3923 Strijders hebben zich al aangemeld

Wil jij ook gezicht geven aan deze strijd? Klik hier om je aan te melden

Bianca

Van den berg e

Zelfstandige

Mijn moeder stierf in 1980 aan botkkanker en toen stond er niks op de verpaking ik was er net 3 dagen 14 jaar

Arnoud

Jager

Ik ben erg sportief en tennis graag. Helaas heb ik vaak last van mensen die naast de baan roken

Eduard

Grootenhuijs

ondernemer

Mijn verhaal is te triest voor woorden.

Johannes

de Bruin

Senior Account Manager

Roken vond ik nooit zo'n probleem, een ieder maakt zijn eigen keuze Sick Of Smoking heeft mij geleerd dat de eigen keuze wordt beperkt tot de eerste sigaret. Daarna val je in de valkuil van de tabaksindustrie.

Frits

Borchers

Communicatie-adviseur overheid en non-profitorganisaties

50 jaar geleden door toeval gestopt met roken. Ik ben daar nog steeds dankbaar voor.

Frits

Borchers

Communicatie-adviseur overheid en non-profitorganisaties

50 jaar geleden door toeval gestopt met roken. Ik ben daar nog steeds dankbaar voor.

Frits

Borchers

Communicatie-adviseur overheid en non-profitorganisaties

50 jaar geleden door toeval gestopt met roken. Ik ben daar nog steeds dankbaar voor.

Marleen

Sariwating

Ex-roker en dochter van longkankerpatient. Dit moet stoppen!

hg

pieters

wajong

winkelhoek 67

Zeyneb

Kasmi

studente

I'm sick of smoking

Robin

Hagen

Directeur

Mijn zoon van bijna 18 is uiteindelijk toch gezwicht voor de groepsdruk. Roken is toch Cool. Dus je moet wel anders is het moeilijker contact maken. Bedankt tabaks industrie.

Cliff

van Thillo

Illustrator

Inmiddels bijna 300 dagen rookloos. Ik had er nooit aan moeten beginnen. Niemand mag hieraan beginnen. Het brengt niks anders dan spijt en schuld.

Suze

Bos

Mijn laatste sigaret rookte ik op de dag dat ik mijn 1e bestraling kreeg. Ik wilde vechten voor het leven! Al die jaren zag ik zoveel, zoveel ellende, pijn en verdriet bij rokers in het ziekenhuis. Dat moet echt stoppen.

Marina

Bachrach

Docente economie

Ik ben begonnen met roken toen ik 15 was Sinds anderhalf jaar ben ik uiteindelijk gestopt met roken niet als bijwerking, depressieve gevoelens terwijl ik eigenlijk een blij ei ben.

Harr

Hoefakker

Docent/ Decaan

Hartman Sannesstraat 5-7 4

Rody

Bal

Dtp-er

Het is te gek voor woorden dat er überhaupt nog zoiets bestaat als een tabaksindustrie Het doet mij erg veel pijn om te zien hoe mijn vader lichamelijk aftakelt door zijn levenslange rookverslaving. Dit moet eens een keer stoppen.

Nico

Konijn

bewindvoerder

Dat sigaretten sowieso nog te koop zijn! Ze zouden verbofen moeten worden om alle burgers te beschermen en vele zirgkosten re besparen!!

Elisa

D'Onofrio

Management assistente

Ik rook zelf niet Weleens geprobeerd, maar ik kwam er snel achter dat het ik het vies vond Ik ben wel geschrokken van het feit dat de tabaksindustrie zo te werk gaat zoals het nu gaat Mensen verslaaf houden.

Elisa

D'Onofrio

Management assistente

Ik rook zelf niet Weleens geprobeerd, maar ik kwam er snel achter dat het ik het vies vond Ik ben wel geschrokken van het feit dat de tabaksindustrie zo te werk gaat zoals het nu gaat Mensen verslaaf houden.

W.

Knijff

gepensioneerd

Van harte steun ik alle initiatieven om de tabaksindustrie en allen die hen in stand houden te bestrijden

Astrid

Gehrels

mondhygieniste

Havikstraat 13

Mattheus

Van Dijk

Ik ben een 61 jarige man en ben 19 jaar geleden gestopt met roken Sinds kort weet ik echter pas hoeveel schadelijke stoffen er in sigaretten zitten; de tabaksindustrie houdt het angstvallig geheim wat ze allemaal toevoegen aan tabak. Foei

Gerrit

Stronkhorst

Director

Ik wil geen geldmachine meer zijn voor de tabaksindustrie! Onbewust verslaafd en afhankelijk gemaakt. Walgelijk! Ik kan het niet meer.... Ik wil het niet meer!

Thijs

Kuiper

.

Jeroen

Schuttevaar

Project coördinator

Mijn vrouw heeft slokdarm kanker door roken.

Auk

Bloemendal

Huisvrouw

Zo erg dat we gewoon vergiftigd worden. En nee, geen eigen keus. Ben gewoon verslaafd

Liesbeth

Van de Garde

Projectleider Leiderschap, Diversiteit, P&O-beleid

Mijn vader overleed (70jr) aan longemfyseem na levenlang roken en hart-vaatziekten. Zijn partner idem aan blaaskanker. Op de couveuseadeling lagen naast onze dochter kindjes van rokende moeders: met 600 gr geboortegewicht niet klaar voor het leven ...

jerry

Janssen

psycholoog

Roken is dodelijk. mijn vriendin rookt en ik vind dat vreselijk en ik wil dat ze stopt omdat ik met haar oud wil worden...

Therese

Faber

Student

Peter van Anrooystraat 28

Karin

van der Sluis

Rookwaren met 'lekkere' smaakjes zoals menthol,cacao, vanille of zoethout zouden verboden moeten worden. Alleen smaken zoals mosterd, schimmelkaas en spruitjes zouden nog mogen; nog beter is tabak helemaal uitbannen

Hilly

ter Veer

Moeder, huisarts

Je kunt een roker niet kwalijk nemen dat hij, zij of hen rookt. Maar wel dat hij, zij of hen dit doet in het bijzijn van kinderen. Laten wij onze "afzetmarkt" hiertegen beschermen.

Erica

Van der graaff

It Manager

Vanaf m’n 14de tot m’n 57ste elke dag 1/2 sigaretten gerookt, en die MOEST ik dan ook hebben Nu 3 jaar gestopt, merk er lichamelijk niet daar rookte ik denk ik te weinig voor Maar heb nog steeds soms zin!

Frans

Kop

Gepensioneerd automatiseerder

Ik ben met kerstmis 2016 mijn allerbeste vriendin , maatje, ex- partner verloren aan longkanker We vochten een lange strijd ik mis haar nog dagelijks Ik zie nu andere naasten van me nog in de volledige tang van de tabaksindustrie

LHH

Janssen-broens

It

Stop het.

Marieke

Van Putten

Ambtenaar

Tabak verwoest gezondheid en levens. Ook het meeroken brengt ongewild schade aan.

Mym

Hemelrijk

Huidspecialiste en moeder

MIjn moeder(roker en inmiddels overleden) zei het al; niet gaan roken! Je komt er nooit meer vanaf! Rook zelf vanaf mn 15e,op mn 30ste een jaar gestopt en nu op mn 46e weer een stoppoging Deze keer houd ik vol!

h

pieters

wajong

winkelhoek 67

Carien

Barto

Pensioen

De 1ste gerookt op mijn twaalfde , daarna altijd gerookt ! 1x ben ik gestopt , mijn man wilde dat maar evengoed buiten hem z'n zicht gerookt ! In het ziekenhuis , vliegtuig , school , overal rookte ik stiekem

R

Schuttevaar

Tolk

Slokdarmkanker gekregen na 34 jaar geroken te hebben Ik ben begonnen met roken in een tijd dat roken “cool” en chique was, iedereen deed dat de leraar, de dokter, de artiesten op televisie, iedereen rookte toen.

Vincent

van Sas

dga

Geen verhaal

Henriette

Van den Heuvel

Zelfstandig ondernemwr

Roken is voor niemand goed Roken is voor iedereen slecht Er is geen enkele reden om de tabaksindustrie ruimte te geven om geld te verdienen Hier niet, en elders niet Zelf ben ik 24 jaar geleden met moeite gestopt.

Jos

Korstens

Bestuurslid Stichting 'Ik Stop Ermee'

Al 4 vrienden verloren aan dit misdadige middel. Straks zijn mijn kinderen aan de beurt.

Pierre

Poort

Gepensioneerd.

Heb sinds november 2016 kanker.

Jori

Botman

Zelf rook ik niet en ik wil dat mijn kind ook nooit in de verleiding komt om te gaan roken.

Joke

Kemna

Huisarts in opleiding

Roken is ongezond voor je gehele lichaam. Daarnaast belast je ook je omgeving, doordat het o.a. in de kleren gaat zitten, dit is ook schadelijk, dat is nog niet overal bekend. Ik hoop dat deze campagne meer mensen doet stoppen.

Christine

Van Oerle

Administratief medewerker,

Geweldig, deze actie! Ook ik wil graag gezonde buitenlucht Wil helemaal niet deze troep meeroken Dat gebeurt helaas altijd, zodra je je huis uitloopt wordt je berookt met dat giftige spul van mensen die buiten roken of net hebben gerookt

Christine

Van Oerle

Administratief medewerker,

De rook zelf stinkt, een doorrookt iemand stinkt erg Zou erg graag rookvrij in tuin, op terras en straat en overal buiten weken kunnen zijn Ongelofelijk dat dit product overal te koop is! Fijn dat jullie er wat tegen doen!

A.B.

Bolle

prinsevinkenpark 17

Roos

Bandel

mijn vader rookt al heel lang en stopt maar niet. hij heeft nu een longontsteking. ik wil dat hij stop

Marion

Van den Broek

Bestuurssecretaris

Lees het boek van Mukherjee 'De keizer aller ziektes' en lees over de lastige strijd tegen van kanker en hoe intens gemeen de tabaksindustrie te werk gaat om haar omzet te verhogen.

Anja

de Jong

dat kinderen bewust verslaafd gemaakt worden aan sigaretten, is de druppel

P.H.

Reenen van

pensieon

Gevolgen van het roken gezien in mijn omgeving De verschrikkelijke dood door gebrek aan lucht bij een oom Het voortdurende het geluid van "s nachts hoesten via het open raam van de buurman en zijn uiteindelijke dood .

Simone

Eijgenraam

25 Jaar gerookt. 10 Maanden geleden ontsnapt uit de sigaretten gevangenis. Maar nu is het tijd om die tabaks criminelen achter slot en grendel te zetten.

George

Kerkhoven

Het is een schande dat de tabaksindustrie dit tot nu allemaal on gestraft kan doen. Het is tevens een schande dat "onze" regering zulke slappe maatregelen neemt tegen deze doodsoorzaak nr.1

jim

romijn

.-

Mirna

Veenema

Huisarts

Als huisarts zie ik dagelijks de kwalijke gevolgen van roken. Stop ermee!

Guus

Staaltjens

verkoper

Laguitensebaan 31a

Max

Mol

Student

StopRoken!

pieter

ploeger

dir

ik rook al 50 jaar heb nu copd en ben al een hele tijd aan het martelen om van het roken af te komen, tot nu toe nog niet gelukt. heb zeer grote spijt dat ik heb gerookt.

Jaap

Koekkoek

Werknemer tabaksindustrie

Gewoon tegen roken. Veel dierbaren hebben kanker gekregen

Adriana

Wildenberg

Huisvrouw

Hallo, Mijn naam is Adriana, Op mijn 15e stak ik mijn 1e sigaret op en na een fikse longontsteking in 2010 ben ik gestopt met roken. Ik heb copd.longemfyseem in een lichte vorm. Nu kan ik rook niet meer verdragen.

Rob

Schweitzer

WAO

2010 gestopt na 45 jaar roken. Oorzaak: eerste klaplong, daarna nog 2. Heb ook ICD drager, ben diabeet 2, chronisch arterieel vaatlijden en hypertensie. Polio slachtoffer. Geboren 20 mtr. naast steenkolenmijn. Begin van Passief meeroken.

willemijn

Steutel

redacteur

Ik wil niet dat mijn kinderen 'vervangers' worden van al die duizenden dode rokers.

Raissa

Derckx

Masterstudente Arts-Klinisch Onderzoeker

Als toekomstig arts en onderzoeker steun ik dit dappere initiatief om deze verslavingsziekte in Nederland terug te dringen. Roken brengt onze maatschappij niets goeds - weg ermee!

Gery

Voogt

Hr manager

Sigaretten beheersten m'n leven, ik wil dat het dat van mijn kinderen met rust laat

L

Van As

Pensioen

Vanaf 14 jarige al verslaafd en krijg geen lucht meer.

Samir

Jabrayilov

Software Ontwikler

I have a very low tolerance to tobacco smoke. When somebody in my viccinity smokes, it adversely affects my health. I also want my children to live in a smoke free environment.

Richard

van Zelst

Dochter die door "peer group pressure" en het gemak om aan sigaretten te komen van af haar 12de rookt, nu 3 jaar verder wil ze er van af en uiteraard lukt het niet mede door het gemak van overal verkrijgbaar.

Mayke

van Keep

Managing director/adviseur

Gelukkig zelf geen roker. Probeer in mijn eigen omgeving kinderen te overtuigen niet te gaan roken en volwassenen ermee te stoppen. Blijkt erg moeilijk. Verslaving is iets ingewikkelds dat je daarom op elk mogelijk manier moet zien te voorkomen.

Nikita

Van Hunnik

Student

Het roken van mijn familie, heeft mij ziek gemaakt. Nu heb ik astma, en ik kon het niet eens voorkomen.

Vera

van Wolferen

Apotheekmedewerker

Roken is een walgelijke gewoonte, die niet alleen schadelijk is voor de roker, maar ook de mensen om hen heen.

Desirée

Koek

Ben zeer ziek heb chronisch vaatlijden met alle gevolgen van dien en nog kan ik niet van die vuile verslavende troep afblijven.

wim

van den berge

gepensioneerd

Het is door mevrouw Ficq mij nu wel heel scherp en duidelijk gemaakt hoe het zit, waarvoor mijn dank!

Margaret

Ayal

Medisch Analiste geweest

Roken is zo verslavend Ik rook al bijna 51 jaar Verschillende stoppogingen gedaan, maar na een jaar weer zo'n verlangen te willen roken Je merkt dat je gezondheid achteruit gaat en de tandarts is zeker niet blij.

Gerdien

Averink

Managementassistent

Roken is 'slow suicide' waaraan tabaksindustrie en overheid meehelpt. Ik heb dagelijks last vd rook van anderen.

jeroen

bovelander

zelfstandige

Voor een rookvrij Nederland en tegen de macht vsn het geld

Ingrid

Stroosnijder

Lerares

In de tijd dat wij begonnen met roken, rookte iedereen. Je zette een vaasje op tafel voor de visite, en het was een vanzelfsprekendheid. En nu 40 jaar later ben ik een zwaar verslaafde paria. Nou ben je dan gelukkig??

Marina

Wilten

Eigen onderneemster

Zelf ben ik over een week 1 jaar gestopt met roken Waarom ben ik ooit begonnen op mijn 15de Als de sigaretten er gewoon niet zijn of veel te duur dan ga je ook niet beginnen

Maycke

Tielemans

Nvb

Zo zonde! Tijd dat er iets gaat veranderen! Het is te verslavend!

Martine

Fournier-Boumiza

Met een man die er maar niet vanaf kan blijven en mijn totale onbegrip dat iemand zo verslaafd gemaakt kan worden. Legaal. Dat moet niet kunnen. Het heeft nu lang genoeg geduurd, de leugens. Stop de tabaksindustrie.

Vera

Dokter

Kinderverpleegkundige

We moeten de nieuwe generatie, onze kinderen beschermen tegen tabaksrook en de verleiding om te gaan roken! Roken is zoooooo witte sokken in sandalen!

Loek

Loogman

Gepensioneerd

Stop dat smerige speeltje.

Laurens

van Diermen

Heel moeilijk om te stoppen met roken, dit moet verboden worden.

Linda

van Diermen

Ik kan niet van roken afkomen, de tabaksindustrie moet gestopt worden.

Jet

Rood

In mijn jeugd waren de gevaren nog niet zo bekend. Het was gezellig als je een rokertje deed. Van mijn laatste sigaret moest ik overgeven. Mijn lichaam en geest vonden het blijkbaar wel genoeg. Ik heb nooit meer gerookt.

Jos

Arends

Docent gewelbeheersing bij de politie

Rozendael 167

Henk

Beers

GVB Amsterdam maakt mensen ziek! Je mag nog steeds roken op een openbare vervoersplek. Weliswaar alleen op achterdek...Anno 2017. Niet normaal, niet van deze tijd! Stuur massaal uw protestbrief naar GVB Postbus 2131 - 1000CC Amsterdam

Josien

Bos-Jonker

Geen

Pieter de Hoochplaats 136

Yolanda

Ravesteijn

Managementassistent

Longkruid 12

Ilona

VDRZ

20 jaar gerookt, nog steeds verslaafd. Sigaretten lonken decennium verder nog steeds. UITROEIEN! Ik ben tegen ze bestand maar helaas velen niet. Nooit meer een slaaf van de peuk! Ik wil niet dat mijn kinderen eraan blootgesteld worden.

nathalie

pruijs

senior purser

Er is weinig in mijn leven waar ik echt spijt van heb behalve dat ik ooit ben begonnen met roken. Nu (gelukkig) 16 jaar geleden gestopt maar wil niet dat mijn kinderen ooit verslaafd raken!

Erika

Van dal

Student

1

Trudy

Den Herder

docent verpleegkunde

Vlietsend 50A

Giory

Beaume

Paragnost

6294BP

Mirjan

Seppenwoolde

Animal rescuer

Ik heb gerookt. Samen met mijn man die 15 jaar ouder is, 17 jaar geleden gestopt. Hij is weer begonnen toen. Heeft nu ernstige schade aan zijn longen. Lage saturatie. Ik ben sick of smoking...maar hij letterlijk. Helaas.

Eveliene

B

Werken met kinderen

Altijd anti rook geweest, nooit gerookt, nu als astma patiënt alleen maar feller tegen roken!

Tonnie

van der Heijden

huisvrouw

Stop met de verkoop van rookwaren!

Raijmond

van Oijen

Medewerker distributiuecentrum

Afferdse heide 30

Bart

Fennema

Heb 33 jaar gerookt. Heb na 15 pogingen nu besloten niet meer te roken. Waarom zou ik mezelf willen vergiftigen en uiteindelijk willen doodmaken? Ik wil gezond leven! Tabaksindustrie, stop met het maken van (zelf)moordwapens!

Jolanda

Heredia

therapeut

Inmiddels al 20 jaar rookvrij na 20 jaar roken, reden: hoe kon ik mijn kind uitleggen hoe slecht het is als ik zelf rookte? Goddank heeft zij nooit gerookt.

Niels

Kjaer

Project Manager

.

P.

van Heerden

Longverpleegkundige

Voorstaat 53

Eric

Van der Gieseb

Hr adviseur

Dit verhaal moet de wereld in.

Linda Maria

Urlings van der Heijden

Huisvrouw

Als Hartpatiënt heb ik erg veel last van mensen die roken krijg het er benauwd van Ik zou ook graag op een terras is willen zitten zonder last te hebben van rokers of in de dierentuin overal zijn ze pretparken

Sylvia

van der Does

ex dir secr

begonnen toen ik 17 was, nu hangt het erom of ik LK heb. Daar ging mijn leven

Dirk

Boet

Assistent Afdelingsleider Baanstede

Meidoornstraat 92

Tineke

Göbel

gepensioneerd

Dirk van Hasseltssteeg

Hanneke

Boek

huisarts

Als huisarts kan ik deze actie van harte ondersteunen!

Anouk

de Bont

Ik wil leven in een wereld waar gezondheid en welzijn van mens, dier en plant voorop staat. Een wereld zonder verslavende, ziekmakende producten (zoals tabak, maar ook smartphones, wifi routers en zendmasten die met straling toxische effecten veroorzaken en versterken).

Jacob

Huis

Penitentiar Inrichtingswerker

Het "meeroken" is schadelijk voor de gezondheid. Dat is het ergste. De meeste rokers hebben daar maling aan en de tabaksindustrie ook. Laat men hun eigen kinderen en kleinkinderen vergiftigen.

Irma

Van Steen

Geen

Ik ben op mijn 14e gaan roken, dat was in die tijd heel normaal Men wist toen nog niets van de gevolgen van roken Nu ben ik 65 jaar en heb veel klachten door het roken Ik heb copd en

Irma

Van Steen

Geen

Ik ben op mijn 14e gaan roken, dat was in die tijd heel normaal Men wist toen nog niets van de gevolgen van roken Nu ben ik 65 jaar en heb veel klachten door het roken Ik heb copd en

Irma

Van Steen

Geen

Ik ben op mijn 14e gaan roken, dat was in die tijd heel normaal Men wist toen nog niets van de gevolgen van roken Nu ben ik 65 jaar en heb veel klachten door het roken Ik heb copd en

Edward

Lustig

Begonnen met roken op 15 jarige leeftijd, gestopt juni 2017 naar aanleiding van geconstateerde blaaskanker. Voor degene die dit net als ik niet wist. Roken kan blaaskanker veroorzaken. Kan? Roken veroorzaakt blaaskanker!!

Guy

Ceulemans

Roker

Ik wil van het roken af

Anja

Krause

Docent

Ik verbaasde me altijd, dat ik ondanks mijn allergisch astma geen moeite had met roken Sterker nog, mijn longen voelden met roken vrijer dan zonder Als ik nu lees dat er stofjes toegevoegd zijn die de longcapaciteit vergroten...😡

Paulien

Van der Woude

Woonbegeleider

Geld verdienen over de rug van anderen moet stoppen!

Simone

Konigs

trainer/opleider tabaksverslaving & motiveren

Darwinhof 27

Piet

Broenland

Hulpverlener

Roken is moord

Marjolein

van Giessen

voel-je-vrij coach

De tabaksindurstrie denkt op geen enkele manier aan het welzijn of de gezondheid van mensen Het product wat ze verkopen is alleen om flink geld aan te verdienen Een schandalige praktijk die moet stoppen !

Sanne

Van Eijsden

Projectmanager

Gelukkig 10 jaar geleden al gestopt met roken. Het moest maar eens afgelopen zijn met het grove geld verdienen over de ruggen van beïnvloedbare tieners en ernstig verslaafde volwassenen. Op naar een gezondere toekomst!

