Wat willen wij

Ziek van de tabaksindustrie
Elk jaar sterven in Nederland meer dan 20.000 mensen aan de gevolgen van het roken. Ze gaan bijvoorbeeld dood aan longkanker, keelkanker of een hartinfarct. En nog eens tienduizenden mensen worden ernstig ziek. Als de sigaret vandaag verzonnen zou worden, zou die onmiddellijk op de lijst van verboden middelen worden gezet. Het is onverteerbaar dat de tabaksindustrie zoveel slachtoffers maakt en toch ongestoord zijn gang kan gaan onder het mom van een ‘legaal’ product. Dat moet stoppen. Genoeg is genoeg. Sick of Smoking verenigt iedereen, ook jij die dit nu leest. Want wij worden allemaal letterlijk of figuurlijk ziek van deze praktijken van de tabaksindustrie. Iedereen die wil kan meedoen.

Tabak de wereld uit
Het belangrijkste doel van Sick of Smoking is duidelijk: tabak moet de wereld uit. De tabaksindustrie mag geen slachtoffers meer maken. Dit doel wil Sick of Smoking op verschillende manieren bereiken:

  • Bescherming van kinderen tegen de verleidingen van de tabaksindustrie. De rookvrije generatie een feit maken.
  • Preventieve maatregelen zoals prijsverhoging van tabak, verminderen van beschikbaarheid en voorlichtingscampagnes
  • We zijn wederom bereid om juridische stappen te zetten, we hebben jouw steun daarbij nodig omdat maatschappelijke druk het grote verschil kan maken.
  • Nog meer laten zien wat de vele gevolgen zijn van roken voor je lichaam,  de mensen om je heen maar ook de grote gevolgen voor het milieu en de kinderarbeid ten koste van tabak.
  • Iedereen helpen die ‘iets’ wil doen. Samen kunnen we de tabaksindustrie echt stoppen.
  • Nabestaanden van tabaksslachtoffers een stem en gezicht geven door het delen van persoonlijke verhalen. De gevolgen (en het verdriet van de achterblijvers) zijn zo enorm groot. Dit moet gezicht krijgen.

Nabestaande en naasten
Sick of Smoking wil vooral nabestaanden en naasten van rokers bij elkaar brengen. Als je vader, je moeder of een goede vriend dood ging aan longkanker dan is die persoon slachtoffer van de tabaksindustrie. Misschien voel je je wel machteloos of boos, en wil je opstaan tegen de fabrikanten. Sick of Smoking zorgt ervoor dat je zelf echt iets kunt doen om nieuwe slachtoffers te voorkomen. Samen met andere strijders.

Kom dus vandaag nog in actie!
Steun Sick of Smoking. 

Laat ook jouw stem gelden #sickofsmoking