Thijs

Juten

Webdeveloper

Ik ben 33 en rook al 21 jaar! Ik kon makkelijk tot ik volwassen werd sigaretten halen, maar ik ben de boze man in de media, want im rook NEE! De overheid en de tabaksindustrie zijn de boosdoener

kjeld

tiggeler

Popelstraat, 3 h

Annemieke

Kuijkens

Mondhygienist

Linnaeuskade 20 hs

Matthyn

Van den Broek

Archief medewerker

Ik ben de grootste tabak hater Doordat mijn ouders gerookt hebben weet ik hoe afschuwelijk de gevolgen zijn De tabaksindustrie is in mijn optiek de meest corrupte industrie die er bestaat Het is vergelijkbaar met een besmettelijk virus.

Els

de Groot

Hr manager

Zelf nooit gerookt. Ouders wel. Moeder 3x kanker gehad en overleden met 61 jaar.

Jacob

Huis

Penitentiar Inrichtingswerker

Biezenloop

Marike

Ooms

huisarts

Ik heb niks tegen mensen die roken, maar ik verafschuw de sigaret Mijn oma heeft zich doorgerookt en ik zie ook dagelijks hoe ziek mijn patiënten worden van het roken Ik heb opgroeiende kinderen die wil ik hiervoor behoeden.

Marloes

Swart

Student

Een vriendin verloor 3 familieleden door roken en nu... rookt ze zelf. Dit moet stoppen!

Peter

Elsman

Mijn vrouw was i.v.m. zwangerschappen gestopt met roken. Omdat zij roken gezellig vond bleef ik roken. Het roken werd op verzoek ineens gestopt, mijn laatste sigaretten met aansteker gingen naar een cliënt, sigaretten werden suikervrije kauwgum. "Case Closed!"

Marcel René

Wels

AOW

Ik heb meer dan 50 gerookt Ik wil Anne Marie steunen in haar rechtszaak. Ik zelf dien ook een aanklacht in, maar wat mij betreft ook tegen de regering Want niet alleen zij die het product fabriceren treft schuld.

Olga

Overing

Commercieel Medewerkster

geen

Jolanda

van Dijk

Administratief medewerkster

Ikzelf heb nooit gerookt. Maar ik vind het zo vies als mensen in mijn buurt roken. Die rook is ook schadelijk. Ben blij dat het in restaurants/cafés al niet meer mag. Nu ook nog op het terras. Go fo It!

Stijnie

Bijlsma

docent

Beginnen met roken is een keuze, verslaafd worden niet!

Rick

Sahetapy

IT

Ooit geprobeerd in mijn jeugd jaren. Gelijk genezen was en nog steeds niet voor mij. Mijn zoon is ook gelukkig anti rook! NS, ik wacht nog steeds op een rookvrije perrons.

Remco

Voogt

Junior Adviseur Verzekeringen

Stop roken voor een gezonder en schoner maatschappij

Jan-Willem

Hoornstra

Hoofd Bedrijfskantoor

Hinderdam 75

Marloes

van der Spek

Een rookvrije omgeving voor elk kind in de toekomst. Een kans om gezond op te groeien, dat gun ik elk kind!

Menno

Post

Ik ben gelukkig nooit gaan roken, dus ben ik nooit verslaafd geraakt. Wel maak ik me zorgen over de jeugd in het algemeen en hoe die beïnvloedt worden door de tabaksindustrie die de sigaretten vol stoppen met verslavende middelen!

Yury

Malyshkin

Zandheuvel 52B

Theo

van Avesaath

pensioen

Veldm. Montgomerylaan 603 te 5612BN Eindhoven

Theo

van Avesaath

pensioen

Veldm. Montgomerylaan 603

Annemiek

Markslag

Project Director Oncology

Roken is slecht voor iedereen, help roken de wereld uit!

Annemiek

Markslag

Project Director Oncology

Roken is slecht voor iedereen, help roken de wereld uit!

Peter

Vos

Arts voor mensen met Verstandelijke Beperking (AVG)

Bij mensen met lichte verstandelijke beperking is de endogene motivatie en de uitleg dat eea zo slecht is moeilijk tot een actieve stoppoging te krijgen Zeker als begeleiders, thuisfront, en binnen de werkplek overal gerookt wordt Zien roken, doet roken!

Addy

Bianchi

Intensive care verpleegkundige

Ik zie in mijn werk op de Intensive Care dagelijks de ernstige gevolgen van wat de tabaksindustrie aanricht. Dit moet stoppen en wel zo snel mogelijk.

Naomi

Hoefsmit

Eergisteren erachter gekomen dat niet alleen mijn broertje, maar ook mijn zusje rookt. Als kinderen vonden we het alle drie verschrikkelijk dat mijn vader rookt. Helaas hebben zij de verleiding niet kunnen weerstaan. Nu ga ik vechten voor hun toekomst!

D

Martens

Ik woon al jaren lang naast gemene rokers Ik kan nooit in mijn tuin zitten ,moet mijn ramen en deuren dicht houden en word doodziek van hun sigaretten Mijn gezicht is beschadigd door deze rokers. Mijn gezondheid is beschadigd.

Sofie

Jansen

Longarts in opleiding

Als Longarts in opleiding zie ik dagelijks de ziektes die ontstaan door roken. Het is treurig dat er dagelijks jonge mensen hun eerste sigaret opsteken en daar verslaafd aan raken.. We moet dit met elkaar voorkomen!

marion

den bouwmeester

ondernemer

bij toeval copd, matig ontdekt, met behulp van champix nu aan het stoppen, voorgoed !! Stoppen is o zo moeilijk ik wilde dat er nooooiiiittt aan begonnen was ! Gif is t, gif !!

Paul

Sloots

Inmiddels aderverkalking, artsen zeggen gevolg van roken, stoppen, heel veel pogingen en het lukt mij na 46 jaar roken en heel veel pogingen gedurende mijn leve gewoonweg niet..., verslaafd.

Yvonne

Heemskerk

Wijkverpleegkundige I.O.

Ik heb 5 jaar gerookt en was 8jaar asthmavrij. Op het laatst had ik 3 asthma-aanvallen in per week. Sinds ik gestopt ben, heb ik geen asthmaklachten meer. Je hoeft geen Einstein te zijn om het verband te zien.

Rikie

Elling

Apotheker

Dagelijks krijg ik mensen aan de balie die lijden aan de gevolgen van roken. Als tiener heb ik ook gerookt. Mijn hele familie deed dat. 37 jaar geleden ben ik gestopt. Maar weet ik nog goed hoe moeilijk dat was.

Katka

Sterkens

Student

De schadelijke gevolgen van roken zijn alom bekend De tijd is meer dan rijp dat de tabaksindustrie zijn verantwoordelijkheid hierin opneemt en dat de roker beter beschermd wordt.

Anouk

Schimmel

Freelancer

Als het aan mij ligt moet de prijs van sigaretten drastisch omhoog en het moet op zijn minst uit alle supermarkten gehaald worden Per direct. En aan alle rokers: Wees lief voor jezelf en stop ermee.

Marlene

de Regt

directeur Longkanker Nederland

dagelijks zie ik de gevolgen van roken en daarom: hoogste tijd om een vuist te maken!

Eefje

Otten

Houd op met het produceren van ziekmakende, verslavende middelen. Gun kinderen een betere toekomst. Wees innovatief en verander je verdienmodel. Moeilijk? Misschien. Maar over de lijken van vele mensen grof geld verdienen, is misschien wat te gemakkelijk.

Marian

Zielemans

Geen

Kanker gehad.nog steeds niet kunnen stoppen baan kwijt 50% lichamelijk ingeleverd bijstand bedankt tabak industrie en ook overheid voor het verzieken van mijn levens vreugde BOOS

philip

westera

roker

In mijn strijd tegen manisch depressiviteit heb ik hele trouwe vrienden nodig, ik heb er enkele,waaronder helaas het roken. Stoppogingen mislukken omdat roken invloed heeft op de werking van mijn fragiele medicijn-balans. Ik ben gevangene.

Johan

Poldervaart

Kapitein

Daar onze jeugd al genoeg vreemde stoffen op allerlei manieren tot zich krijgen, moet het verkrijgen van tabak en sigaretten direct bij wet verboden worden.

Marjan

Schutte

Generalist

Na ruim 30 jaar roken ben ik 12 jaar geleden gestopt, met moeite maar het is nog steeds de beste actie en mooiste overwinning die ik in mijn leven heb gedaan en behaald.

Roger

Rutten

Treindienstleider

Ouders hebben 40 jaar gerookt en eindelijk toch kunnen stoppen. Meest walgelijke gewoonte die je kan hebben. En ronduit crimineel hoe de industrie is opgezet!

Gerard

Stalenhoef

Zelfstandig

Diep onder de indruk na het luisteren van de radio2 uitzending. Ik woon in Brazilie en hier wordt wat afgerookt.........

Arika

Wilschut-Verhoef

algemeen arts specialisatie homeopathie

De patiënt zei: Als ze zeggen dat ik moet stoppen met roken, doe ik dat. Inmiddels had de longfoto een verdachte plek laten zien!

Marieke

Wijbenga

Stop met de productie van die troep

Wilma

Maree

Ondernemer

Mijn vader is op 51 jarige leeftijd aan longkanker overleden Hij rookte naar mate hij ouder werd en xe nodige stess had meer Ik geef de tabakindustrie de schuld maar ook de overheid omdat dit kankerstikje overal vrij te koop

Clem.

van der Made

gepensioneerd

Na 50 jaar gerookt te hebben stopte ik samen met een vriendin. Dat luchtte op. Ik rookte veel. Aan mijn kinderen werd wel gevraagd of de sigaren op mijn nachtkastje klaar stonden. Nu zit ik met een etalagebeen. Heel naar!

Antoine

Konings

Ondernemer

Nadat bij mijn vrouw longkanker werd ontdekt zijn wij beiden gestopt met roken (na 40 jaar te hebben gerookt). Inmiddels is zij hieraan overleden.

nel

van kekeren

0

30 jaar geleden kreeg ik mijn eerste kind, dat motiveerde me voldoende om te stoppen met roken, de vader van mijn kinderen(8 jaar jonger dan ik), probeerde het ook, zonder succes,hij oogt nu 10 jaar ouder: iedere dag in ademnood.

Johanna

Pronk

Verpleegkundige

Dorresteinseweg 49-604

E.

Gademan

Nu ook zeer nabij geconfronteerd met verwoestende effecten van tabak. En om nog steeds jongeren te zien roken, doet mij zeer. Deze misdadige industrie moet de wereld uit.

Ellen

Huizing

Poh

Rode Ring

Linda

Heeren

Pedicure

Ik ben een eeuwige stopper en heb er heel veel moeite mee om er van af te blijven. Dit wil ik niet voor mijn kinderen

Griet

Michielsen

Verpleegkundige

Hans

Dunselman

Huisarts

Dagelijks in de spreekkamer zie ik de schade van het roken. Ik hoop dat de kinderen van nu beschermd worden hier tegen.

Jan Dirk

Buining

Adviseur

Elke dag loop ik langs een basisschool waar ouders al rokend voor het hek met elkaar staan te praten, terwijl de kinderen (4 tot 13jr) er bij staan Zij roken méé en zien dat roken normaal is. Kindermishandeling.

Manou

De vries

Longverpleegkundige

Gelukkig rook ik niet. Stoppen met rokencoach. Wel moeder van 2 puber zonen en een aan rookverslaafde schoonfamilie.

Monique

Postma

Bankmedewerker

Suze

Bos

Rookte de laatste sigaret op de dag van mijn 1e bestraling. Hou dit nu al 33 jaar vol. De drempels kunnen niet hoog genoeg worden om het roken onmogelijk te maken. Je gunt niemand de consequenties van je verslaving.

Arnold

van de Schootbrugge

Technisch Ontwerper

MJP

van Bart

gepensioneerd

Mijn man was 55 jaar toen hij overleed aan longkanker.Vanaf zijn 15e gerookt ,hij zei zelf ik ben verslaafd.Vanaf mijn geboorte tot 2004 heb ik passief meegerookt. Eerst bij mijn vader en toen bij mijn man.

katja

Elsas

zangeres

Ik heb Ziekte van Buerger (Thrombangiitis obliterans), Mijn linkerbeen boven de knie, rechter voorvoet en linkerwijsvinger zijn geamputeerd Zodra ik wist welke ziekte ik had ben ik gestopt met roken Anders was ik nu dood geweest.

Bonny

van Belle

Kassamedewerkster

.

Jelte

Pasma

Klinisch psycholoog

In het ziekenhuis veel longpatiënten begeleid (COPD , longca.) allen slachtoffer

Greet

Pels

Met pensioen, vrijwilliger

Ik ben allergisch voor rook, direct verkouden, loopneus en hoesten als gevolg. Ik voel me zomers gedwongen in restaurants binnen te zitten omdat ' men' vindt dat buiten overal gerookt mag worden. Roken moet stoppen!

Rob

Schoemaker

Stop voordat je tussen zes planken ligt....

Josephine

Vos

Internist-hematoloog

Zo mee eens dit, ik vind deze hele beweging een zeer inspirerend voorbeeld van maatschappelijke betrokkenheid.

Gijsbert

Klop

Salesmanager

Het blijft onbegrijpelijk, dat de tabaksindustrie zoveel invloed heeft en dat de politiek haar ogen ervoor sluit. Een auto bijv mag maar weinig uitstoot van gif hebben en rokers blazen het grootste gif vrijuit de natuur in.

Jorn

Kruijsen

Art director

Roken sucks

M. Scott

Marshall

Onderzoeker

Roken is verslavend en dodelijk.

Suzanne

Damhuis

Pensioenadviseur

Belachelijk dat roken bij jonge kinderen nog steeds als normaal wordt gezien

Hans

de Wilt

Chirurg Oncoloog

Als chirurg oncoloog zie is te vaak patiënten die kanker hebben ontwikkeld als gevolg van roken Natuurlijk hebben we vele ontwikkelingen doorgemaakt de laatste jaren en kunnen we steeds beter patiënten met kanker opereren en op andere manieren behandelen.

Marjan

Gorter

Begonnen 1969. Stoppogingen acupressuur, pleisters. Nog niet gelukt. COPD.

Joke

Agterbos

In 2009 vond ik het welletjes. Ik kreeg een kans waarvoor ik fysiek fit moest zijn. Heb mijn twee pakjes pd laten liggen Was een klus, maar 8 jaar later, ben ik er blij mee. Lekker fit!

Geerard

Beets

Chirurg

Heb er schoon genoeg van

Michiel

van der Elst

Overheid

Met trots kan ik vertellen dat ik vandaag één maand rookvrij ben Na 30 jaar mocht dat ook wel, eerlijk gezegd Gelukkig heb ik het kunnen doen zónder hulpmiddelen of vervangende substanties En ik voel het verschil al duidelijk!

Monique

Behet

Trainer stoppenkast tojen

Roken kán niet meer!!!!!

Anita

Hes-Nijland

Hoofd contractbeheer

Annemarie is een vroegere vriendin van mijn zus Carlien. Ik vind het knap hoe ze hiermee bezig is en ben het volledig eens met het doel. Ook ik heb tot mijn 27e gerookt, niet wetend welke schade ik heb opgelopen.

Peter

Boots

ZZP'er

Als kind begonnen, als dertiger gestopt. Nog altijd lastig.

Wim

Vermeulen

Ik snap eigenlijk niet dat er nog steeds mensen zijn die roken. Iedereen weet dat het niet bepaald gezond is.

Sabine

Vermeulen-ten Berge

Roken is een blijft in mijn ogen een verslavende gewoonte waar veel mensen die misleid worden door de tabaksindustrie lastig vanaf komen.

Paul

Van Doorn

Manager

Roken is een bizarre verslaving. Zo evident slecht voor je

Annika

Olofsen

Quality consultant klinisch onderzoek

Ik heb geen verhaal, enkel dat ik het heel erg vind dat er dingen gemaakt worden die in beginsel vies zijn (niemand vindt roken de eerste x lekker), maar die zo verslavend zijn dat ze toch gebruikt worden

Christine

van Baak

Kinderlongverpleegkundige

Te erg en te treurig voor woorden dat de tabaksindustrie door kan gaan met het produceren van gif waar baby's, kinderen en jonge mensen ziek van kunnen worden en dood aan kunnen gaan! Het moest verboden worden!

Ab

Krab

Geen

Longkanker

Hilde

Elshout

Jeugdarts

Stop it

Stephanie

lemmens

Geneeskunde student

Zoveel verslaving is er in het ziekenhuis en in ded huisartsenpraktijk te zien.. COPD, etc..

Fons

Baakman

Inmiddels COPD en het roken niet kunnen laten. Rook al 50 jaar.

qamar

iqbal

Tobacco control professional

Marga

de Graaf

paramedicus

Laten we vooral onze jonge kinderen 'wakker' maken voor het gevaar van roken Door het maken van aansprekende Spotjes waarin jonge kinderen die willen roken worden uitgelachen door hun leeftijdsgenoten Muzikanten die bij de jongeren gewild zijn laten meehelpen.

Astrid

Luppen

Longverpleegkundige

Als longverpleegkundige zie ik genoeg ellende van roken. Laten we onze kinderen en jongeren beschermen tegen het smerige spel van de tabaksindustrie!!

Christa

Ten Bolscher

Gespecialiseerd verpleegkundige

hein

springer

Te veel familie vrienden kennissen verloren Door roken.

Michel

Mertens

Als zorgverlener probeer ik mensen te stimuleren te stoppen met roken en een gezonde leefstijl aan te moedigen.

Petra

Vlaswinkel

Kinderverpleegkundige

Als kinderverpleegkundige wil ik een rookvrije generatie.

Marlies

Jansen

Medisch Maatschappelijk Werker

Als Medisch Maatschappelijk Werker spreek ik veel patiënten en naasten die te kampen hebben met ziekten ten gevolge van roken. Ieder individu moet zijn verantwoordelijkheid nemen maar de tabaksindustrie ook! Zij moeten hier op aangesproken worden.

Leffert

Visser

Fysiotherapeut

Stop met roken bespaart veel mensenlevens.

Christiaan

Schoep

ambtenaar

Mijn vader is is gestorven aan longkanker. Hij rookte altijd Camel. Kon niet meer stoppen. Ziekte verloop was: Ziekte van Burger, longbloeding, hartinfarct, longkanker en als laatst een longbloeding. Hij is 59 jaar geworden

Fernandus

Van der Sluijs

Boa

Zelf 20 jaar gerookt. Door het boek van Allah Carr en doordat mijn vrouw nu ook is gestopt 3mnd ben ik er nu 6 mnd gestopt.

Linda

De Vries-Bersma

Stembevrijder, zangcoach

Gestopt met roken met Zyban, de dag dat de Telegraaf kopte dat er 2 doden waren gevallen door anti rookmelder. Zyban. Ik was zo klaar met die achterlijke verslaving dat ik het risico graag nam en met succes.

Linda

Oudenaller

Kinderlongverpleegkundige

Kinderen zijn de toekomst en moeten de kans krijgen op een rookvrij leven!

Dinie

van der Linde

Longverpleegkundige

Letterlijk EN figuurlijk ziek van tabaksrook!

V

de Valk

Ik hoop dat de tabaksindustrie spoedig de sigaar zal zijn.

Mareke

Stegenga

schrijver

Mijn nichtje bekijkt een rokende vrouw. "Weet ze niet dat ze er dood aan gaat?" "Jawel," zeg ik, "maar zij is zó verslaafd dat ze er niet mee kan stoppen." "Dat is écht heel zielig," antwoordt ze. Inderdaad!

Otto

Mulder

Controller boekhouder

Mijn zoon is verslaafd. Hij is 18.

marion

van Damme

bart

bors

fysiotherapeut

Als fysio gespecialiseerd in cliënten met klachten van claudicatio intermittens ( etalagebenen) kom ik veel in aanraking met mensen die mede onder invloed van hun rookgedrag bij mij terecht zijn gekomen. Stoppen met roken staat met stip bovenaan.

Wietse

van Bennekom

ICT

No more smoking. Smoking kills!

Remko

Bakker

Er is geen enkele goede reden te bedenken waarom een sigaret bestaat Kankerstokjes zijn het In de meest letterlijke zin van het woord De hele industrie zou zich kapot moeten schamen en aangeklaagd worden Maakt bewust mensen verslaafd

Olga

Schuurbiers

Longarts

Elke dag zie ik mensen die ziek zijn van het roken, dat moet echt stoppen!

Lars

Hermans

Psycholoog

Ze mogen deze doodzieke industrie volledig opdoeken. Het is te belachelijk voor woorden dat deze rotzooi zo gemakkelijk te verkrijgen is.

Lucie

Snels

Geen woorden voor.

P

Gulickx

Ex medewerker TUE

Ik heb in het verleden ca 1978 onderzoek gedaan aan tabakpapier voor omblad voor sigaren Kleine gaatjes maken in dit blad Ook toen zaten in vloeipapier voor sogaretten al kleine gaatjes Dus niet in het filter zoals ik vanavond hoorde.

Herma

De Jong

Onderneemster

We wensen jullie allen sterkte.

Miranda

Coenraad - schurink

Ik heb sinds 10 jaar long emfyzeem. Doordat ik al vroeg ben begonnen ben met roken.

Han

van Yperen

Beleidsmedewerker bekostiging

Ik heb tabak aan sigaretten, sigaren, pijp, etc. Waarom brengen we de kosten van ziekte en voortijdig sterven niet in rekening bij tabaksindustrie en -verkoop? Waarom gedogen we misleidende voorlichting?

Jack

van der Kooi

gepensioneerd

Rook helaas al 50 jaar. Kom er niet meer van af. Ben echt verslaafd. Ik ben zelfs meer gaan roken na mijn scheiding 7 jaar geleden, na een huwelijk van 39 jaar. Krijg steeds meer last van hoesten.

Ella

van Male

Praktijkondersteuner Huisartsenzorg

Het is onze innerlijke plicht om het onmogelijk te maken dat een mens, roker, ex-roker of niet-roker, in de toekomst zal sterven aan de gevolgen van roken of meeroken. De Wereld Rookvrij!

Jasper

Grotenhuis

Ik heb veel te jong mijn opa langzaam zien stikken door COPD, veroorzaakt door roken.

Erik

Grufman

Roken heeft 0 toegevoegde waarde

Petra

Gillisse

Begeleider in de zorg

Ik gun de generatie van mijn jonge kinderen een gezonde toekomst zonder talloze tevergeefse pogingen om te stoppen met roken.

charles

cremers

gepensioneerd

Ben zelf vanaf mijn 14e verslaafd geweest Nu sinds 20 jaar rookvrij Ben dar ontzettend blij mee Alsof ik opnieuw geboren ben. Ik gun iedereen een rookvrij bestaan.

Erik

Huke

Kan niet werken

Ik rook al 38 jaar. Wil er vanaf maar lukt niet. Ik ben ziek en kan geen Kids meer krijgen .als er een goede pil bestaat om te stoppen. ..graag.

Erik

Huke

Kan niet werken

Ik rook al 38 jaar. Wil er vanaf maar lukt niet. Ik ben ziek en kan geen Kids meer krijgen .als er een goede pil bestaat om te stoppen. ..graag.

Rav

Sewpal

moeder

ben nu al 1 jaar definitief gestopt met roken, voor mijn gezondheid, ter voorkoming van alles, maar vooral als voorbeeld voor mijn kinderen.

Jan Adriaan

Mazel

Huisarts in ruste

Roken is slecht voor iedereen, zowel rokers als niet rokers. Ondersteunen/propageren van roken door bv. adverteren bv. moet worden verboden. Niet roken is voor iedereen gunstig, dus van algemeen belang.

Rick

van Rijn

Radioloog

Zie te vaak te jongen mensen met kanker ten gevolge van roken. Doodzonde! Als vader hoop ik dat mijn kinderen zo slim zijn om nooit te gaan roken.

Rene

Bernards

Hoogleraar moleculaire oncologie

Ik werk al 30 jaar aan het bestuderen van kanker om met oplossingen te komen voor het kankerporbleem. Alle verbetering in kankeroverleving die voortkomt uit onderzoek wordt teniet gedaan door roken.

Marjolein

Nijntjes

Johan

Crouwel

Arbeidsongeschikt

Ik ben gaan roken op mijn 8 ste, nu op mijn 60ste ben ik gestopt en werdt er COPD geconstateerd maar voor zover ik me kan herinneren is er in mijn kinderjaren nooit gewaarschuwd dat roken schadelijk was voor je.

Tonny

Bello

Huisvrouw

Zelf in 2009 longkanker gekregen zelf denk ik ook door het roken.

Tonny

Bello

Huisvrouw

Zelf in 2009 longkanker gekregen zelf denk ik ook door het roken.

Melin

vd Kamp

Sales Manager

...

Marianne

M

Van kindsbeen af word ik ziek van sigarettenrook. Ook nu nog op het perron triggert het migraine. Het is gif en een schande voor de volksgezondheid en maatschappij!

Maarten

Rinsema

Uit nieuwsgierigheid ben ik op de middelbare school begonnen met roken. 15 jaar lang heb ik geprobeerd te stoppen, drie jaar geleden is dat eindelijk gelukt.

Magiel

Nieuwendijk

Inspecteur bouw- en woningtoezicht

ben tegen tabaksindustrie zelf ook gerookt gelukkig uiteindelijk gestopt.ik heb nu een dochter en wil dat ze niet in de verleiding gaat komen.

Pieter

Vink

Gepensioneerd

Amarins

Slofstra

Huisvrouw

Anne Marie en ik delen hetzelfde verhaal, begonnen als tiener, meedoen, er bij willen horen. Gelukkig kon ik (hopelijk) op tijd stoppen, na vele jaren stress van roken en stoppogingen. Stop de industrie dit dit leed veroorzaakt.

Amarins

Slofstra

Huisvrouw

Anne Marie en ik delen hetzelfde verhaal, begonnen als tiener, meedoen, er bij willen horen. Gelukkig kon ik (hopelijk) op tijd stoppen, na vele jaren stress van roken en stoppogingen. Stop de industrie dit dit leed veroorzaakt.

John

Schouten van Schagen

1 op de 4 jongeren die met roken beginnen sterft voor 65e jaar

Roelof

Meijer

ICT er

Ook ik ben lang verslaafd geweest en heb mijn gezondheid ermee geschaad

Jeroen

Fokke

arts palliatieve zorg

Jeroen

Fokke

arts palliatieve zorg

Gorisstraat 50

Marianne

Groeneweg

Het is me eindelijk, na 42 jaar, gelukt om van die afschuwelijke rookverslaving af te komen. Ik ben nu 3 jaar clean maar heb er wel COPD aan overgehouden Ik hoop dat het voor mij niet te laat is.

hans

lijnzaad

gepensioneerd

rook al van me 13de jaar

Kinge

Pricker

SEH-arts, moeder

Op de spoedeisende hulp zien we veel gevolgen van roken. Als moeder van 2 jonge kinderen kan ik alleen maar hopen dat zij een gezondere generatie zullen worden dan wij.

Kinge

Pricker

SEH-arts, moeder

Op de spoedeisende hulp zien we veel gevolgen van roken. Als moeder van 2 jonge kinderen kan ik alleen maar hopen dat zij een gezondere generatie zullen worden dan wij.

Marja

Van Veen

Ik heb astma

Het inademen rook maakt me benauwd.

Caroline

Strumphler

Musicus

Mijn vader en schoonvader stierven beiden aan longkanker : dat zegt genoeg.

Marion

Roosendaal Hessels

Sandra

van den Broek

Sterkte in je strijd! en alle verslavende producten zo snel mogelijk uit Nederland.

niels

bakker

nicotine verslaafde

we zijn genaaid bedrogen verslaafd gemaakt en voorgelogen. beginnen was simpel en stoppen bijna onmogelijk en nu ben ik het zat en sick of smoking dus nu steun ik deze strijd

Rene

vd Horn

Politie

Heb 14 jaar gerookt Ouders thv roken overleden

Allard

van Oostveen

Ondernemer

Ik vind het fantastisch dat zoveel mensen zich inzetten voor een rookvrije generatie. De tabaksindustrie richt zich op onze kinderen. Kinderen kiezen niet. Minister Edith Schippers, de VVD en de tabaksindustrie zijn verantwoordelijk voor 20.000 doden per jaar.

Suzan

Slebus

Verpleegkundige

O

Jaco

Pasman

Neuroloog

Als neuroloog frequent betrokken bij patiënten met aandoeningen gerelateerd aan roken Vader en schoonvader overleden aan longkanker. Echtgenote die meer dan 40 jaar werkt op afdeling longziekte De tabaksindustrie moet gestopt worden!!!

Corry

Van Zelm

Vrijwilliger

Hooft Graaflandstraat 12A

Peter

Rutjes

Verpleegkundige

In de zorg dagelijks geconfronteerd met ziektes veroorzaakt door roken. Hierdoor onnodig hoge kosten in de zorg en veel chronische zieken en voortijdige doden. Dus roken is een dure sluipmoordenaar!!!

Peter

Rutjes

Verpleegkundige

In de zorg dagelijks geconfronteerd met ziektes veroorzaakt door roken. Hierdoor onnodig hoge kosten in de zorg en veel chronische zieken en voortijdige doden. Dus roken is een dure sluipmoordenaar!!!

aad van velzen

Velzen

adviserend geneeskundige

Ondertussen ruim bekend dat roken de gezondheid niet bevordert Helaas beginnen nog steeds veel jongeren met roken, omdat ze denken / hopen dat het een teken van volwassenheid is Roken op de werkplek is ondertussen niet meer normaal Volgende stap

Arianne

Sap

Stop deze gewetenloze criminelen die niets meer zijn dan ordinaire drugsdealers...Een schande dat ze kinderen ronselen voor hun eigen gewin!

Jo

Heuberger

gepensioneerd

met 14 vonden mijn ouders het goed dat ik af en toe rookte. Met 48 jaar ben ik gestopt. Met 74 jaar werd een longtumor ontdekt en dmv operatie verwijderd

Tineke

Overeem

Longkanker sinds 3 jaar momenteel stabiel begonnen met roken op 14 jarige leeftijd het kon geen kwaad het stond bij ons thuis gewoon op tafel voor de visite Toen echt bleek dat het zeer ongezond was was ik al verslaafd

Di giorno

Kemper

Jongerenwerker

Ik wil zelf stoppen met roken. En me kinderen dit nooit gaan doen

peter

van den bemt

Willens en wetens verslavende EN ziekmakende, dodelijke stoffen aan je producten toevoegen, maakt je simpelweg tot moordenaars.

Sylvia

Koers

Vind het een zeer ongezonde en dure gewoonte, wat zoveel mogelijk ontmoedigd moet worden. Ben zelf ruim 30 jaar geleden gestopt, omdat ik destijds in verwachting was. Nooit meer een sigaret gerookt.

j.

slebus

docent

Roken is voor alles slecht zoals natuur, omgeving, dieren, kinderen en dodelijk voor rokers

Di giorno

Kemper

Jongerenwerker

Ik wil zelf stoppen met roken. En me kinderen dit nooit gaan doen

Evelien

bosschert

mijn man, en twee zonen hebben lang gerookt; zijn gelukkig gestopt. Ik hoop niet dat onze twee kleinzoons ook verslaafd raken

Herman

Kaandorp

vutter

30 jaar geleden op het toppunt van stress gestopt. Ben er nog steeds blij mee.

Madelon

ter Kuile

natuurbeschermer

Ik kon heel makkelijk met roken stoppen door het te koppelen aan een rokende ander waarmee ik de afstand wilde maximaliseren. Er is vast wel iets uit je omgeving of van jezelf (bepaald gedrag of ...?) te verzinnen toch?

peter

van oostrum

ICT

COPD Gold 4

Jan Dirk

Nowee

Huisman.

Ik steun sickofsmoking omdat ik zelf hartpatiënt ben en mijn vrouw heeft astma en ik wil voorkomen dat mijn kinderen en kleinkinderen in de toekomst gaan roken de tabaksindustrie die probeert op alle mogelijke manieren jongeren aan het roken te brengen en ik walg hiervan Laat ze maar een flinke boete betalen.

Aart-Jan

Hak

Het heeft me jaren van moeite gekost om van deze klote verslaving af te komen en nog heb ik soms de hunkering naar het "spul" - de nicotine die er bewust in wordt gestopt uiteraard....

Steven

Andriesse

Ik zou willen dat ik nooit begonnen was! Diverse pogingen gedaan, nu gestopt maar heel lastig Laat onze jeugd niet ook zo aan de sigaret gaan zoals mijn generatie Het brengt niets, is ongezond en duur! Pak de Tabaksindustrie aan!!

Karel

van Vliet

Student rechten

Ik rook. En ik ben verslaafd. Ik word ziek als ik niet rook. Ik ben ziek als ik wel rook. Ik wil niet verslaafd zijn. Ik wil stoppen. En daarom moet u stoppen: TABAKSINDUSTRIE.

Ria

Groot

praktijkverpleegkundige

Ik geef al 12 jaar begeleiding aan patiënten die willen stoppen met roken en zie hoe moeilijk het voor hen is. Zelfs de meest ernstige COPD patiënten blijven roken...Hoe kan de tabaksindustrie dit op zijn geweten willen hebben?

Sylvia

Siecker

geen

Isa

Beima

Student hbo-v

-

Sam

Rabaey

kinderverzorgster

Ik ben nu 32 jaar, en nu 50 dagen rookvrij Voel me zo veel beter nu Door sigaretten wel longschade opgelopen Had ik deze nooit kunnen kopen, was dit niet gebeurd. Schande dat zo een vergif vrij te koop is.

Brechtje

Mulder

Geneeskundestudent

Na een college van Wanda de Kanter ben ik helemaal overtuigd; roken is zo slecht voor iedereen, terwijl de tabaksindustrie hier goud geld aan verdiend. Dit moet stoppen!

Kayleigh

Franken

Vaker stop pogingen gedaan toch weer begonnen. Moeder ook en heeft erg slechte longen. Bang dat ik dat ook krijg. Heb drie kinderen. Wil voor hen beter.

Jose

Steggink-Meijer

Begeleider

Te vroeg begonnen (15) gelukkig gestopt voor ik zwanger raakte (21) Het blijft moeilijk Je debkt dat het je helpt met grote spanning om je te ontspannen en zelfs na 18 jaar niet roken. Het blijft verleidelijk!Bah!!

Erna

Katoen

Casemanager longoncologie

Ik zie dagelijks in mijn werk waar roken toe leidt, zoals kanker en hart-en vaatziekten. Sigaretten zorgen voor ernstig lijden bij mensen en bij hun naasten.

Margriet

Kwint

Physician Assistant

Genoeg verdriet dagelijks in de spreekkamer tijdens mijn werk in het AvL

Tobias

Van Dockum

Fysiotherapeut ClaudicatioNet

Stop de vervangers, ClaudicatioNet

Floris

Verlind

Ik maak een werkstuk over roken.

Judith

Arts

Fysiotherapeute

Als fysiotherapeute (tevens lid van ClaudicatioNet) werk ik veel met mensen met longaandoeningen, hart- en vaatproblematiek. Het resultaat van veelal jaren lang gerookt te hebben. Ook als moeder van 2 tieners zie ik de industrie graag aangepakt!

Kristel

Fortuin

fysiotherapeut

Als fysiotherapeut zie ik veel patienten met gevolgen van het roken. Ik ondersteun het standpunt van Claudicationet t.a.v. de anti-roken visie. We kunnen de gevolgen van roken niet negeren!

wilma

thijs-muthert

fysiotherapeut claudicationet

Cora

van Zwet-Bijl

Fysiotherapeut, Claudicationet

Niet roken levert zoveel gezondheidswinst op, dat gun ik iedereen. Vooral jongeren moeten niet in de verleiding worden gebracht te gaan roken.

Catharina

Colli

hart-, vaat-, longfysiotherapeut

Ik zie veel mensen die dagelijks de gevolgen van tabaksgebruik ondervinden. Dit gaat tenkoste van de kwaliteit van leven. door bijv kortademigheid of etalagebenen. Voorkomen is beter dan niet genezen. Verslaving is hardnekkig!

Rene

Bloot

Verpleegkundige

De regering moet eens begrijpen dat ze met de tabakslobby nog steeds mensen "vermoord". Gooi de voordeur dicht. Wapens zijn verboden en nu roken nog.

T

Barla

Fysiotherapeut

Therapeut aangemeld bij het ClaudicatioNet

Loek

Nap

Fysiotherapeut

Claudicatio looptrainer

Kim

Slütter

ClaudicatioNet | Oncologie Fysiotherapeut

Stoppen is moeilijker dan niet beginnen...

Renate

Albers

ClaudicatioNet Fysiotherapeut

Stop deze bizarre industrie!

Saskia

Broekate

Fysiotherapeut

Ik ben claudicationet therapeut en stimuleer patiënten om te stoppen met roken

Annemijn

Pistor

Fysiotherapeut

Jolien

Tok

Internist oncoloog

Elke dag probeer ik patiënten met kanker te helpen een langere levensduur of een betere kwaliteit van leven te geven Aan de andere kant blijven mensen toegang tot tabak houden en dus doorgaan of beginnen (kinderen!) met roken. Stop het!

Wout

van der Meij

Chirurg

Smoking kills

Rosa

B

Dochter van een veel te vroeg overleden vader die 40 jaar gerookt had. Het idee dat de tabaksindustrie nu de volgende tiener zoekt om hem te vervangen maakt me misselijk. Stem ook!

an

Pulskens

ik was een vervanger voor mijn overleden moeder (kanker), ik wil dat mijn kinderen nooit iemand zijn/haar vervanger worden!

Marjolein

Visser

Nvt

Ik wil dit initiatief ondersteunen om mijn kinderen in bescherming te nemen

Liesbeth

B

Als je je realiseert dat mensen expres extra verslavende stoffen toevoegen aan dodelijke sigaretten... waarom???

Hans

Hoogeweegen

Medisch adviseur

Roken is een misverstand. Het is niet lekker, stinkt en nog steeds raken kinderen hooked. Dat het ongezond is weet iedereen en toch. Let's put an end to it.

Marco

Huibregtsen

Chef-kok

Mijn moeder is vorig jaar overleden aan longkanker. Nu ben ik zelf bezig met stoppen met roken. Ik ben helemaal klaar met die klootzakken. Aanpakken tabak moet verboden worden. Probeer maar eens te stoppen.

Rebecca

van de sande

William

Van dijk

Chirurg

Dagelijks zie ik de gevolgen van roken. Ongelofelijk dat we het allemaal maar accepteren.

Huub

Nijenhuis

huisman

Als 17 jarige havo scholier is de sigaret een moment van rust dat je jezelf geeft op de bouw: van het uitzoeken van het moment tot het aansteken ben je weer even eigen baas. Vijfendertig jaar later denk ik jammer

Emely

Bonnes

Mijn man is op jonge leeftijd begonnen met roken samen met een vriendje Hij rookt gelukkig niet veel maar helemaal stoppen lukt hem helaas nog niet Het lijkt mij verschrikkelijk als mijn kinderen ooit starten met roken.

Marjolijn

Stam

Student

Te weinig actie tegen rookculturen, vooral in sociale situaties (dispuut, uitgaan, etc) Niet-roker is de bitch als je er iets van zegt. Te veel aandacht voor dodelijkheid, te weinig aandacht voor de enorme levenskwaliteit verslechtering en zeer langzame marteling

Ben

Brand

Presentator

Ik heb al 59 mensen van het roken afgekregen, door hen in te laten zien dat een sigaret zeker geen natuurproduct meer is. In 6 weken tijd ben je verlost van alles, ik vertel hen hoe ze dat moeten doen

H.A.

Kleijwegt

verpleegkundig specialist oncologie

Roken verhoogt het risico op het krijgen van kanker of je nu jong of oud bent. Daarnaast verhoogt roken ook het optreden van complicaties tijdens of na de behandeling van kanker. Helaas zie ik dagelijks de voorbeelden...

Jelmer

Krom

In pers en politiek klinkt het sussende frame van de industrie krachtig door. Als ouder merk ik hoe kinderen steeds worden verleid. Een gruwelijk besef. Tijd voor een einde aan deze dodelijke industrie.

Esther

Goedvolk

Vroeger nooit gerookt, natuurlijk wel geprobeerd Dat hoort erbij als puber Gelukkig vond ik 't niet lekker Twee van mijn drie kinderen zijn wel begonnen met roken Daar baal ik enorm van en voel me machteloos. Wat kan ik doen?

Willy

Boonstra

Verkoopmedewerkster/ interieur verzorgster

Jammergenoeg is onze zoon gaan roken en mijn pleegbroer heeft longkanker en uitzaaiing in zijn lever

L

v Berkel

Huisarts

Stop de tabaksindustrie!

Henk

Metselaar

Zelfstandig

Sigaretten moeten verdwijnen. Voor ons kinderen.

Anton

Van Grinsven

werknemer SISE

De sigaret is een belachelijk middel. De verkoop moet gestopt worden. Dit middel valt niet uit te leggen aan onze kinderen!!

A.

Z.

Verloskundige

Ik ben verplicht om zwangeren voor te lichten over de gevaren van roken voor de gezondheid van hun (ongeboren) kind Ik word er zo moedeloos van dat de rookverslaving toch heel vaak de overhand blijkt te hebben...

petra

munneke

hoe kan het dat de overheden de tabaksindustrie niet kunnen verbieden er extra giftige , extra verslavende stoffen in te stoppen! onbegrijpelijk!

Jaap

Geurts

Roken is slecht voor de gezondheid en ik heb er als meeroker last van.

LW

Boland

Jeugdarta

'De Vervangers': we moeten uit alle macht voorkomen dat onze tieners in de voetangels en klemmen van de tabaksindustrie trappen. Zij hebben recht op een gezonde toekomst. We moeten hen voorlichten en helpen. De tabaksindustrie moet "uitgerookt" worden.

Frits

Sonneveld

Tandarts

Na 3 bekenden met COPD te hebben zien worstelen ( alle 3 rokers ) ben ik een fervent anti-roker geworden.

Henk

Bastiaans

mantelzorgvervanger

Ik ben vervangende mantelzorger en kom vaak in aanraking met mensen die longproblemen door roken hebben.

A

K

Ex roker. Lang in de ban geweest. Ik voelde me kort na het stoppen al zoveel beter. Een wereld van verschil. Kun je je nagaan hoe goed je je voelt als je nooit met roken begint :-)

Haci

Kilic

IT specialist

Roken is niet meer van deze tijd. Alle nadelen zijn breeduit bekend en de voordelen zijn er niet.

C.

Brinkman

Het doet me verdriet dat onze mooie jeugd er letterlijk instinkt. Het is zo slecht voor je lichaam en je omgeving om te roken. Begin er niet aan of stop ermee.

willem

schild

groenmedewerker

Ik ben bang dat we door alle nieuwe DNA technieken erachter komen dat rokers via zijn/haar gewoontes ook nare ziektes doorgeven aan hun kinderen. Die daar dus totaal niet om hebben gevraagd.

Mark

Bish

Mijn broer rookt zijn hele leven lang en ik ben bang dat hij hierdoor zal gaan lijden.

R.

Golic

wilma

van es

Mijn moeder stierf aan rookgereateerde longkanker, 16 jaar na haar laatste sigaret.

Hein

Greven

Lobbyist

Simpele vraag: waarom is de productie en verkoop van een kankerverwekkend, verslavend en nutteloos genotsmiddel toegestaan?

Charlotte

Schoot Uiterkamp

Als moeder van 3 jonge kinderen en verpleegkundige, kan ik alleen maar zeggen: dit moet stoppen!

Saskia

van Egmond

Verpleegkundige

Beide ouders verloren aan de gevolgen van roken. Op mijn 14e zelf begonnen met roken. Vaak gestopt. Nu is het echt klaar. Moeder van een heerlijke zoon van 11.

M.S.

Notenboom - de Boer

geen

Mijn kleinkinderen moeten niet in de verleiding worden gebracht te gaan roken.

M.

Eikelenberg

Er is meer preventie nodig op scholen. Begin ermee op de basisschool. Alle Schoolpleinen moeten rookvrij zijn. Ook personeel en ouders mogen niet op het schoolplein rokend te zien zijn. Jong geleerd is oud gedaan.

Marijke

Maas-Overmars

Zelf nooit gerookt, maar zie ook dat kinderen bewust verslaafd worden gemaakt.

Nina

Schut

Zelf bijna 6 jaar gestopt, gelukkig maar ! Het is een verschrikkelijke verslaving. Ik hou m'n hart vast voor mijn zoontje.

B.W.J.

Notenboom

gepensioneerd

Mijn ouders aan longkanker verloren. Nu mijn vrouw met blaaskanker tgv het roken vele jaren terug. Dit moet stoppen.

Ger

van Leeuwen

NVT

Ik ben een ex-roker. De reden voor mij om te stoppen was de blaaskanker van mijn inmiddels overleden moeder. Mensen denken alleen aan longkanker, je vergeet dat de giftige stoffen via je bloed overal in je lichaam terecht komen...

Maarten

van Setten van der Meer

Ambtenaar

.

Marco

Van Leeuwen

Moorddadig om meer stoffen in spullen te doen die we innemen. Helaas mag dit blijkbaar en iemand moet ze stoppen.

Sophie

Geelen

ZZP'er

Bardo

Strijdhorst

huisarts

Als huisarts kan ik er niet bij dat er vanuit de overheid niet veel harder werk gemaakt wordt van voorkomen dat er gestart wordt met roken. Eenmaal 4 weken rokende al verslaafd ! En dus geen vrije keuze meer!

Sietske

Smulders

Longarts

Spreekt voor zich!

Wilma

Van Loenen

Ped medewerkster

Tineke

Bergsma

Dit moét stoppen, te erg voor woorden zó verslavend, ziek worden en dood gaan van een genotsmiddel.......

Hanneke

van der Harst

Wat zou het fijn zijn als mijn kinderen bij vriendjes kunnen spelen zonder dat ze benauwd worden van de rooklucht daar..

E

Groenewegen

Heb op de lagere school ook in de rook gezeten en van 1989 tot 2003 mee moeten roken op kantoor ook nadat de regering een campagne is gestart met samen komen we er wel uit, niet dus.

marc

de haar

Op mijn 15de begonnen en het heeft me 4 jaar gekost om totaal te kunnen stoppen. Het is echt gif!!!

Guus

Verveen

Pensionado

Sinds enige weken bij toeval ontdekt dat ik een longtumor heb die inoperabel is! Halt aan de tabaksindustrie en wel zo snel mogelijk!

Sven

Henke

Ijzerwerker

Rook zelf maar probeer m'n dochter(7) er van te weerhouden. Had liever zelf ook nooit begonnen. Succes.

Gerald

Noteboom

Business analist

Misdrijven tegen de mensheid!!!!

Rianne

Schaffers

Pedagogisch medewerker

Gezien op Max. Goed initiatief dus mijn stem hebben jullie.

Arjan

van Triest

Bakker

Gewoon omdat jet verboden moet worden en illegaal moet worden!

Barbara

Verspeek

Moeder

Stop het roken!!

Lia

van der Poel

vrijwilliger

Vanaf mijn 14 gerookt, ben nu 62, gestopt sinds 3 jaar, maar wel COPD eraan overgehouden.

Piet

Mulder

Fotograaf

sick of smoking

Sylvia

van der Does

ik begon met 17 jaar, bleek MS te hebben en nog meer Dan haat het leven wel heel snel voorbij met die sigaret Alles pakt het af, je gezondheid, je looks, ALLES!! Schandalig!!

Anita

von Boltog

Als kinderen in de auto benauwd met een rokende vader.

Jasper

Ten berge

Freelance cameraman

Zelf gerookt en gestopt, nog altijd spijt van.Dat giftige en verslavende producten moedwillig en legaal geproduceerd en eenvoudig te koop mogen worden aangeboden is waanzin.

Eric

Bosch

-

Zelf nooit gerookt, maar stoor me mateloos aan gedwongen in de stank van een ander te zitten. Roken is dan ook puur asociaal.

Melanie

Lindenberg

Phd student

Peter

Kapitein

Projectmanager

Ik steun dit initiatief omdat de tabaksindustrie op afstand de meest amorele industrie met de meest immorele uitkomst is die er bestaat.

Leo

Verhallen

Gepensioneerd

Longkanker Tumor van ca 8 cm

Boudewijn

Rietveld

Huisarts

Al teveel ellende gezien door het roken

Hetty

van Veen

Kreeg op 15de promotiepakje met 4 sigaretten gratis ter ere van eerste mentholsigaretten. Voelde me voor vol aangezien! Sindsdien gerookt tot Valetijnsdag 2000. Nu, 62 jaar, heb ik COPD IV en minder dan 20% longfunctie en ben 24/7 zuurstofafhankelijk.

Carien

Creutzberg

radiotherapeut-oncoloog

Dagelijks zie ik de ellendige gevolgen van roken bij onze patiënten met baarmoederhalskanker, longkanker, blaaskanker, keelkanker, slokdarmkanker - en het lijkt op steeds jongere leeftijd te starten. Roken moet echt de wereld uit!

Bea

Hiemstra

Senior-analist

Ik hoop op een wereld voor onze kinderen waarin sigaretten net zo bereikbaar worden voor hen als hard-drugs.

Eric

Pap

Student

Het is een schande dat we roken nog niet verboden hebben.

Sander

Krijnen

Grafisch ontwerper/webdesigner

Geld verdienen door dodelijk verslavende producten te verkopen is al te erg om waar te zijn, maar als je je ook nog eens op de jeugd gaat richten is het onbegrijpelijk dat de industrie hiermee weg kan komen.

Robert

Gelder, de

Afgekeurd voor arbeid

Ben in '75, ik was 13, in de "Pitchstraat" op circuit Zandvoort getriggerd door een verleidelijke jonge dame in hotpants, hoge hakken en strak t-shirt om een "proefpakje" sigaretten van haar aan te nemen. Heb nóóit meer kunnen stoppen!

Anne

Hogewoning

Student

Ik rook niet en ik steun dit initiatief.

E.

Ham

Oma

Ik was zeer geschokt door het TV programma Radar in jan 2017 met mevr. de Kanter over de misleiding van de tabaksindustrie. Daarna ben ik meteen gestopt met roken.

Sarah

van Mourik

Caissière

Ben gelukkig al 20 jaar gestopt.

erik

muys

zzp

Jo

Niemant

algemeen medewerker

Ik rook van mijn 20ste levensjaar. Ik tracht vaker te stoppen, maar het lukt niet. Meestal houdt ik het 1 t/m 3 dagen vol. Dan wordt de zucht op roken,dan ben ik niet te genieten. Ik heb proffessionele hulp nodig om te stoppen.

Hans

van Beek

huisarts

Iedere dag zie ik levens opgaan in rook. Afschuwelijk dat dat mag in Nederland. Stop de tabaksindustrie! Kom op politici, sluiten die handel.

Vikaash

Mahabir

IT

Ik steun Sick of Smoking, omdat ik graag wil dat mijn zoontje - die in april geboren zal worden - en alle andere kleintjes in een wereld zonder gevaarlijke sigarettenrook kunnen opgroeien.

Sylvia

van der Does

afgekeurde secretaresse

17 was ik toen ik begon. Nu na 31 jaar gestopt. roken heeft me heel veel gezondheid gekost, ik hoop dat het niet te laat is

Will

Mulder Kolkman

Wao-er

Op 31-08-2016 verloor mijn allerliefste vrouw haar strijd tegen longkanker, zelfs toen ze diagnose kreeg op 1-4-2016 kon ze niet stoppen met roken en ze heeft gerookt tot de allerlaatste dag en zelfs het laatste kwartier nog gerookt.

Remy

Bemelmans

Internist-vasculair geneeskundige

Als internist-vasculair geneeskundige zie ik dagelijks de ellendige gevolgen van roken. Alle initiatieven om dit terug te dringen zijn welkom en hard nodig om de volgende generatie rookvrij te laten opgroeien. Ik ondersteun deze petitie daarom van harte.

Ingrid

Timmer

Tijdelijk geen

Nu we zoveel meer weten over de tabaksindustrie moeten we voorkomen dat jongeren hiervan afhankelijk worden.

Halbart

Volker

MD Bank

Begonnen als puber, levenslang verslaafd, talloze malen gestopt, nu echt..

Nathalie

Niessen

Application manager

Heb zelf gelukkig nooit gerookt. Vroeger wel vaak last gehad van rook in openbare ruimtes. Ik vind het onbegrijpelijk dat een product dat zo schadelijk is en geen enkel nuttig doel dient gewoon verkocht mag worden.

Natasja

van der Meer

Student

Roken is gewoon slecht voor je!

Gert-Jan

van Middelkoop

Eigenaar bureau webmarketing

Meer dan 30 jaar heb ik gerookt. Meer dan 30 stoppogingen zaten tussen mijn eerste sigaret en nu. Ik ben er eindelijk van af...

Yvonne

Grotenhuis

Huisvrouw

Heb al jaren COPD en een Longoperatie ondergaan.

Ton

van Herpen

Ik ervaar dagelijks de beperkingen van het roken door COPD, ondanks dat ik al 10 jaar gestopt ben

Amaranta

De Haan

Het zou geweldig zijn als dit lukt!

Maya

van Breemen

Gedeeltelijk WAO/rest werkloos

Ik rook al sinds ongeveer mijn 13e jaar Heb nu al jaren COPD wat steeds erger is geworden Eerdere stoppogingen hebben geresulteerd in één keer een jaar rookloos te zijn geweest, toen toch weer 'gesneuveld' en daarna nog vele stoppogingen.

Kitty

Schouten

Vijfheerenlanden 358A

Eva

Schipper

Jeugdarts

Pas na jaren proberen lukte het me met roken te stoppen Hier ben ik nog altijd blij om Hopelijk was het op tijd Laten we zorgen dat toekomstige kinderen rookvrij opgroeien zonder alle ellende die roken veroorzaakt!

Simon

van Kemenade

Demand manager

Heel veel succes met deze actie!

Ernest

van Ool

Dit MOET gewoon gestopt worden. Veel mensen zijn al dood door de sigaret, nu wordt het tijd dat de industrie sterft

Maria

Smans

gepensionneerd

Als ik dit eerder geweten had ik er nooit aan begonnen, Ik ben een aantal keren gestopt, helaas niet gelukt. Zes jaar geleden Mexicaanse griep gekregen, daarbij is C O P D geconstateerd. Ben gestopt met roken, helaas te laat.

John

Langen

Laten we ons gezond verstand gebruiken en zelf wetgeving maken om onze kinderen in bescherming te nemen, want van VVD-bewindslieden op ons Ministerie voor Volksgezondheid is nou wel gebleken, dat ze geld (omzet voor ondernemers) vóór gezondheid prevaleren.

Frank

van Deth

4 jaar geleden kreeg ik een hartinfarct. De Franse arts die mijn leven redde zei: Je kunt herstellen en 100% gezond worden. Maar als je weer een sigaret opsteekt, ga je alsnog dood.

Ruud

Brocken

zelf

Ongelofelijk dat deze producten nog bestaan

hennie

verschragen schut

geen

heb gezondheid klachten copd door roken, rook nu niet meer.

Thea

van der Kroon

CAISSIERE

Ik was 11jaar toen ik stiekem begon te roken. Ben nu 61 jaar heb 2 jaar geleden te horen gekregen dat ik copd heb, ben toen gestopt met roken maar vind het nog steeds moeilijk.

Els

Meinders

Rayonleider

Begonnen roken 14 jaar Nu sinds 5 jaar copd

Atie

Vennik

gepensioneerd

Ik begon te roken op 16-jarige leeftijd "Omdat dat erbij hoorde" Bij verjaardagen stonden de sigaretten,met en zonder filter en sigaren op tafel, om de gasten te trakteren WIJ wisten niet dat het ONGEZOND was en is Ik ben copd.

Yvette

Overtoom

Huisvrouw

20.000 tabaksdoden per jaar in Nederland. Dat willen we niet. Stop de tabaksindustrie.

anja

beekman

ik rook zelf niet, heb dat ook nooit gedaan, maar die hele sigarettenindustrie deugt voor geen meter natuurlijk. En daarom stem ik.

Nel

Maertens

Moeder

mijn oudstezoon isvorig jaar october over leden aan Longkanker

Rosa

Stolwijk

Kraamverzorgende

Rook gaat overal inzitten, meubels, gordijnen,muren,kleding. Babies en kleine Kinderen ademen veel sneller als volwassen, dus ademen ook veel meer rotzooi naar binnen... dat wil je toch zo'n kleintje niet aan doen? Of op je geweten hebben......

Bep

Brunt

Ik heb 40 jaar gerookt. En nu 2 maanden rookvrij. Ook ik dacht als puber iets heel aantrekkelijks en stoers te doen door te gaan roken. Verslaafd geraakt, verslaafd gemaakt. Stop deze ziekmakende industrie!!

henriette post

post

moeder

zelf een anti roker....twee kinderen roken 17 en 15...vroeger stapte ik zelfs op als er ergens gerookt werd.....mijn vader is overleden op 61 jarige leeftijd aan longkanker... door roken

Syta

Troelstra

gepensioneerd

Ik heb van mijn 15e tot mijn 40ste gerookt. Het stoppen ging met veel pijn van de longen gepaard.

Linda

Prevos

Ik ben ziek geworden door het roken, mijn longen hebben ernstige beschadegingen hierdoor opgelopen (COPD) en nog meerdere beschadingen en heb ik het verleden kanker gekregen. Hoogwaarschijnlijk door het roken.

Boudewijn

Rietveld sr

Hoe kan je iets dat zo krom is recht proberen te praten.

Patrick

Smulders

Mijn kinderen zijn al verslaafd geworden zonder dat ik daar invloed op kon uitoefenen Ik wil dat mijn kinderen en alle kinderen worden beschermd tegen deze vorm van moord op lange termijn dat gepaard gaat met vreselijke ziekten! Help Mee

Michel

Beek

Ik krijg allerleu kwaaltjes door roken. Oorsuisen, branderige voeten, angsten, duizelig, hartkloppingen

Peter

Smits

Chauffeur

Baal ervan dat je op nog steeds veel plaatsen moet meeroken.

Benisa

Van der Wijst-Berkovic

Kapster

?

John

van der Wijst

Accountmanager

Ik ben verslaafd gemaakt!

Natasja

loos

Roken moet verboden worden.

Ellen

de Lange

Rookte vanaf mijn 13e en ben op mijn 42e gestopt. Heb nu longkanker . Heel lastig om te stoppen . Zou er nu nog 1 op kunnen steken.

john

janssen

te hoog

ik heb nooit gerookt maar altijd moeten meeroken zij zijn moordenaars en dat wordt nooit gezegd de voornaamste oorzaak dat er nog rokers zijn komt door de dokters zelf die toestaan dat er gerookt mag worden en hun daarbij

Marike

Spies

Doktersassistente

Door het verhaal en achtergronden van de inhoud alleen al van een sigaret en de dubbele rol van de overheid

Sips

schuncken

Gepensioneerd

Ben op mijn 14de begonnen met roken en ben verslaafd geraakt en heb nu COPD. En rook zins mijn 65niet meer.

Jos

Moust

pensionada

Kanker gekregen van roken. Linker long in 2003 verwijderd. COPD in rechter long. Roken heeft veel negatieve invloed op het leven gehad. Zou er nu nooit meer mee beginnen. Raad iedereen af om er mee te starten.

Patrick

Jansen

Huisarts

.

Han

Rademaker

Huisarts

Volkomen idioot dat roken legaal is.

Jacobus

Nellissen

Pensioen

Met 15 begonnen te roken nu 65 jaar en minimaal 6 stop pogingen verder. Door de verslavende tabaks toevoegingen zeer-zeer moeilijk om er vanaf te komen.

o

albert

vaker in het verleden (dubbele) longontstekingen gehad en bronchites

Coby

Poulus

Gepensioneerd

Op 13jarige leeftijd begonnen met roken. Je kreeg een sigaretje van je ouders als beloning voor goed gedrag ! Met 66jaar gestopt na de diagnose longkanker.

Frans

Schimmel

Pensioen

Zit nu met copd dat steeds lastiger wordt. Ruim een jaar geleden gestopt met roken. Nooit aan beginnen mensen.

Marleen

Coppens

Student

Nu iedereen weet welke gevolgen roken heeft, vind ik het achterlijk dat dit nog niet is verboden. Rokers kiezen ervoor, echter kiezen meerokers zoals kinderen en niet-rokers hier niet voor.

Anneke

Breur

Gepensioneerd

Geen verhaal. Magnifiek initiatief!

Jaap

Platje

Gepensioneerd

Ik behoorde ooit tot het verslavingsleger en ben jaren geleden gestopt. Sindsdien ging alles beter, lekkerder: lopen, fietsen, traplopen. Simpeler kan het niet gezegd worden: roken is buitengewoon slecht voor je!

Inez

Bosch

Projectmanager

Anti roken!!

Jan

van der Valk

Corporate Legal Counsel

Ik heb een aantal mensen in mijn omgegeven g hierdoor ten gronde zien gaan. Gelukkig 33 jaar geleden gestopt na 4 jaar gerookt te hebben

Marco

Hoogakker

werkloos

afasie!

L.

Li

Gestemd

Jan

Pen

AOW-er

Ik heb gerookt tot mijn 40e jaar met gevolg dat ik nu zwaar longpatiënt ben en hiervoor medicatie moet inhaleren Als ik geweten had dat mijn longen hierdoor zwaar beschadigd zouden worden was ik nooit gaan roken. PUUR GIF!!

Mirjam

van de Wiel

Hogeschooldocent

Mijn vader is agv roken aan longkanker overleden. Jaren heb ik thuis mee moeten roken, ik maak me ook zorgen over mijn gezondheid! Op mijn werk (de HAN) zie ik zo veel jongeren die roken. Dit MOET stoppen!

Frank

DUPONT

Hoogste tijd dat de terreur van de tabaksmaffia heel drastisch wordt aangepakt, er wordt met opzet ook chemische rotzooi in de tabak vermengd, zodat het nog meer verslavend werkt!

Jja

De groot

Nog Werkloos

Roken moet verboden worden . Ik heb ook asta en longproblemen door dat ik lasser was 32 jaar.

niels

bakker

ex zanger ex barkeeper

rook al sinds mijn 13e en kan maar niet stoppen met die dodelijke shag en sigaretten ik heb na 40 jaar verslaving symptomen van copd en vermoed al jaren dat er stoffen in zitten die extra verslavend zijn!

Anne-Jose

Boon

Zelfstandige

Ik ben gaan roken op mijn 15 de moeder van mijn toenmalige vriendje bood mij een sigaret aan voor de gezelligheid na meerdere pogingen te stoppen met roken is het me nog steeds niet gelukt!het is een vieze smerige bezigheid.

Maud

Visser

Nooit, nooit, nooit meer roken!

Wouter

van der Heijden

Fysiotherapeut

Wie betaalt de rekening van roken? De slachtoffers en de maatschappij.

Jenneke

v.d. Heuvel

Secretaresse

zorg ervoor dat de politiek de tabaksindustrie een halt toeroept! Mijn oudste zoon is verslaafd aan tabak en het lukt hem niet om te stoppen Mijn jongste zoon wordt behandeld voor astma en heeft veel last van mensen die roken.

Riny

Boot

Afgekeurd

De tabaksindustrie moet stoppen met nog meer gif er in te stoppen door die troep afgekeurd thuis zitten met slechte longenwist ik dit maar eerder

Joke

Haaze

was: secretaresse

Echtgenoot (vaarde) had hartklachten Moest stoppen met roken van de hart-specialist, kon dit niet, i v m rookverslaving Kreeg hartstilstand, is overleden Met mijn kinderen van jongs af aan heel veel gepraat over roken Zij zijn niet gaan roken.

El

Cadee

gepensioneerd

ik ben met 15 jaar gaan roken, en met 52 jaar dus nu 15 jaar gestopt, ik heb COPD en door alle longontstekingen nu ook longfibrose, ben nu 24/7 aan een zuurstofapparaat aangesloten

El

Cadee

gepensioneerd

Spechtenkamp 421 421

annelies

hilgers

gepensioneerd

stop de versaving in de sigaretten

Piet

Meulendijks

gepensioneerd

Verstokte roker vanaf mijn 15e. Gestopt met 61. Etalage benen vanaf 2009. Operatie verstopte linker lies ader. Stent in verstopte rechter knie. Na Tia, operatie verstopte halsslagader 2010. Operatie buik aneurysma 2016.

Fj

Groen

Na 42 jaar roken gestopt na long operatie

maurice

stil

IT

ex roker en het helemaal zat dat ik tijdens op straat lopen of op het terras zitten alsnog opgedrongen wordt in het inhaleren van andermans ziekmakende rook. tijd dat die bende verboden wordt

Louis

van Lent

Gepensioneerd

Ik rook vanaf mijn 14e jaar en nu is er een lichte vorm van copd vastgesteld, dat schrijf ik toe aan aal die sigaretten die ik mijn hele leven heb gerookt.

marga

Mullens

geen meer

Verschillende malen geprobeerd te stoppen .Astma bronchitis hoge bloeddruk Hartklachten . Rook vanaf mijn 14e .

Marjo

Zeitzen

Nu gepensioneerd

Ik rook vanaf mijn 16 de jaar heb de laatste jaren regelmatig pogingen gedaan te stoppen en sinds drie maanden rook vrij Maar heb al jaren astmatische bronchitis van het roken waar ik nooit meer van af kom.

Karin

Kempff

Geen

Ik steun dit initiatief van harte, zelf op m'n 16e begonnen met roken en nu al 3 jaar gestopt, heb helaas COPD overgehouden aan deze verslaving. En bedankt hè tabaksindustrie? Stop met het kapotmaken van levens!!!!!

Renze

Molag

Gepensioneerd

Hartinfarct gekregen op 13 februari 2014., longproblemen .Nog net geen COPD

angèle

provoost

gepensioneerd vrijwilliger

zelf was ik ook gelegenheidsroker. Al ruim dertig jaar geleden gestopt. Erger me onder meer aan mensen die in de abri's nog altijd eerst een sigaret op steken

Annemieke

Suerink

Klantadviseur

Ik wil dat mijn kinderen niet tot roken wordt aan gezet

Erwin

Zeehandelaar

Reisleider

Vanaf mijn 16e jaar rook ik omdat het stoer en sporttief was. Heb minnimaal 30 per dag gerookt, heb nu geen innergie meer. Ben al verscheidene keren op genomen in het AMC en sta onder controle bij longartsen.

Erwin

Zeehandelaar

Vanaf mijn 16e jaar rook ik omdat het stoer en sporttief was. Heb minnimaal 30 per dag gerookt, heb nu geen innergie meer. Ben al verscheidene keren op genomen in het AMC en sta onder controle bij longartsen.

Will

Kelders

gepensioneerd

ik ben op mijn 16e begonnen met roken en heb op mijn 50e jaar en cva gekregen toen gestopt en nu schoon alleen na mijn cva wel diverse aandoeningen gekregen ik vermoed dat het cva afkomstig is van het roken,

Tino

Kuiper

Ondernemer

Stop de massa moord

hans

kikken

adviseur ict

Ik steun van harte dit initiatief om tot een rookvrije jeugd te komen!

Stefan

Hoogduin

Kok

Smerig, ben er klaar mee. Nooit zelf gerookt overigens.

Joke

van den Bergh

geen

In de jaren vijftig ben ik begonnen met roken Toen was er nog niets van bekend dat je gevaar liep voor je gezondheid. Door de jaren heen heb ik c o p d ontwikkeld Gestopt in 1996, jammer, te laat.

Henry

Lammerts

directeur/eigenaar selfstorage

BEGIN ER NIET AAN, SIGARETTEN EN SIGAREN ZIJN DUIDELIJK BEWERKT MET VERSLAVENDE CHEMISCHE STOFFEN DIE HET BIJNA ONMOGELIJK MAAKT OM TE STOPPEN, STOP DE TABAKINDUSTRIE!!

chantall

hendrikx

huisvrouw

Erwin

Kleinjan

CD

2 pakjes per dag en al 5 jaar niet. Nog elke dag zin... Kloteverslaving!

Solange

Schipper

Gepensioneerd

Heb astma, op basis van allergie, heb altijd last van sigaretten rook of andere rookwaren, goed idee om eindelijk op te komen tegen het roken en ook tegen de financiele steun die de regering aan sigaretten fabrieken geeft.

Joan

Dekker

Pensionada

Stoppen met de gehele verkoop.!!!!

Niels

van Horssen

Student

Roken was altijd iets spannends dat niet mocht. In films is een stoer figuur nooit zonder sigaret te zien. Roken verbieden vind ik te ver gaan. Er moet een verbod komen op alle promotie van roken (zoals roken in films).

Michiel

Vermaak

Arts voor Verstandelijk Gehandicapten

Lees mijn blog op jdok.nl/nicotineverslaafdepeuter

Yolanda

Weldring

Interim manager

Her is inderdaad misdadig om kinderen en jongeren doelbewust verslaafd te maken, en dan ook nog vanuit financieel winstbejag

Rob

van Zeijst

Directeur

Mijn vader rookte sinds zijn 16de een pakje shag per dag Hij stierf op z'n 60ste aan longkanker na twee hartaanvallen Ik rook niet maar heb er waarschijnlijk op mijn 20ste astma gekregen.

Jason

Kopmels

Beveiliger

Klaar mee

Cor

Romers

Uitvoerder GWW Bouw

Drie jaar geleden copd geconstateerd,pas gestopt met roken begin augustus 2016 na heel veel mislukte pogingen Ik rookte vanaf m,n 12de jaar De helft van m,n longblaasjes zijn stuk en m,n longen zijn uitgerekt. Alle gevolgen zijn door roken veroorzaakt.

Caterine

Rietkerk

Liesbeth

Hilvering

Kinderfysiotherapie

Men wordt bedrogen qua nicotine inname. De industrie is daarin hypocriet en kan zo blijven doorgaan ! Aanpakken , verslaving jeugd is hopelijk daarmee te voorkomen . Doel: Nicotine uit de sigaret!

Joke

van Boesschoten

Huisvrouw

Ik heb de ernstigste vorm van copd gold. 4 dit wordt veroorzaakt door roken. Ik ben al 25 jaar gestopt maar de ziekte sluit nog steeds door het word ieder jaar weer een beetje slechter.

Flip

Bruhl

huisarts np

Paul

Ricken

Trainer/coach

Was zelf een sigaren roker, mee gestopt. Altijd verbaasd over feit dat mensen verslaafd kunnen raken, ken nu de oorzaak. Het is ons verlangen, ontstaan uit de kramp van afgescheiden zijn.

Cliff

Klein

Afgekeurd straatmaker

Er worden te veel mensen ziek en sterven aan roken, moet stoppen

C

Haiku

Nvt

Ik word ziek van sigaretten en dit veroorzaakt benauwdheid en allegische reacties

Sylvia

Gans

Roken is smerig en ongezond, slecht voor het milieu en asociaal.

A.J

van der Zanden

pensioen

40 jaar gerookt,toch veel verbetering na het stoppen,langzaam beter gevoel, meer lucht

Kees

Peters

Gepensioneerd

Als kind astmapatient , dus nooit gerookt.

Paulien

Poen

Doktersassistente

Door mijn medische functie ben ik fel tegen roken. Ik kom patiënten tegen die kanker hebben gekregen als gevolg van roken. Ik wil zo graag de jeugd behoeden!

Jac

de Boer

consultant

Ursula

Van eijk

Commerciële binnendienst

Borstkanker met poortwachtersuitzaaiingen niet kunnen stoppen onder de behandelingen door de verslavende stoffen en stress nu wel gelukt maar zo ontzettend boos dat dar pas na drie jaar gelukt is met Vallen en opstaan! Troep is het!

M

Weide

Counselor

familiare allergieën en longaandoeningen; roken is verspilling van geld en gezondheid; zeer bezorgt om arme, kwetsbare mensen in ontwikkelingslanden waar de tabakslobby zich steeds meer op richt overeenkomstig Coca Cola en Heineken Hopelijk strijden we ook voor hen.

Letja

de Goede

Achter de wolken schuilt een zuivere lucht.

Teresa

Fogelberg

Directeur internationale Organisatie

Houd vol!

Cor

Vork

Ex directeur

Ik ben ziek geworden van roken Hartfalen en COPD

Bim

Schuurmans

Moeder van 4, oma van 4.

man keelkanker en kan niet stoppen.

Petra

Lether

Dit moet stoppen, zo gauw mogelijk!

Judith

De Nijs

Docent

Roken? Nooit aan beginnen! Stoppen is heel moeilijk; gestopt blijven nog moeilijker.

Elfriede

Thiessens

Ambulanceverpleegkundige

Laat onze kinderen de eerste rookvrije generatie worden. Bescherm ze. Ze zijn het waard!

Rob

Jamin

gepensioneerd arts

Een moorddadige industrie wordt al tientallen jaren de hand boven het hoofd gehouden door de Nederlandse overheid. Hoog tijd om in actie te komen.

Ben

Apeldoorn

gepensioneerd (ooit wetenschapsjournalist)

M’n echtgenote rookte sinds haar 16e. Ik van m’n 28e tot 55e: pijp of sprietsigaartjes. Over m’n longen… gestopt, toen bekend werd welke vuiligheid de tabaksmaffia bij tabak mixt om je verslaafd te maken én houden. Maakt me ziedend. Mijn vrouw (63) is, na 10-15 stoppogingen, rookvrij! Duimen.

Flo

Klo

Stop!

Dorijn

Curvers

praktijkondersteuner

Ik begeleid mensen bij het stoppen met roken, soms lukt dat!

Fred

Mink

nu pensioen

Met 42 jaar 2 zware hartinfarcten na 25 jaar stevig roken Afgestorven stuk hart verwijderd en 5 omleidingen Daarna nooit meer een sigaret aangeraakt, anders was ik allang dood geweest De sigaret is een sluipmoordenaar !!!!!!!!

Elske

Maier

Jeugdzorgwerker

Verslaafd geweest. Wat een strijd. En wat een BEVRIJDING. Onvoorstelbaar dat we dit anno 2017 nog accepteren. Het moet klaar zijn. Een rookvrije wereld als standaard.

Petra

Timmer

sr communicatieadviseur Spaarne Gasthuis

Voor mij zijn Wanda de Kanter en Paulien Dekker grote helden omdat ze de moed hebben om de tabaksindustrie aan te pakken. Steun ook als patiënt met kanker dit initiatief van harte!

Rudi

Voet

Counselor

Omdat stoppen en niet beginnen meernaandacht verdient!

Prisca

Bondrager

woonassistent

Ik heb iemand zien lijden en sterven aan COPD veroorzaakt door roken. Ik ben mijn opa en tante verloren door longkanker veroorzaakt door roken. En 2 in m'n omgeving vonden hun verslaving belangrijker dan de studie van hun kids enz.

Frederique

Hirschfeld

P&O adviseur

In eerste instantie dacht ik: het is je eigen verantwoordelijkheid Maar langzamerhand snap ik dat tieners de gevolgen van hun keuze niet kunnen overzien. Het is te gek voor woorden dat sigaretten, die zo dodelijk zijn, zo makkelijk verkrijgbaar zijn.

Martin

Römer

Duurzaam ondernemer

Ik begon met 11 jaar was ! Vaak ben ik er mee opgehouden. Maar nu ben ik eindelijk vrij en stinken naar tabak doe ik niet meer. Dat ze ons bewust verslaafd maken wist ik. Tabakindustrie = GELD maken

Trijntje

Dijkstra

Van dichtbij ervaren wat de gevolgen van roken met iemand kan doen: ernstige COPD met gevolg constant benauwd, hoesten, weinig energie, veel beperkingen in dagelijks en sociale leven.

carina

peters

huisvrouw

Heb zelf van 13 tot 32 jaar gerookt!!! ben gestopt met champix tabletten zeer zware verslaving,gelukkig bevrijd.....

D.C.

Wellink

V.m.Senior beleidsadviseur overheid

De overheid heeft de taak mensen in bescherming te nemen tegen kwaadwilligen die uit puur eigenbelang producten op de markt brengen die aantoonbaar schadelijk zijn voor de gezondheid. Onnodig leed wordt daarmee voorkomen.

Simone

van Damme

Fysiotherapeut

In het dagelijks leven maak ik dagelijks de gevolgen van roken mee Ik begeleid mensen die aan COPD lijden, zodat zij zo lang mogelijk hun gewone dagelijkse leven kunnen blijven leven. Een lijdensweg zonder zicht op beterschap. 98% (ex)rokers.

Michael

Thelosen

Tactisch Inkoopmanager

Zus en vader zijn verslaafd, mijn vader is pas gestopt na zijn openhart operatie en mijn zus kan maar niet stoppen ondankshaar jonge kind

Theo

van Melzen

Consultant

Hinderlijk, ongezond en klaar met de excuses van de roker!

hub

mulders

Prins Hendriklaan 142

Martine

Beens

Het is 2017. Roken is echt niet meer van deze tijd! Ik ben chronisch zoek en doe er alles aan zo gezond mogelijk te leven. RoKen moet verboden worden

Fred

Franssen

W.A.O.

Mijn eerste sigaret met 8 jaar,zware vannelle met 16 jaar tot en met 32 jaar,2 maagzweren van het roken,gestopt met zware vannelle,overgestapt op half zware tabak Ik ben nu 58 jaar en kan het roken nog steeds niet laten.

A.M.

van Kleef-Mulder

doktersassistente

Rookwaren zouden niet meer in het zicht in een winkel mogen. Zelf door deze rotgewoonte nu ernstig COPD patiënt. Moet alle zeilen bijzetten om een normaal leven te leiden. Tabak met nog meer accijns belasten.

Rita

Zeelenberg

Blij met dit initiatief!

Sandra

De Rooij

Zorg-assistent

Na 30 jaar roken de diagnose COPD gekregen waardoor ik ondanks dagelijkse medicatie toch elke dag beperkingen ervaar.

Rene

Hendriksen

Gestopte roker

Ik wilde dat ik er nooit aan was begonnen. Stoppen met roken was de beste beslissing van mijn leven. Ik ben nu bijna 4 jaar gestopt.

Tessel

Roeper

Mondhygienist

helaas zie ik dagelijks de nadelige gevolgen van roken aan het gebit. Stoppen is de beste oplossing maar dat lukt de meeste patienten niet. Laten we er voor zorgen dat onze kinderen er niet aan beginnen!

J

de Kuijer

0

hans

fabri

jarenlang zelf gerookt, helaas. Dat we het gedrag van deze industrie accepteren is onvoorstelbaar.

Lisette

Niemeijer-Denisse

renske

swart

stop deze misdadige handel

Edith

van de Wouw

Hv

Ik ben met 16jaar gaan roken, stoer doen En in 2008 is bij mij COPD geconstateerd Op dit moment zit ik in COLD 4 met 24uur zuurstof Ik krijg 2x per week fysiotherapie aan huis paar keer zware longontsteking gehad.

pieter

ros

electricien

heb 43 jaar gerookt van 1950 tot 1993.In 2014 longemfyseem gold 2 vastgesteld.

Peter

van den Thillart

Gepensioneerd

Ik ben oorlogsveteraan (wounded warrior) en heb na 60 jaar roken in 2011 ook longkanker overleefd. Púúr geluk, 80% sterft! Dus víer ik èlke dag het léven! En gun dat ook ànderen! Stop daarom de tabaksindustrie! Zo spoedig mogelijk

Famke

Bloem

Op school

Veel mensen om me heen roken, zelf ben ik ook een keer begonnen Maar ben er gelukkig mee gestopt, veel kinderen roken dat moet iedergeval verboden.

Margot

Pruyt

Chirurg

Ik krijg altijd verschrikkelijke migraines van rook. Even op bezoek bij mensen die roken zit er niet in. Ook een terrasje in de zomer om eens lekker van te genieten zit er meestal niet in.

Tanja

Hoos-Schoonens

Huisvrouw

Ik ben sinds 3 jaar gestopt.Ik ben mijn moeder verloren (61) aan copd en afgelopen tweede kerstdag mijn zus (63) ook aan copd. Ik zou graag zien dat het de volgende generatie geheel verboden wordt.

V

van Oosterhout

verpleegkundige

Ben geboren met taaislijmziekte Heb in het gezin 24 jaar stevig meegerookt Wacht nu op transplantatie Rook soms nog mee als ik bij fam op bezoek ga Zij weigeren in hun eigen huis buiten te roken als ik er ben

Mientje

Jansen

verpleegkundige

40 jaar gerookt, in 2015 COPD aanval gehad voor de 1e keer. Bij opname COPD 3. Gestopt met roken en medicatie nu COPD 2

Zita

Blijleven

Mijn moeder is overleden aan de gevolgen van roken!

Nazir

Nouri

Intensive care verpleegkunde

Wil

van den Meijdenberg

Heb last van hart en vaatziekten wat veroorzaakt is door roken van zware van Nelle

Kees

Verbuggen

AOW

Op mijn 19 begon ik met roken gaande weg rookte ik meer en meer Werd er zwaar aan verslaafd,zodanig dat ik,op mijn 59 jaar jaar een zwaar longemphyseem kreeg Heb minstens een jaar werk gehad om van deze verslaving af

Henny

Kraak

Doktersassistente

Er zijn in mijn verleden 7 mensen overleden ivm longkanker keelkanker en longemfyseem Dit is toch te erg dat dit word toegestaan. En dat er bewust stoffen in worden gedaan om mensen verslaafd te raken. Waarom?..??? GELD

Dennis

de Groot

Afgekeurd

Ooit begonnen omdat het stoer was en nu na een longembolie en etalageziekte aan het roken over te hebben gehouden, dat ik er ooit begonnen ben? Maarja, verslavend! Een longembolie heeft er voor moeten zorgen dat ik ging stoppen.

Marian

Priekaar

Gepensioneerd

71

Raf

Snatager

Geen

A

Berghuis

Hopelijk word door deze actie de tabaksindustrie ook eens ter verantwoording geroepen voor de vele verslaafden. Wanneer willens en wetens op deze manier te werk word gegaan is het natuurlijk niet alleen maar de verantwoording van de mensen zelf.

A.C.

Stechweij

Woonbegeleider

Nu anderhalf jaar van het roken af, wat een moeite kost dat zeg! Ik gun iedereen een rookvrij leven, het scheelt in de portemonnee, en nog belangrijker, in je gezondheid!

Joke

Biene

Huisvrouw

Was 7 jaar toen ik begon met roken was de jongste in n gezin van 13 die allemaal rookten. Dus rook nu 50 jaar ben zwaar verslaafd. En heb nu copd. Heb t altijd benauwd

Judith

Van Cleeff

Rond m'n 18e begonnen. Nu ben ik zestig. Op zich al heel bijzonder. Stoppen nog steeds niet gelukt. Dat wens je toch niemand toe?

Hubert

Habets

musicus www.commodo.info

Mijn vrouw bracht mij rond 1969 aan de sigaret. Ik stopte vaker kort en definitief rond 1986. Lucia stopte nooit en overleed 62-jaar oud aan (diverse) kankers. Afval-reclame op straat verwijder ik al 30 jaar, overal, ook in China..

arie

van der kleij

gepensioneerd

ik heb sinds een aantal jaren rokers longen COPD gold 2

Daniel

Luca

Sinior medewerker.

Ik rookte vanaf mijn 12e 1 keer 5 jaar gestopt Weer begonnen helaas Nu gestopt met behulp van de e-damper 15 weken reeds 17-01-2017 Ook daar ga ik mee stoppen Roken is zalig maar dodenrijk helaas Me vader overleden door

Maarten

van Setten van der Meer

Ambtenaar

Op 14 leeftijd begonnen met roken en net een paar maanden gestopt Het heeft veel geld gekost en is een aanslag op mijn gezondheid ontwikkeling conditie en geestelijk gestel Door de toevoeging van uitgebalanceerde chemicaliën blijf ik trek houden.

A.

vermeulen

nvt

Beste mensen, Ik ben nu 61 heb o.a copd en rook vanaf mijn dertiende jaar wist ik veel!Nu ik het weet is er geen weg terug weg genieten?weg lucht?weg lopen?...wegwegweg wist ik veel....fabrikanten wisten het wel

Janny

Bruntink

begeleiding verzorging verstandelijk en of meervoudig gehandicapten, moeder

ik ben voor 14 jaar geleden gestopt. heb toch regelmatig het verlangen naar een sigaret....al wil ik noooooit meer reken!

Maarten

Fletterman

logistiek medewerker

Ben door roken van mijn moeder tydens zwangerschap geboren met hartafwijking en heb door zelf te roken copd en hartproblemen

Rini

Langkruis

Ondernemer

Ik heb het altijd raar gevonden dat vroeger iedereen zomaar overal mochten roken, terwijl ik in de zelfde ruimte mee moest roken. Sigaretten kun je nog steeds probleemloos overal kopen ! Dit is gewoon moord ! Stop dit a.u.b. !!

Johan

van Velzen

opa

Joyce

Vreven-Heyzer

Al vele jaren heb ik COPD, nu ook gold 3 chronische astmatische bronchitis en longemfyseem

Marteijn

van den Eijnden

Toedrachtsonderzoeker

Ik ben zelf op jonge leeftijd; circa 14 jaar begonnen met roken en was binnen korte tijd verslaafd. Inmiddels, na enkele eerdere pogingen, ruim 17 jaar van het roken af.

bart

pardon

ik rook sinds mijn 14e. ik wilde niet roken maar de reklame toen haalde mij over. 10talken jeren georobeetd te stoppen. lukte niet ik hoest mijn longen leeg

j.g.

pelinck

pensioen

door jarenlang te roken heb ik copd opgelopen.

Miryam

Sarem

Huisvrouw

Radar programa gekeken op tv en voel me verantwoord voor deze schande... Ik rook zelf niet maar vreselijk wat afleidend voor jonge generatie is!Stop verkopen sigaretten in NL en hopelijk in de wereld

Bert

Garssen

Pensionado

Ik wil mijn 9 kleinkinderen beschermd weten tegen de aanvallen van tabaksindustrie.

jannie

kuik

verzorgende

ben met roken begonnen met 15 jaar heb tot 48 jaar strijd geleverd om er van af te komen heb nu long problemen

Anneke

Visscher

Ik heb door het roken copd gekregen en ben nu beperkt in mijn dagelijks leven.

Mahmut

Oncu

Project Engineer Werktuigbouw

Bescherming van onze (alle) kinderen.

Alex

Kerssens

Woonbegeleiding

Ik ben blij met jullie initiatief om de sigarettenhandel te stoppen. Ik ook ben overtuigd dat sigaretten slecht zijn voor de mens, maar bovenal mag het er niet zijn of geproduceerd worden, zodat vooral jongeren (kinderen) er niet meer aan kunnen komen (kopen).

Nel

Bravenboer

Met pensioen

50 jaar gerookt en twee keer kanker overleefd door het roken. Nu gestopt en niemand zou meer moeten roken.

Arie W.

Neefjes

Gepensioneerd

20 jaar geleden gestopt na herhaalde waarschuwingen tegen roken van tenminste sigaretten. Nog wel een verwaarloosbaar aantal sigaren gerookt gedurende korte tijd. Mijn Uroloog is er van overtuigd dat mijn blaaskanker een uitvloeisel is van roken.

Michael

Cheung

Verkoop

kortademig, hoesten en misselijk, maar door verslaving alsnog blijven roken.

Kees

Zandbergen

gepenioneerd

Wij zien tijdens onze reizen b.v. naar Azië ,dat er worldwide zoveel kinderen vanaf 8,9 jaar roken. Dit is bijzonder kwalijk en verboden te roken en een algeheel rookverbod of scharen onder drugs en niet gedogen is aan te raden.

T.J.G.

Dekkers

Gepensioneerd arts

Lijd aan COPD tgv mijn dom gepaf als jongere.

Miloud

Ofrany

gepensioneerd

Ik rook al sinds 46 jaar marlboro. Ik heb nu copd door het roken opgelopen.

Stijn

Coppelmans

Afgekeurd

Monique

Springer

Ik heb behoorlijk veel gerookt (Marlboro, dus mede dankzij de extra verslavende bestanddelen). Gelukkig al 17 jaar gestopt maar heb er wel helaas longemfyseem aan overgehouden.

Jolanda

Klaver Olsman

receptioniste/telefoniste

Ik was een roker, ben gestopt 30 jaar geleden was toen in blijde verwachting. Waar het om geld draait houden mensen op mensenlijk te zijn, dat speelt zeker in de tabaks industrie. Daarom mijn steun, dit moet gestopt worden.

J.A.

van den Heuvel

moeder

Laat de tabaksindustrie a.u.b gestopt worden met deze criminele praktijk. Mijn zoon is ook verslaaft en het lukt hem maar niet om te stoppen hoe graag hij ook wil.

Anneke

Ozen-van vliet

moeder

Ondanks dat we onze zoon waarschuwden voor de gevaren van roken, kon hij ongehinderd op zijn 13de bij diverse tabakswinkels sigaretten inkopen! Afschuwelijk om te zien hoe onze zoon de verslaving ingetrokken wordt!

Jutta

Grau

Fysiotherapie

toon

van Berkum

gepensioneerd

Heb gerookt vanaf mijn 14de jaar. In 2006 longkanker gekregen. Ook door de jaren heen C.O.P.D. gekregen. Zeer kortademig en benauwd en funcioneer nog maar voor ong. 40 %

Coen

Leich

Gepensioneerd

Tijdens mijn rookperiode heb ik COPD gekregen. Keuring militaire dienst geen probleem, keuring voor brandweer geen probleem. En nu iedere morgen met inhalator de dag beginnen.

willem

verkerk

nvt

ik rook al vanaf mijn 10e jaar en probeerde al vaak te stoppen,maar dat lukt maar niet. heb diverse dingen geprobeerd maar steeds gaat het weer mis.

Truus

van Vessem

Ex verpleegkundige

Ik ondersteun dit project voor meer dan 100% omdat ik het werkelijk misdadig vind om kinderen op een sluikse manier verslaafd te doen maken aan sigaretten. We moeten alles op alles zetten om dit te doen stoppen.

Annie

Storm

zelfstandige

Ben op mijn 13e gaan roken. Vanaf 16 jaar 20 sig per dag Dit was stoer en iedereen deed het en je hoorde erbij en was volwassen. Nu onlangs gehoord dat ik longkanker heb met uitzaaiingen niet meer te genezen.

Maarten

de Bruin

Pensioen

Vriendin heeft longkanker, nog maar 1 long

Hans

Biermans

Gepensioneerd

ROKEN IS ZELFMOORD !!

johannes berend

iedema

werkloos

door het roken heb ik c.o.p.d. ik rook nu al 7 jaar niet meer.

Christine

Plets

Tabakologe voor tabakstop

Als teamcoach van tabakstop en tabakologe helpen wij mensen om te stoppen met roken. Met succes. Laat je begeleiden en krijg je vrijheid terug. Soft on smokers button hard on tobacco industry.

Henk

Bakker

Bootsman

Hallo, ik heb 26 jaar gerookt en ben gelukkig vrij makkelijk gestopt. Het is een schande dat er zo'n schadelijk en kankerverwekend product nog steeds verkocht wordt en dan het liefst aan kinderen.. Het is MOORD!!!

Emily

van der Lugt

Afschaffen die vieze troep.

Moon

Bloem

Ik heb in sterke mate door het roken COPD opgelopen Sinds mijn 13e rookte ik (in die tijd rookte iedereen) tot ongeveer 5 jaar geleden Toen bleek ik COPD Gold 2.5 en long enfyzeem te hebben.

Astrid

Vreeswijk

Was administratie

Heb in 2015 Tia gehad hals slagader dichtgeslipt volgens de arts oorzaak roken ik rookte 50 sigaretten per dag ben sept 2015 geopereerd been slagader in hals gezet en gelijk gestopt met roken en gaat goed ben wel afgekeurd

Ton

van Beek

pensioen

Ik vindt het vreselijk dat ze onze jeugd op deze manier verslaaft maken. Totaal verbod voor de tabaksindustrie is de enie oplossing.

Koosje

van de Kant

Ik heb ivm het roken COPD gekregen met een longinhoud van 28% en dag en nacht aan de zuurstof Met dank aan de sigaretten, wat wij toen niet wisten stoppen met die handel en zo vlug mogelijk

Sophie

Vollenbrock

Als bijna afgestudeerd arts heb ik veel mensen ten onder zien gaan aan roken. Dat de industrie ook nog eens inspeelt op kinderen is belachelijk.

Marnick

Hartgers

Softwareontwikkelaar

Op me 16-jarige leeftijd begonnen omdat ik nieuwsgierig was. Daarna dacht ik dat ik alles onder controle had. Vandaag ga ik naar de doctor om hulp te krijgen met stoppen.

N.

de Jonge

Zelf heb ik nooit gerookt, wel heb ik mijn hele leven al last van de rook van anderen. Ik heb ernstig astma, daardoor extra gevoelig voor sigarettenrook, met als gevolg erge benauwdheid Dus stop het roken, ook in de buitenlucht!

Gertie

Dundas

Werkzoeked(pensioenspecalist)

Mijn man rookt teveel. De kleinkinderen willen dat hij stopt en ik ook. Namens mijn kleindochter Kiki doe ik deze aanmelding.

Osman

Vricic

Directeur

Ben verslaafd aan 't roken .3 pakjes per dag.

H.C.F.

Bazelmans

Gepensioneerd Magazijnmedewerker.

Indertijd - plusminus- 18 jaar was er dokter Meinsma. Jeugdige onbezonnenheid maakte van grap over deze dokter mij/ons een fervent anti roker(s). En heb het vele malen moeten ontgelden, bij de pro-rokers!

Jan

Plakke

Adjudant Koninklijk Marine

Ik heb in sterke mate door het roken COPD opgelopen.

Aad

van Gerven

AOW

Als je verstandig bent stop je met roken.

Truus

Kassenberg

Pensioen

Zwaar verslaafd en kom gewoon niet van het roken af. Ken in mijn omgeving, ongeveer 60 rokers waarvan het in de loop der jaren 2 personen is gelukt te stoppen.

Martine

Daems

Zo makkelijk om te starten. Zo moeilijk om er definitief vanaf te komen. Zo stoer om niet te starten.

Angreth

Mulder

Onderwijs

Eenmaal verslaafd vaak blijvend verslaafd Dit moet stoppen Uit eigen ervaring weet ik hoe moeilijk het is om van de sigaretten af te blijven Stoppen met de corruptie Allemaal eigen belang

Karin

Besselink

Pedicure

Tis triest dat er in onze samenleving op deze manier geprofiteerd wordt van onze kinderen

Henk

Erkamp

Pensioen

Weg met de cigarette

Hendrik

Honing

Gepensioneerd

Ernstige medische multiproblematiek, mede tgv verslaving aan roken op op zeer jeugdige leeftijd.

Ernst

Noorman

Sigaretten zijn als harddrugs, en de industrie is de agressieve dealer

carla

van tienen

nooit meer tied veur een pafke

Matthieu

Maters

Gasfitter

Ik ben zelf roker, probeer al vanaf mijn 18e er vanaf te komen. Val er telkens op terug. Rook al vanaf m'n 9e. Van mij mag al die zooi verbannen worden

jenneke

Vereecke

WAO

marlie

hoen

huisvrouw

vroeger hoorde je er niet bij als je niet rookte!!! heb dus vanaf mn 14 gerookt!! nu helaas copd eraan overgehouden!! tja eigen schuld , dikke bult dan maar!!

Juanita

Groothoff-Emanuels

ZZP

Ik heb tal van pogingen ondernomen om te stoppen met roken. Ben na 9 jaar weer begonnen en ik ben er goed ziek van, dat ik zo makkelijk weer aan dit vergif verslaafd geraakt ben.

Maaike

Mulder

Sigaretten zouden niet meer verkocht moeten worden, wat heb me er aan...

Gerrit v

Boxtel

A.O.W

Door roken vanaf mijn 14e copd ontwikkeld

Karin

Ekker-Vording

Vader overleden aan COPD, moeder overleden aan longkanker.

Karel

Koppe

gepensioneerd

ik vind rook van cigaretten walgelijk, met name in binnenruimte's, maar zelfs als je op het balkon staat van de buren die ook op het balkon of in de tuin staan te roken. Het ergst zijn de hoestbuien en aanvallen van benauwdheid die ik vanwege mijn astma krijg. De mensen zelf blijken zelf niet sterk genoeg om rekening met een ander te houden, wat erg is die verslaving. Wat mooi als de jongeren generatie kon opgroeien zonder de cigaret.

Jos

Klinkenberg

gepensioneerd

Foto van de vaas met de urn van mijn dierbare vrouw Maria, die in 2011 overleed aan de gevolgen van longkanker. Ik mis haar nog steeds

Brahim

Azamouri

Cameraman en producent

Er moet eens een einde komen aan "legaal genocide plegen op volkeren" door tabaksindustrie te gedogen.

ineke

fritschij

Margreet

Helle

Docent

Jos is dood. Laat Emiel leven!

Anne

L'Ortye

gepensioneerd docent Ned.

Begonnen op m’n 14e, iedereen rookte, dat was normaal. Op mijn 66e had ik een keeltumor. Een-op-een relatie is niet vast te stellen natuurlijk. Stoppen kostte veel moeite, door de opzettelijk veroorzaakte verslaving. De tumor is weg, maar het is een type dat terugkomt. En levenslang last van bijwerkingen van radiotherapie.

Rene

Hennekens

Het mag niet zo zijn dat onze volksvertegenwoordiging het toelaat en zelfs geld denkt te verdienen aan verreweg de allergrootste verslaving die wij als mensheid kennen. Met name kinderen MOETEN beschermd worden tegen deze drugshandel.

Wim

Odekerken

Heel slechte ongezonde bezigheid waarvan ik niet alleen mijn eigen kind wil onthouden maar waarvan ik hoop dat ook andere ouders en volwassenen 3 maal nadenken voordat ze in het bijzijn van een kind een sigaret opsteken.

Hannes

Wittler

Zelfstandig

Rookvrij leven

Giorgio

Chosson

.

W

de Moor

gepensioneerd leraar

Frank

Mulders

Eindelijk !

Maarten

van Poelgeest

Niet alleen de gezondheidsrisico's nemen onaanvaardbaar toe, maar hersteloperaties behoren bij een haperende gezondheid door roken niet altijd tot de mogelijkheden, hebben minder kans van slagen of zijn gecompliceerder als gevolg van vaatproblemen door roken.

Jan Dirk

Nowee

Huisman.

Ik steun Stick of smoking omdat er heel veel mensen overlijden door het roken

Maarten

Stapel

Rotte tanden, stinkadem en longkanker. Als je roken niet kan verbieden in ieder geval duurder maken en minder verslavend maken

marjo

janssen

administratief

eindelijk actie tegen deze moordbende

Ester

Zandvliet

Coördinator Thuiszorg

2014 mijn allerliefste en mooiste zus verloren aan longkanker. Ze was pas 53 jaar oud. Ze was een sterke, gedisciplineerde vrouw die het nooit gelukt is om voorgoed te stoppen met roken. STOP DEZE HORRORINDUSTRIE!

Mwalima

Peltenburg

Backend dev

Zelf vanaf mijn 20ste gaan roken. Nu 20 jaar later, met perioden van niet roken, is stoppen nog steeds heel moeilijk. Ik wil dat mijn zoon nooit kan gaan roken en wil dat het verboden wordt.

Frans

van de Pavoordt

Gepensioneerd

Zowel mijn vader als moeder zijn aan kanker overleden, vermoedelijk rokengerelateerd. Mijn dochter heb ik helaas niet van het roken af kunnen houden

Arjan

Helsloot

Vanaf m'n 40e gestopt met roken, toen bleek dat roken mijn immuunsysteem heeft platgelegd. Nu blijkt dat ik serieuze luchtwegen-problemen heb. Voor zover ik het kan bepalen is de oorzaak het roken, vanaf mijn 13e tot mijn 40e.

Felice

Mulder

Mijn beste vriend verloren aan longkanker. Binnen 8 weken was hij dood. Ik rook niet meer en hoop dat dat mijn redding is. Mijn kind moet dit bespaart blijven. Weg met de tabaksindustrie, misdadigers!

Maida

Robert

Er is geen reden goed genoeg om te roken. Het is een misdrijf om kinderen te stimuleren om te gaan roken

Lucia

Bekker

Planner

Ik heb 35 jaar gerookt en heb daar COPD aan over gehouden.

Nick

Roeterdink

Middelbare scholier

Ik vind dat ze de tabaksindustrie moeten stoppen want het verwoest jaarlijks duizenden levens. Het is duur, ik vind dat je het beter ergens anders aan kunt uitgeven en ik vind het enorm stinken!

Maria

Van Kempen-Erich

Gepensioneerd

Mijn lieve man is op 62 jarige leeftijd overleden aan long kanker. Mijn oudste zoon, is geopereerd aan keelkanker.maar is gelukkig gezond verklaard. Beide waren heavy smokers.

Bob

Termaat

Pleegouder, pedagogisch medewerker

"Onze" kinderen komen maar al te vaak uit een rokende thuissituatie. Als vanzelf roken ze op jonge leeftijd ook al mee. Stevig ingrijpen, wellicht een verbod op roken zou geweldig zijn en veel ellende door roken voorkomen.

Peter

Robbe

Je hebt maar 2 longen, en die heb je keihard nodig. Laat ze niet het speeltje worden van de tabaksindustrie. Vrije keuze, eigen verantwoordelijkheid? Wel kind van 14,15,16 jaar is echt bestand tegen slimme marketingstrategieën?

Elske

Sieswerda

Arts en meeroker op kinderleeftijd

Op de achterbank naar Frankrijk met de ramen dicht

boudewijn

hulsman

gepensioneerd

60 jaar gerookt en met zeer veel moeite het roken afgezworen. laatste wens op mijn sterfbed: een fijne sigaar.

Winfried

Wels

Wao

Heb gerookt vanaf mijn 12de jaar, we wisten toen niet beter. Inmiddels gestopt en Copd met longenzceem Gold 4 en Fev1 van 17%. Dus Stop de tabaks industrie redt onze kinderen voor mij is het te laat

Ad

Van Tiggelen

Gepensioneerd

Klaag ze aan. En haal eruit wat er uit te halen is.

Siemie

Zuidema

begeleidster verstandelijk beperkte mensen

60 ben ik nu, ik overwon veel, maar niet de strijd om te stoppen met roken Ik ben er ziek van en ga maar door, ik voel me stom, zwak, maar vooral ver SLAAF d.

ricardo

corten

ik ben nu 43 jaar en rook sinds mn 13e nu heb ik last van apneu en ademhaling ik ben snel moe ik heb al vele verslavingen gehad en ben er vanaf,maar roken is het ergste om vanaf te komen.

Annette

van Haperen

Gerookt vanaf mijn 13e, eerst shag en later ging ik van zware shag sigaretten maken en rookte ik ongeveer 25 sigaretten per dag, maar toen ik 49 was kreeg ik een TIA, een behoorlijke waarschuwing om per direct te stoppen!

Koos

Meijer

Het kan toch niet waar zijn dat in 2017 de misdadige praktijken van de tabaksindustrie gewoon door kunnen gaan en dat jongeren het nog steeds cool vinden om te beginnen met roken. Het moet verboden worden.

Marianne

Berendsen

Administratie.

COPD door roken

Hans

van Rijswijk

Directeur

De sluikreclame is het ergst. Dus in films en dergelijke. Als het spannend wordt, steek je dus een sigaret op. Het blijft stoer. Daar moet wat aan gebeuren.

Wietse

van Geel

Student

De gevolgen zijn overduidelijk

Hennie

van der Donk

Timmerman

Hoog tijd dat deze criminele bedrijven worden aangepakt.

André

Meijer

In mijn jeugd was roken stoer en gebruikelijk. Het presenteren van rookwaar aan elkaar werd beschouwd als een sociaal gebaar. Na 47 jaar lichamelijk gedwongen gestopt door ernstig COPD. Nu heb ik nog maar 38 procent longcapaciteit. Stop de moordenaars!

Margreet

Levelink

gepensioneerd

Ik heb vroeger gerookt, maar ben gestopt voor mijn 30e.

Gerard

Van willigen

Pensioen

Ik sta achter het verhaal in radar

Gerard

Koster

Administrateur

Ik Ben al 30 jaar geldend gestopt met roken en ben redelijk gezond Mijn huidige partner is pas in 1998 gestopt met roken en zijn hoest erg veel zij gaat binnenkort naar een long arts voor onderzoek.

Michiel

van der Vlugt

Prima initiatief. Ik steun jullie petitie van harte.

Willem

Van der Veere

Gerookt sinds mijn 13e Gestopt op mijn 30ste Na 13 pogingen. De motivatie werd door de gedachte dat ik onderworpen was een een 'middeltje' gelukkig juist genoeg versterkt om door te zetten. Ik had geluk.

Mark

Tirado

Zzp-er

Misdadig dat de tabaksindustrie willens wetens mensen vermoord.

Willem

Hamelink

Gepensioneerd

In 2011 longkanker geconstateerd. Linkerbovenkwab van de long operatief verwijderd. Tot op heden verder gelukkig vrij van kanker.

Riny

Dekker

Zoals velen ook begonnen als 15 jarige Zonder nadenken, zonder waarschuwingen van ouders Nu - 50 jaar verder -probeer ik voor de zoveelste keer te stoppen En ik weet zeker, deze keer ben ik de baas! ik doe mee!!!!

Stijn

van der walle

Accountmanager

Karin

ten Bouhuijs

Adm mw

Zelf jaren verslaafd geweest en vele slachtoffers in mijn omgeving meegemaakt. Het moet stoppen! Het is zo verwerpelijk om te verdienen aan de dood van je klanten.

Monique

Knol

Ooit begonnen, laatst gestopt en voel mij niet meer moe en futloos! balen dat ik me ook ooit heb in gelaten met deze verslaving Ik zal altijd een strijd met de verslaving moeten voeren! Zoveel heeft het kapot gemaakt!

Simone

Grent

Ik strijd mee tegen de tabaksindustrie om mijn dochter in de toekomst tegen kankerstokken te beschermen, en mijn medemens nu meteen. Wat zou het prachtig zijn als longkanker door roken in de vergetelheid raakt; nooit meer iets van gehoord!

Toon

van Leersum

Pensioen

Ik heb zelf longkanker gehad en ben 19 juni 2002 geopereerd. Mijn rechter long is verwijderd en heb erg vele geluk gehad dat het goed met me gaat

Jac

Geerlings

Zelfstandig

Rook 40 jaar, stoppen is een onmogelijkheid

Leslie

van Breugel

Student

Ik heb last van mensen die in mijn omgeving roken, zelf rook ik niet maar dat is ook niet nodig want ik krijg al genoeg rook van andere mensen binnen. Mijn ouders roken allebei en mijn moeder heeft COPD.

Harald

van Brummelen

Hoogleraar

Roken is de bottom line bij elke risico analyse over overlijden en ziekte. Onze kinderen zijn de slachtoffers van de toekomst. Dit moet ophouden!

Cees

Loijmans.

Gepensioneerd

50 jaar gerookt. Aan longkanker geopereerd. Heb nu longfibrose en loop met zuurstof voor de rest van mijn leven en dus zeer beperkt in mijn activiteiten.

R

Staal

nvt

Door het roken heb ik waarschijnlijk een hersens tumor opgelopen door die troep.

Piet

Bouwmeester

Pensioen

Was 12 jaar begon ik met een paar trekjes en einigde met 2 pakjes zware shag na velen jaren is het mij eindelijk gelukt er vanaf te komen.Maar bed er wel COPD. Aan overgehouden.

sjaak

van Diepen

Specialist vliegtuigbelader

Ik word eigwnlijk heel vaak en ongewild bloodgesteld aan rook,waar ik niet van gediend ben,het is of iemand staat te vloeken met het k woord.

Ageeth

Schoorl

Rinus

wensveen

beroepsmilitair

eindelijk eens een groep wittebrood criminelen aanpakken, zou moeten gebeuren met alle leveranciers welke slechte intenties hebben (oplichten binnen de wetgeving maar niet kijken naar de bedoeling van de wetgeving)

Dees

Weijmar Schultz

Gepensioneerd

Ik heb 37 jaar gerookt ben in aanraking gekomen toen ik 13 jaar was! Heb het nu dagelijks benauwd doordat ik nu bronchiolitis heb!!

Henk

van de Put

Ik ben blij dat ik nooit ben begonnen met roken. Het moet stoppen dat de jeugd verleidt wordt door de tabaksindustrie.

M.

T.B.

Ik voel me zo afhankelijk van een sigaret en dat terwijl ik zo onafhankelijk ben. Zelfs na kanker is die sigaret er nog steeds. En bij elke sigaret die ik rook ook een stapje dichterbij een nieuwe slechte uitslag kom

Paul

Hafkemeijer

Te veel geliefden verloren ten gevolge van roken!

Evert

de Bruin

Customer service coördinator

Bijna mijn gehele familie is overleden aan de gevolgen van roken Ik zelf rookte ook. Ik heb een chronische darmziekten en mij arts adviseerde om te stoppen en ik voel mij nu zoveel beter. Het wordt echt onderschat!!!

Wilke

Ebeling

Gepensioneerd

Ik ben zelf zijn geen roker, maar mijn zoon (22) is wel een roker geworden. Het gaat me vreselijk aan het hart dat, als ik er niet meer ben, hij zal sterven op een vreselijke manier.

Joke

Staal

Vrijwilliger culturele sector

De tabaksindustrie vertoont crimineel gedrag. Tabak is veel te verslavend, door alle slechte stoffen die er in zitten. Tabak vernielt levens. Tabak pakt velen hun toekomst af. Dit moet stoppen!

Rodolf, Herman

SERPARA

Huisvader en opa

Waarom je eigen lichaam vernietigen met nicotine waar je geld voor moet neer leggen door dure rookgerei aan te schaffen. Kortdurende pret voor een korter leven. Dat wil toch niemand!

Jan

Meier

Vrachtwagenchauffeur

Ik heb jaren gerookt en was er behoorlijk verslaafd aan Ik heb door het roken zeer waarschijnlijk COPD gekregen wat mij behoorlijk beperkt in mijn leven Ik ben daardoor namelijk wel gedeeltelijk arbeidsongeschikt geraakt.

Rolf

ten Hulsen

AOW

De tabaksindustrie pleegt misdaden tegen de menselijkheid!

Femke

Groninger

gelukkig ben ik na 10 jaar gerookt te hebben nu niet-roker. tabaksindustrie stop met het toevoegen van verslavende en ziekmakende stofjes aan sigaretten !!!

Lin

van Wijnen

Roken is dodelijk. Waarom zou je dat doen? Meeroken ook... Meerokers hebben geen keuze.

i.m.

kirchner

moest jaren 'meeroken' door een collega die sigaretten aanstak en ze vervolgens in de asbak liet oproken ...

Ingeborg

Bögels

Geneeskundestudent

Ik vind het heel erg dat er nog steeds zo veel mensen ziek worden door het roken, alle verslavende stoffen die in tabak worden gestopt puur zodat er meer geld voor gevraagd kan worden, is ronduit walgelijk.

Yvonne

Helderman

Ik heb gerookt van mijn 19e tot en met nu. Ik ben nu 67 jaar. Kreeg COPD. En weet nu 1 1/2 jaar dat ik longkanker heb. Ik ben terminaal. En niet lang meer te leven.

Kelly

Easton

Heb zelf jaren gerookt. Eindelijk vanaf gelukkig. Ik wil graag een rookvrije wereld voor mijn kinderen

Suus

Kleisen

X

Dirk

Boudewijn

aow

Mijn vrouw heeft ernstige longproblemen gekregen door het jaren lang roken

Paul

Bosveld

ondernemer

In het belang van onze (klein)kinderen: Stop de tabaksindustrie onze gezondheid te ondermijnen. Stop de overheid om over de rug van verslaafden veel geld te verdienen. Door hun financieel belang zijn zij onbetrouwbare partner in de strijd tegen tabaksverslaving.

Sunny

Matsari

Ik steun de zaak tegen de sigarettenindustrie, want het is onvoorstelbaar dat ondanks alle bewijzen die boven tafel zijn gekomen omtrent de handel en wandel van deze industrie, zij nog steeds hun wanproducten op de markt kunnen brengen.

G.

van der Horst

moeder/oma

Mijn man en vader van onze 3 kinderen, is verslaafd geraakt aan het roken en op de leeftijd van 45 jaar aan longkanker overleden.

Tirza

Visser

een dodelijke verslaving moet niet mogen

Ingeborg

Bögels

Geneeskundestudent

Ik vind het heel erg dat er nog steeds zo veel mensen ziek worden door het roken, alle verslavende stoffen die in tabak worden gestopt puur zodat er meer geld voor gevraagd kan worden, is ronduit walgelijk.

Savithri

Kotelawala

Wat een geweldige actief. Kinderen zijn veel te jong om de juiste keuzes te maken. Weg met die rommel.

Piet

Bouwmeester

Pensioen

Begon op 12 jaar met een trekje en sloot dit af met2 pakjes zware shag ,dus ketting roker .Steeds geprobeerd om er vanaf te komen,wat mij na vele jaren gelukt is .maar bed er wel c.o.p.d. aan over gehouden.

ger

kemkers

Stop de tabaks industrie stop het roken

Thea

van Kempen

lang verhaal heel kort, binnen maand halve long kwijt, leven een grote puinhoop,

Gerard

van der Snoek

Omdernemer

Ik ben op mijn 16 jarigeleeftijd met roken begonnen Werd overal gestumileerd Op iedere hoek sigaretten automaten, zelfs op berjaardagen werden sigaretten in een glaasje gepresenteerd Er was geen voorlichting Nu heb ik COPD 4, en heb weinig lucht meer.

P.

Driessen

Tandarts

Stop deze schandalige praktijken!

Cor

Hopman-Alessie

Kapper

Met 12 jaar begonnen met roken , 45 jaar gerookt .Sinds 14 jaar longemfyseem .lukt niet om te stoppen met roken .Wel geprobeerd verschillende malen langste tijd 10 maanden , zou nieuwe longen krijgen ,Maar 27% inhoud krijg ze niet.

Liad

Meesters

Zonder

Na 25 jaar gerookt te hebben, inmiddels ook 25 jaar gestopt, moet ik dagelijks nog steeds medicijnen nemen ter bescherming van mijn " zieke" longen.

Tom

Willemstein

Nadat ik jaren terug een vervelend bacterie in de longe had, heb ik ontzettend veel problemen gekregen met rooklucht, ik stik bijna Het zou fijn zijn wanneer de rokers op het terras van de horeca niet willen roken.

Jos

van Straten

Gepensioneerde

Sinds 2008 heb ik copd en in 2012 werd longkanker geconstateerd en behandeld dmv bestralingen In 2015 nogmaals longkanker geconstateerd en ook behandeld dmv bestralingen De long capaciteit in nu minder dan 25% Nu 3 x week fysiotherapie.

Tom

Bessems

Operator

Hallo, ik ben vanaf m'n 12de a 13de levensjaar aan't roken geweest totdat ik op 23 december 2016 een hartaanval kreeg, de artsen zeiden dat dat hoogstwaarschijnlijk is gekomen door het roken, waardoor ik ook acuut gestopt ben met roken.

Aafke

Schrap

Dialyse Verpleegkundige

Ik heb nooit gerookt. COPD en verstandige ouders hielden mij gelukkig tegen. Goed zorgen voor je lijf is essentieel voor een goede gezondheid. En een goede gezondheid is essentieel voor een goed leven. Dus rook niet!

R

Hartog

Verschrikkelijk hoe de tabaksindustrie kinderen verslaafd maakt. Dit moet stoppen !

Krijn

Warringa

Chemisch ingenieur

Ik ben op deze website gekomen door Radar. Fantastisch initiatief! Een nicotine verbod vergroot het levensgeluk van ieder individu.

H.G.

Smeets

gepensioneerd

Anita

Willemse

Ik heb mijn vader maar21 jaar mogen kennen. Hij stond op met sigaret en ging ermee naar bed. Zijn infarcten en helse pijnen hebben mijn jeugd getekend......

corine

kemkers

verzorgende

Helaas is mijn zoon ook verslaafd zo strijd geleverd maar niet gelukt. Stop het roken en cerbied de fabrikanten met het maken van sigaretten help onze kinderen

Fred

Warger

Pensionado

Stop de misdadige tabaksindustrie.

Wil

Vennik

Huisvroue

Ik heb COPD gold, reden genoeg om aangifte te doen! Ik ben dagelijks benauwd! Tabaks fabrikanten zouden wettelijk een derde van hen winst moeten afstaan aan long onderzoek! Ik zou het liefs een schadevergoeding voor al de dagelijkse lied!

R

Dijkstra

schilder

Wij zijn jaren geleden gelukkig gestopt, maar ons kind rookt nog en kan er slecht mee stoppen. het is gewoon een misdaad.!!!!

Rudolph

Van Dusseldorp

Het toevoegen van stoffen aan sigaretten die (jongeren) aanzetten tot roken is schandalig. Gelukkig ben ik zelf nooit in de verleiding gebracht om te gaan roken.

zoe

zwiers

middelbare scholier

Ik wordt gek van al dat gerook om mij heen, ik wil dat het stopt.

Horrie

Leenders

WAO

14 jaar geleden gestopt. Ik dacht: ik krijg binnenkort meer lucht. Na twee jaar geen verbetering. Toen bleek dat ik COPD heb! Voor de rest van mijn leven. Een longspecialist behandelt me. Ik gebruik pompjes om meer lucht te krijgen.

Laura

De vries

Student

Het is niet alleen dodelijk Een aantal mensen worden er ook minder sociaal van Dichtbij je medemens roken en dan boos worden als iemand er wat van zegt door wat voor reden ook. Omgekeerde wereld dat ik vaak zo meemaak

Bas

Hoppenbrouwers

Taxichauffeur

Ik rook al vanaf mijn 16e jaar denk ik Ik ben ook verslaafd geraakt aan blowen Ik wist altijd dat er iets niet klopt, maar ik zag alleen ontkenning in mijn omgeving. Ik vertrouwde mijn vader daarom niet meer

Frances

Schultze

Zorgadvies en bemiddeling adviseur

Stop met rookwaar verkopen. Laat onze kinderen leven zonder deze verslaving aan te bieden. Wees verstandig, wees gezond.

Edward

van Laar

Ondernemer

Heb zelf de gevolgen van roken moeten ondervinden. Ben 4 jaar geleden geopereerd aan longkanker en heb het tot nu toe overleefd. Ondervindt hier nog dagelijks de gevolgen van,spijt komt altijd achteraf!!

Jac

Hopmans

Directeur

Goed initiatief

Yvonne

Elsendoorn

ADM medewerker

2x klaplong gehad, conclusie longarts een rokersemfyseem. Uiteindelijk al 15 jaar aan de symbycort 2x daags. Dus chronisch ziek van roken! Roken doe ik niet meer!

Marilyn

Basropansingh

Digitaal onderzoeker

In ons huidig maatschappij is roken verouderd. Het past niet, niet gezond, waarom wordt het überhaupt nog verkocht!?

JOS

UMMELS

PTT MEDEWERKER

OVERAL WAAR JE KOMT OF GAAT STAAN MENSEN MET EEN VIEZE SIGARET EN KRIJG JE DIE VIEZE ROOK BINNEN IN MIJN LONGEN! IK HEB ASTMA EN DUS VEEL LAST VAN AL DIE ROKERS, DAT MOET STOPPEN PUNT UIT!!

Jan

Wijninga

Inkoper

1 zus op 61 jarige leeftijd overleden en 2 zussen hebben copd, Gelukkig ben ik zelf al 12 jaar gestopt en ik hoop dat mijn zoon er ook mee kan stoppen voor het te laat is.

Jan

Neuteboom

stop de tabaksmaffia

Frank

Rebergen

Heb COPD over gehouden nadat ik 20 jaar heb gerookt

Lara

Van beek

Coach

27 jaar gerookt, klaar mee

Herman

Bruins

Wsw

Mensen aan copd en longkanker verloren.

Etiënne

Pepels

Magazijnmedewerker

Begonnen met roken om te experimenteren, niet om verslaafd te raken. De vierde verslaving samen met alcohol. Overal verkrijgbaar en maatschappelijk geaccepteerd. Graag zou ik van roken afwillen, maar lukt me niet. Kinderen moeten beschermd worden. Doktersrecept? Medicinaal? Help

Ans

Luchtenberg

communicatie

14 jaar toen begin 14 jaar begon ik met roken, stoer toch! In mijn omgeving was roken normaal, het hoorde erbij. Niemand had het over de gevolgen, dat het verslavend was. Het koste mij veel moeite om te stoppen.

henk.lea.verhaegen@outlook.com

Verhaegen

vrachtwagenchauffeur

Ik heb tot 18 jaar geleden stevig gerookt 7 balen shag per week toen kon ik kiezen blijven roken en met een luchtfles lopen of stoppen met roken ik ben nu COPD patient als ik dit vroeger had geweten was

Astrid

Klarenbeek

Ik heb een gruwelijke hekel aan mensen die op de fiets, op het station buiten de rookzones en overal buiten bij openbare gebouwen roken Daar belasten ze mij ook met hun rook en dus mijn longen. STOP daar mee!!

Eddy

Engelsman

Voormalig Directeur Alcohol-, Drug- en Tabaksbeleid, Ministerie van VWS

Jarenlang meegemaakt hoe de tabaksindustrie geen enkele maatschappelijke verantwoordelijkheid heeft getoond. De industrie zal alleen onder druk van de overheid in beweging komen.

Mariska

van Vugt

docent & fysiotherapeut

Zo smerig dat roken! Maar vooral de marketing is gewetenloos.

Derk

van Rossem

ZZP-er

Ex-roker, op tijd het licht gezien, lucky me.

Johanna

Muns

Receotioniste

Ben 18 jaar geleden gestopt met roken, had het 20 jaar eerder moeten doen, het was mijn vriendje die sigaret, kon niet zonder tot dat, ben zoo dankbaar dat onze lieve Heer me geholpen heeft, me de kracht heeft gegeven...

Judith

Linders

trajectbegeleider

STOP met het verslaafd maken van mensen

Diana

de Mooij

Administratief medewerker

Ik ben 4 maanden geleden mijn broer verloren aan longkanker veroorzaakt door het roken.

Cisca

Boudewijn

46 jaar verslaafd geweest en gelukkig 9 jaar geleden kunnen stoppen. Had al wel een hersenbloeding gehad toen ik 28 jaat was, en nu jaren na het stoppen met roken copd patient.

Bianca

Kemper

Ondernener

Gelukkig heb ik zelf nooit gerookt! Om mijn kinderen, die nu nog jong zijn, niet in de verleiding te laten komen, geef ik sick of smoking mijn gezicht!

Annelies

Meijer

Secretaresse

Je wilt toch niet, dat de gezondheid van onze jeugd willens en wetens te gronde wordt gericht! Stop het misdadig gedrag van de tabaksindustrie!

Ingrid

Rusch

Pensionado

Ik was op jonge leeftijd snel verslaafd en vind het misdadig jonge mensen te verpesten. Succes!

Peter

Ehrens

De tabaksindustrie moet worden aangepakt!!! Stop de vergiftiging van onze kinderen!!

Gerrit

Spies

Directeur

Ik heb door rookverslaving COPD opgelopen❗

Ella

Leenen

Stop de strategie van de machtige tabaksindustrie. Geef jongeren recht op een gezonde toekomst.

Rins

v Raaij

Ik heb gerookt , 10 jaar lang. Nu Al 10 jaar gestopt, ging niet vanzelf !! Heb nu Asma. Dat wil ik mijn 2 jongens besparen. Weg met die verslavende producten !! Sigaretten - drugs ect

Karin

van Driel-Vis

Magazijnmedewerker

Ik ben door het roken ziek geworden Heb daardoor etalagebenen gekregen! En gedotterd en een stent in de benen zodat ik weer normaal kan lopen! Als ik alles had geweten wat roken deed was ik er nooit aan begonnen.

Cathy

Van Hoof

Bijstandsuitkering

Heb ruim 2 jaar geleden longkanker gekregen , waarbij ze de linker grote longkwab hebben verwijderd Daarna 3 chemo's doorstaan Nu 2 jaar schoon, Maar ik heb in februari weer een ct scan, weer spannend.

AppieRui

Ruiterzwolle

Pensioen

Ik heb COPD OPGELOPEN

Dieneke

Oranje

Ex docent

Onthutst dat er toevoegingen in sigaretten zitten die kinderen verslaafd maken en bij verbranding kankerverwekkend zijn, suiker, cacao, dropextract. Kinderen die vóór hun 18e beginnen, komen er heel moeilijk vanaf. Informatie over de ware inhoud van de kankerverwekkende stoffen is misleidend.

Marinus

Van Vliet

Ik heb al een paar pogingen gedaan om te stoppen met roken. Ik weet ook hoe ik mezelf voel als ik langere tijd niet rook Maar....... iedere keer wil ik weer roken. Super verslavend is het. Erg

Laurens

Gering

Arbeidsongeschikt

Roken is dodelijk,dat een overheid nog steeds toekijkt terwijl allang bewezen is dat roken de maatschappij gigantisch veel geld en mensenlevens kost!!!

Lennart

van der Plas

Ik zie mijn moeder lijden onder het roken, en ze komt er maar niet vanaf. Dit MOET stoppen!

Michella

Michielsen

Wijkverpleging

Geschrokken van alle verslavende stoffen in een sigaret om jongeren aan het roken te krijgen Stop met roken of begin er niet aan. Een goede campagne van artsen, beter voorkomen dan genezen

Peter

Onken

Ondernemer

Belachelijk is het als ik een stageloper van 16 jaar oud via de school krijg die om het uur een sjekkie wil draaien (zware shag) Gewoon belachelijk , moet verboden worden

Roelie

Pieterse de Jong

Huisvrouw

Door het roken heb ik nu COPD Gold III Door gebruik van medicijnen en elke week 2x fysio cardio en krachttraining kan ik alles stabiel houden 8 jaar geleden gestopt met roken. Alles gaat redelijk.

Irene

van Rijn

Huisarts

Dagelijks zie ik in mijn praktijk mensen die ernstig ziek zijn door het jarenlang roken, ik vind het heel belangrijk dat er zo veel mogelijk aandacht komt voor de enorme schade voor de gezondheid door roken.

Freek

Stift

Docent

Zo jammer dat mijn jongste zoon, zijn vriendin, de vrouw van mijn oudste zoon zich doodroken Temeer omdat twee onschuldige kleinkinderen in het spel zijn. Het maakt mij verdrietig. Ik sta hierin machteloos!!

Petra

Van Huffel

Reisbegeleider

Vanaf mijn 15de rook ik De laatste jaren probeer ik er mee te stoppen Dat lukt voor paar weken om vervolgens weer te beginnen Daardoor ook 15 kilo aangekomen. Beide heel slecht voor m'n gezondheid.

Leendert

Wiebenga

in ruste

Vanaf mijn 13 jaar, 2e klas middelbare school, heb ik gerookt Je wilt er toch bij horen ' Een tevreden roker is geen onruststoker' was een bekende uitdrukking De rookstoel thuis stond klaar! Toch na 50 jaar gestopt!

Loe

Lensen

Interim directeur zorginstelling

Ik erger me vreselijk aan al de rokers die voor openbare gebouwen staan te roken In woord vies om doir dat rookgordijn te lopen Iedereen moet nu toch weten dat roken een dodelijke gewoonte is Iedereen kan stoppen, je moet

Jo

Niemant

algemeen medewerker

Ik kan niet stoppen met roken,ik rook al 35 jaar.Ik probeer vaker te stoppen,maar dat lukt niet.Ik hier door proffesionele hulp bij nodig om de stoppen met roken.Ik rook marlboro.

Tylia

Rus

docent

thea

rots

huisvrouw

Roken is dodelijk

v.

van leeuwen

leerkracht

stop de tabaksindustrie die ten koste van vele levens uit is op geld.

Arnold

Boekee

personenvervoerder

Ik ben letterlijk met een struggle for life bezig, ondanks dat ik COPD heb en al 3 hartinfarcten achter de rug heb lukt het me nog steeds niet om helemaal met roken te stoppen....

Anja

Spoolder

Langestraat 93

Henny

Laan

Medewerkster camping en bovenal moeder!!!!!

Tabak, sigaretten etc zijn drugs voor mij. Een dodelijke drug die met grootste gemak legaal te krijgen is. Waarom deze wel en cocaïne, heroïne etc strafbaar en deze niet ????

Kees

Verbruggen

AOW

Begonop mijn19 te roken tijdens mijn diensttijd later in de handel beland ,stressvak,1 pakje per dag kreeg copd en raakte uit mijn werk Het kostte meer als een jaar om van het roken af te komen was zwaar verslaafd.!!!!!

A.J.

Jansen

Gepensioneerd

Gestopt met roken i.v.m. diverse aandoeningen ook door inademen van lijm-oplosmiddelen.

iwan

budzelaar

woningbouw

Zo blij dat ik niet meer rook, war is dat een troep

Mario

de Roos

ZZPer

Ik heb een viervoudige bypass gehad wat naar alle waarschijnlijkheid veroorzaakt is door het roken vanaf mijn 18e jaar.

natasha

Snijkers

verpleegkundige

Loe

Lensen

Interim directeur zorginstelling

Ik erger me vreselijk aan al de rokers die voor openbare gebouwen staan te roken In woord vies om doir dat rookgordijn te lopen Iedereen moet nu toch weten dat roken een dodelijke gewoonte is Iedereen kan stoppen, je moet

Ben

van de Burgwal

onderzoeker

het moedwillig verslavend maken van kinderen aan roken is een misdaad.

marja

lindsen

receptioniste

Schandalig dat er verslafende middelen in tabak worden gedaan. De pubers zijn de klos!

v.

van leeuwen

leerkracht

stop de tabaksindustrie die ten koste van vele levens uit is op geld.

Shera

Abdoelkariem

Pluscoach

Saskia

Blok hettero

Student

Ik ben roken zat

Nicolette

Vdheide

Mijn vriend is al 15 jaar rookverslaafd, stoppen lukt niet... :-(

Marijn

Buikstra

Tandarts

Behalve natuurlijk longschade levert roken grote problemen op aan het gebit. Er kan een ernstige tandvleesontsteking ontstaan waarbij tanden en kiezen los gaan zitten en verloren gaan. Dit moet stoppen.

thea

rots

huisvrouw

Roken is dodelijk

C.M.

Ruhland

Ik heb een dubbele longtransplantatie gehad en nu na al die jaren snake ik nog naar een sigaret, ik denk dat het 1 van de ergste verslaving is.

Marcel

Stuifzand

Sociaal juridisch dienstverlener

Ik heb jaren geprobeerd te stoppen, verslaafd zijn door middelen welke toegevoegd door mede mensen Crimineel gedrag, beter te omschrijven als dealer gedrag Dit moet men niet meer tolereren Ik ben gelukkig niet meer afhankelijk van deze middelen.

Monique

Koning

Directeur

Ik was vanaf mijn 14e tot 36e verslaafd aan sigaretten Ik ben gestopt toen mijn vader longkanker kreeg door roken Hij is op jonge leeftijd gestorven Mijn twee tiener dochters roken sinds kort Dat vind ik heel jammer.

I

Meijer

Consultant

5 familieleden verloren door longkanker, waarvan 2 door meeroken.

Coby

van de Riet

secretaresse

Mijn oom is vroeger overleden aan longkanker. Ik heb daarom nooit gerookt en geef dat ook aan onze kinderen door. Vreselijke troep, nog erger dan ik dacht. Dit moet stoppen!

Linda

Heuvelman

Thuismoeder

Altijd meegerookt,in mijn moeders buik,en daarnaast.opa verloren op 63 jarige leeftijd aan longkanker.ik haat sigaretten.

A

Boer

Gepensoineerd

Ben nu 74 jaar en sinds 3 jaar gestopt omdat ik COPD heb gekregen Gerookt vanaf mijn 24e jaar

Michaela

Spaanstra

Topsporter

Roken heeft mijn vader vermoord en dat ik zelf in een rolstoel zit.

Cath.

Srowig

Huisvrouw

Voor de toekomst van mijn kleinkinderen

Fred

Wijbrandts

Gepensioneerd

Ik heb gerookt van mijn 10 tot mijn 18 e en moest i.vm. acute bronchitis stoppen. Mijn 1 jaar oudere broer is overleden aan longkanker op zijn 47 e.

Constant

van Schelven

Toezichthouder en adviseur

Goeie zaak om voor te vechten!

Gertie

Dundas

Werkzoeked(pensioenspecalist)

Mijn man rookt teveel. De kleinkinderen willen dat hij stopt en ik ook. Namens mijn kleindochter Kiki doe ik deze aanmelding.

Thea

Inklaar

mantelzorgster van oud roker

Mijn man heeft longemfyseem, Parkinson wonden op zijn benen. Waarschijnlijk dank zij het 55jr token onze oude dag is hierdoor niet wat ik ervan had verwacht.

Marja

Peterse

COPD gekregen van 40 jaar roken, gelukkig de strijd aangegaan met mijzelf en de sigaret en uiteindelijk gewonnen...ik rook niet meer sinds 21 juli 2011. Deze datum staat in mijn geheugen gegrift, eindelijk vrijheid!

Jean-Paul

Tossings

Zelfstandig ondernemer

Het is te gek voor woorden dat nog steeds zoveel jongeren elke dag door de verslavende stoffen in sigaretten hun leven kapot aan het maken zijn.

Gert

Laman

Ik heb ca. 30 jaar gerookt. Ik ben 10 jaar geleden ivm hartproblemen gestopt. De hartproblemen zijn helaas gebleven

Muzeyyen

Oduncu

hr adviseur

ik wil dat het roken helemaal verboden is, hoe kunnen we het toestaan dat mensen willens en wetens worden vergiftigd de kinderen op jonge leeftijd worden vergiftigd In mijn familie is door roken mensen op jonge leeftijd doodgedaan,

Peter

Kouwenberg

Heb jaren mee moeten roken bij mijn werkgever. Dit onderwerp was nagenoeg niet bespreekbeer. Hoe goed zou het zijn om voor eens en altijd het roken tegen te gaan.

Erwin

Meijer

Rijksambtenaar

Het is idioot dat de industrie massaal kinderen mag verleiden tot gebruik van verslavende middelen. Willens en wetens is dit een misdaad.

Jan

Verleg

Electrotechnicus

Ik rook al 40 jaar niet meer. Ben vrij gemakkelijk gestopt. Met wat ik nu weet, vind ik het misdadig dat jonge mensen worden verleid om te gaan roken. De prijs moet via belasting en accijnzen nog verder omhoog.

Jenny

Beens

wao-er

Ik heb meer dan 40 jaar lang gerookt Dat is het enige waar ik spijt van heb in mijn leven 6 jaar geleden heb ik een verkeersongeval gehad in Saudi Arabië en ik kon niet meer adem halen Mede door

Anne

Berger

Mijn vader was een roker en is overleden aan COPD. Ik heb helaas 30 jaar gerookt en ben inmiddels ruim 3 jaar gestopt. Ben bang dat ik ziek word door mijn rookverleden.

Anita

Wevers

Stafmedewerker in de zorg

Afschuwelijke verslaving, ik voel aan alle kanten dat het niet goed is voor me en het stinkt vreselijk. Al meerdere keren gestopt en ook weer begonnen. Nu weer gestopt, het zal me lukken!

Henk

de Jong

Ambtenaar

Op mijn 15e kreeg ik voor mijn verjaardag een pakje shag. Op mijn 33e kunnen stoppen. Ben nu een blije niet roker

Chris

Rodenburg

Actuaris

Ik sta elke dag op diverse stations om naar m'n werk te gaan Ik moet tegenwoordig echt zoeken naar een plekje waar ik kan staan zonder sigarettenrook in te ademen Rookzones prima, maar rokers roken toch overal waar ze willen.

Damian

Stempels

Student

Zo slecht

Timo

Millitz

Freelancer

Roken is feitelijk gezien gestoord!

Corry

Van Zelm

vrijwilliger

Linda

Lievaart

vrijwilligster

Ik heb sinds 5 jaar copd, veroorzaakt door het roken.

Kees

Voogel

voormalig leraar

In mijn familie/kennissenkring zijn tenminste 3 mensen oveleden aan longkanker.

Hans

van der Klift

werkloos

Ik begon met roken rond mijn 12de jaar, nu copd fase 2

ton

helwes

pensioen

Paul

Vincken

Mediator, mentor.

Ik heb 20 jaar gerookt en lang geleden gestopt. Daar heb ik nu profijt van. Ik heb 5 kleinkinderen en zou het vreselijk vinden als ze ten prooi zouden vallen aan de tabaksindustrie.

Eduard

Agasi

aow

c o p d

Wieteke

Breuren

Ondernemer

Het is te belachelijk voor woorden dat de tabaksindustrie met opzet mensen bewust verslaaft maken en de mens ziek maakt tot de dood. Daarbij is mijn vader door longkanker dmv roken gestorven

Hans

Braak

Invaliditeit (België)

Ben zwaar COPD patiënt na e0 jaar roken. Invalide verklaart tot mijn pensioen door Belgische instanties. Ik werkte voordien in de Chemische Industrie van Antwerpen als proces- operator.

Noeki

Klein

Sportdocent

Zonde van de mensheid, doden en de kosten die t met zich meeneemt!

Ingrid

Van Saane

Administratief medewerkster

Peter

Bonhof

AOW

Heb na ca 40 jaar roken COPD en ben Astmatisch geworden.

v.

van leeuwen

leerkracht

stop de tabaksindustrie die ten koste van vele levens uit is op geld.

Maggy

van GESTEL

NVT

IK heb COPD OPGELOPEN DOOR HET ROKEN VAN SIGARETTEN

Nicolette

Westland-Meijer

huisvrouw

Ik begon met roken op mijn 14e, anders hoorde je er niet bij. Jaren rookte ik 25 sigaretten per dag, zonder me druk te maken over de gevolgen. Nu heb ik astma. Stoppen lukt niet. Er zitten zovéél stofjes in, dat ik mijn eigen "wil" niet de baas ben. Fantastisch initiatief om de fabrikanten aan te pakken!

Erik

Simon

Officier brandweer

Na 30 jaar gerookt te hebben ben ik eindelijk gestopt, maar na ruim een half jaar kreeg ik steeds minder lucht en bleek dat ik COPD heb.

Roos

Kattouw

nvt

Ik vind roken echt schadelijk, heb het vroeger ook gedaan (1 pakje per dag) ben er 38 jaar geleden mee gestopt

wilhelmina

bulhof

zelfstandig

gruwelijk veel gerookt in mijn leven helaas. ik steun deze actie want alhoewel voor mij 'te laat' wens ik de generaties na mij schone longen in een rookvrije wereld.

Ton

Noordam

Ambtenaar

Stop

Agnes

Van den Sigtenhorst

Ik heb COPD gekregen door het roken! Begin er nooit aan!!

Ivo

M

Rijinstructeur

Na 25 jaar gerookt te hebben 3 maande geleden de knoop doorgehakt, werdt er doodziek van. Problemen met lever en nieren kwam door roken weet ik zeker voel me nu stukken beter.

Angelique

Wouters

Student

Roken is verslafend, waarom steunt de overheid iets wat ongezond is. Het is 2017!!

Andre

Moons

Stop de moord Stop de verkoop

Jan

Fleuren

zzp

aanmelding

Jet

raadt

Moeder

Wij en onze kinderen worden gedood door de sigaret industrie Moet gestopt en verboden worden!!!

Chantal

Sarphatie

Leerkracht

Ik ben ziek geworden vh roken heb vaak bronchitis en astma aanvallen

Rik

van der Schalie

Beide ouders aan kanker verloren na een leven lang roken.

Henry

Wezenberg

Leraar met pensioen

Absoluut tegen roken.

Ditje

Berg

merel

wigmore

...

Jos

Bröring

Charlotte

Dani

Student

tabak moet gewoon ook illegaal worden

Sonja

Huizink

Front Office

Ik ben geen roker, maar een anti roker. Ik erger mij eraan. Het is aangetoond slecht te zijn. Ik vind het belachelijk, dat het zo verkocht wordt!

Kyra

Pluimakers

Student

Geen verhaal, gewoon een bloedhekel aan sigaretten en ik wil dat mijn kinderen er nooit mee in aan aanraking komen.

Iris

de Ridder

arts

Stop de massamoordenaar: Tabaksindustrie

Samia

Meurer

Verpleegkundige

1week nodig gehad om verslaafd te worden 30 jaar nodig gehad om af te kicken van de verslaving die roken heet!

Lieke

Spiegelenburg

Longverlpeegkundige

Het verdriet en de wanhoop als mensen zich realiseren dat ze nooit meer niet benauwd zullen zijn, altijd beperkt blijven door hun ziekte, veroorzaakt door roken, is met geen pen te beschrijven! Bescherm de kinderen, voor het te laat is!

Tonny

Wanschers

Treurig hoe we in de maling worden genomen, en daar steeds meer geld voor moeten betalen!

Christie

Drost

Gateklerk

Belachelijk dat de tabaksindustrie zoveel toevoegingen in hun producten mag doen waardoor je nog moeilijker van je nicotine verslaving af komt!

André

Stoop

Chairman of the VAINCRE committee

Pancoast stade 3 former patient. Cochrane Consumer referee "lung cancer group" Tobacco industry are fabricating chemical weapons.With their use they are building volontarily an annual genocide; it's a crime against humanity.

agnes

brouwer

Partner die longkanker heeft gehad. Dus ik ken de consequenties van het roken!

Janjaap

Kamp

Procesoperator

Rook vanaf mijn 12e. Ouders rookten ook. Momenteel aan het stoppen met roken.

José

Matheij

Jurist

De leeftijdsgrens en de prijs van cigaretten moet omhoog. Controle op tabaksindustrie verscherpen. Wil iemand willens en wetens roken, dan op een leeftijd dat je de gevolgen kunt overzien.

Joop

Kruisselbrink

vrachtwagenchauffeur

Ik ben er nu gelukkig langer vanaf dan ik ooit gerookt heb maar zou het liefst nooit gerookt hebben En dat gun ik iedereen,niet om je je pleziertje af te pakken maar voor een veel fijner leven en oude dag.

Roelof

Rump

AOW

lichte vorm van COPD, nog niet fataal maar toch: dichtgeslibde been ader, en toch kan ik niet stoppen, rook fors vanaf mijn 16e

Marousia

van der Woerdt

.

Jaqueline

Dorenbos-de Hen

Wethouder o.a. Volksgezondheid

Ik heb gelukkig nooit gerookt en wil dat we een rookvrije nieuwe generatie kunnen opvoeden, zodat steeds meer mensen gezonder oud kunnen worden.

Saskia

van Houten

Roken is een, in alle opzichten ziekmakende verslaving Het lijkt bijna een oneerlijke strijd om er vanaf te komen Toch blijft het wel als een zwaktebod voelen dat het me zelf niet lukt om deze strijd te winnen.....

Frans

Van beijnen

Chauffeur

Na 40 jaar eindelijk gestopt met roken , maar het is zwaar het moet verboden worden. Heroïne cocaïne nicotine het maakt mensen levens kapot

Sanne

Timmermans

-

f

p

aios psychiatrie

-

Rene

Dijkgraaf

Cardioloog

Ik word beroerd van het ijskoude en moraalloze karakter van de tabaksbazen.

Aad

v Velzen

Adviserend geneeskundige

EEn rookvrij Nederland gun ik onze kinderen. IEdereen zijnkeuze, maar mensen door onbekende bewust toegevoegde stoffen aan de verslaving helpen is misdadig. KRachtig dat een paar voorlopers dit nu gaan aanvechten. Mooi dat NTvG dit nu financieel steunt

Bardo

Strijdhorst

Huisarts

Onbegrijpelijk dat een dergelijk groot probleem als vrije keuze afgedaan blijft worden .

Dorijn

Curvers

praktijkondersteuner

Ik begeleid mensen bij het stoppen met roken. Soms lukt dat, gelukkig

c

wb

arts

te veel van mijn patienten lijden onder de gevolgen van jarenlange tabaksverslaving.

Jörgen

Raymann

Vader en echtgenoot

Mijn vader stierf aan longkanker en mijn schoonvader heeft COPD, toch lukte het mij niet om te stoppen. Probeer het nu weer! Help mij hopen dat het lukt!

Nimca

Zandvliet

Niet interessant

Mijn moeder verloren aan die rotziekte en het is genoeg!

joke

van der burg

geen

ik heb 32 jaar gerookt en ben gestopt in 1994,maar ik heb er wel chronische bronchitis aan over gehouden

Truus

ter Braak

Psychiater

Ik zie hoe mensen het roken nauwelijks kunnen stoppen

Hans

Harbers

Anesthesioloog

Met eigen ogen alle aandoeningen gezien die door roken veroorzaakt worden.

Noor

Groenendaal

Zorgwekkend hoe lang de industrie hier al mee wegkomt

Ulbe

Westra

Monteur

Mijn vrouw kan niet meer stoppen door die troep

Judith

Poldervaart

Huisarts in opleiding, onderzoekers

Hoeveel geld zouden mensen niet overhouden voor alle mooie dingen in het leven, als ze zouden stoppen met roken?

Arjen

Noordzij

medisch specialist

Het verband tussen roken en blaaskanker is haast even sterk als tussen roken en longkanker. Als uroloog zie ik dagelijks de vele gevolgen van roken.

Sipho

Hummeler

Arts

Multiple diagnosis of patients with COPD recently.

Henk

van der Wal

Ik steun uw strijd tegen de in mijn ogen volstrekt gewetenloze tabaksindustrie.

Ton

Severijns

Regiomanager

Geachte mevrouw Ficq, Benedicte Mijn Naam is Ton Severijns, 58 jaar. Sinds 2008 18 keer geopereerd, Necrodarm, diabetes, hart en Vaatziekte, hartritmestoornissen, schrompelnier, een teen weg, artrose, hoge bloeddruk Aorta verstopt Oorzaak roken

Monique

Vandevenne

Ben ziek van roken gedurende ca 40 jaar. Beroerte gehad maar kan niet stoppen. Heb COPD

P.J.M.

Rutten

hoofdconducteur

Ik steun Sick of smoking. Mijn ouders rookten. Vroeger was ik altijd verkouden. Nu als conducteur, sta ik minder vaak in de rook, maar ik heb last van rokers. Zij zijn verslaafd gemaakt en ik sta in hun rook.

N.A.

Breure

Mijn oma (87 jaar) wist als kind niet hoe slecht roken voor je was, maar als ik nu zie wat het met haar en haar gezondheid doet en we tegenwoordig weten hoe slecht roken voor je is, moet het stoppen.

j

nieuwenhuis

Ik rook niet, maar heb me er zo over verwonderd dat de sigarettenindustrie iets verkoopt en er ondertussen iets verslavends in stopt. Hoe ziek is dat! En dat dat jaren getolereerd wordt. Ongelofelijk.

ronald

spamer

zelfstandig

Ik heb twee kinderen die ik graag uit de klauwen van de rookindustrie wil houden.

Henkjan

Smits

Presentator NPO Radio5

SoS

Marieke

Vermaas

Heb als longfunctie-analist heel veel schade door roken voorbij zien komen. En wens dat onze kinderen en kleinkinderen rookvrij groot kunnen worden.

Melanie

Martes

Arts in opleiding tot psychiater

Roken veroorzaakt te veel leed! Dat moet gestopt worden!

Sandra

Ruwiel

Wijkziekenverzorgende

Mijn vader overleden aan longkanker. Dat is nu 17'jaar terug. Ik heb hem beloofd te stoppen. Ben nu met mijn. 3e stoppoging bezig. Nu 3 maanden. Ben zelf zover bekend gelukkig nog gezond.

B

Plas

Huisarts gepensioneerd

Als huisarts iedere dag te maken gehad met verwoestende effecten van roken.

Frédéric

Naessens

Treinbestuurder

Gentsesteenweg 9

Christel

Haalboom

Mijn vader was 61 toen hij stierf aan longkanker. Bewust verslaafd gemaakt door de tabaksindustrie. Voor mij is dit een misdaad.

Hester

Loeff

Conservator

Opgegroeid met rokende ouders, zelf gaan roken en 14 jaar gerookt. Nu astma.

Carien

Halma

Productie stagiaire

Mijn moeder is helaas net overleden aan de gevolgen van kanker. Ik zou zoveel mensen dit lot willen besparen en ik denk dat een rookvrije wereld al een grote stap in de goede richting is!

adri

duijndam

De tabaksindustrie handelt vostrekt immoreel en dient gestopt te worden in het verslaafd maken van rokers.

Karel

Meijers

patient

Na 45 jaar tabak en cannabis, op aanraden van de tandarts 12 ½ jaar geleden gestopt. Cold turkey. Hartje zomer, kan ik iedereen aanraden. Longarts diagnose: COPD met 60% longfunctie. Sindsdien dagelijks medicatie en tegenwoordig bovendien 3x per week sportschool.

Jacqueline

de Schutter

Mijn lieve man is 4 jaar geleden overleden aan longkanker (door roken). Ik mis hem nog iedere dag.

Mandy

Post

Dochter van Sjoukje. Een mama met longkanker. Ik heb altijd al een anti voor roken gehad, maar nu ik mij verdiept heb in Sick of Smoking nog meer. Ik ben vóór een rookvrije wereld voor iedereen!

Lenneke

Timmerman

SPV

Ik rook 40 jaar. Stoppogingen stranden Een verstokt roker die verschrikkelijk baalt en boos is op de tabaksindustrie en de politiek dat dit verslaafd maken en houden doorgaat! Voer je campagne tegen roken dan moet je ook actief verslaving tegengaan!

Pim

Rijnders

Pastor

Ik zag mijn kinderen ook met ca 14 jaar meedeinen met de leeftijdgenoten om stiekum te gaan roken. Ze zijn er nog niet 30 jaar later van af.

Eldrid

de Jong

Roken is een sluipmoordenaar

Moniek

Huijding

Praktijkondersteuner

Patrick

Bindels

Hoogleraar huisartsgeneeskunde

Niemand kiest ervoor om verslaafd te raken aan sigaretten. Rookverslaving is geen keuze. Laat kinderen rookvrij opgroeien.

Erik

Mollema

Stop met het verkopen en etaleren van deze dodelijke waar!

Brigittte

Bosman

Ex longkankerpatient dus afgekeurd

In 2003 kreeg ik kleincellig longkanker geopereerd en daarna chemo voor uitzaaiingen ik rookte ruim een pakje pd toen ik begon was ik 13 jaar toen stond er niks op de pakjes me ouders rookte en de leraar op school

Frans

Hoffer

Docent wiskunde / milieukundige

Ik heb gelukkig maar een half jaar gerookt Ik vind al jaren dat de tabaksindustrie crimineel gedrag vertoont Ik ben blij met dit initiatief Is het niet strafbaar dat goed geschoolde mensen laag geschoolde burgers proberen te misleiden?

marinus

brouwer

gepensioneerd huisarts

Ik had bijna 10 jaar geleden longkanker (kleincellig bronchuscarcinoom met lymfkliermetastasen) en prijs mij zeer gelukkig dat ik dat kan navertellen Ik was toen al gestopt met roken, maar heb dat alles bij elkaar wel 25 jaar gedaan.

Petra

Urban

Rechtbanktekenaar

Zelf ben ik gestopt maar m'n moeder kan het niet en lijdt aan copd, en mijn dochters kunnen de verleiding ook nauwelijks weerstaan :-( Het liefst wil ik het hen verbieden maar eigenlijk moeten we de tabaksindustrie deze praktijken verbieden.

Sandra

Smits

Psycholoog

Ik sta helemaal achter je. Kinderen zouden niet aan de 'verleiding' van het roken moeten worden blootgesteld.

Anneloes

Jongeleen

X

Ook ik loop nu al 16 jaar naar lucht te happen. Je hele leven staat op de kop, je vriendenkring slinkt in een rap tempo en een keer eens de deur uit is een hele toestand.

Theodoor

van Boven

ondernemer

Benauwende aanpak door tabakindustrie. Vanaf geboorte bronchitis patiënt. Levenslang Astma sinds mijn 30ste, door meeroken en later zelf roken. Zo simpel is het Dom van mezelf om te gaan roken, omdat ik aanleg voor COPD vanaf mijn jeugd.

Petra

Kruijt

Stoppen met roken trainer/coach

Ook wij staan vierkant achter de aangifte en voor het stoppen van de vrije speelruimte van de tabaksindustrie

Cora

Oudijk

vanaf m'n 15e tot m'n 53e gerookt, met een paar tussenpozen en een voortdurende strijd tegen mijn verslaving. Zelfs tijdens mijn zwangerschap niet kunnen stoppen. Nu gelukkig ruim 5 jaar rookvrij!

Paul

Stoffels

Sietske

van Harte

Loek

Comes

Psycholoog

Ook ik zie enorm veel ellende agv roken.

Maurice

Tuunter

Vader

Stop kindermisbruik door de tabaksindustrie.

Ine

van den Berg

gepensioneerd lerares

Mimi

van de Velde

docent

Mijn vader rookt al zestig jaar. Hij is nu vijfenzeventig en al vijftien jaar ziek, met name door het roken. Zijn oude dag had er zoveel mooier uitgezien zonder zijn verslaving. Niemand zou meer verslaafd mogen raken aan roken!

Ans

Bouter

Wacht niet met stoppen tot je ziek bent geworden. Zoek hulp om van de verslaving af te komen!

Sara

van Boeckel

Arts onderzoeker

Er is veel onbekend over ziektes in de zwangerschap; vroeggeboorte, zwangerschapsvergiftiging. Maar 1 ding is zeker: roken is slecht voor de ontwikkeling van baby in de zwangere buik. Gun de babies een goede start voor het leven, stop met roken.

tine

zwan

gepensioneerd restauranteur

Ik heb vele jaren moeten mee roken in mijn restaurant. En daar slechte longen van gekregen.

Gert-Jan

Brandenburg

registermediator

Begonnen met 16 jaar, 20 jaar later gestopt. Ik heb altijd geweten dat het foute boel was. Maar de feiten worden steeds onrustbarender. Terugdringen die handel!

Remco

Petersen

Ik gun elke roker een onafhankelijk leven.

Peter

van Klaveren

Docent

Roken in dit woord zit OK verwerkt, hetgeen het geheel niet is Mijn pleegbroer en 2 goede vriendinnen (alledrie ouder van meerdere kinderen) zijn op jonge leeftijd overleden aan longkanker dankzij roken De kinderen bleven vader- en moederloos - achter.

Bob

Soer

Werkloos

Na ruim 45 jaar gerookt te hebben en verschillende vruchteloze stop pogingen, nu 4 jaar rookvrij: een zegen.

jantine

ket

operatie verpleegkundige

als kind begonnen met roken(16 jaar) de docenten voor de klas rookten het was allemaal heel gewoon inde trein in het vliegtuig op het werk diverse pogingen om te stoppen heel moeilijk

Sylvie

van Laar-Trouw

Minder oorlog zonder wapens = minder longkanker zonder sigaretten = minder verdriet door te vroeg en onnodig verlies. Managers in de tabaksindustrie stimuleert u uw eigen kinderen om te gaan roken?

Katja

van Vlierden

Arbeidsongeschikt

Ik heb vanaf mijn 12de gerookt, heb nu astmatische bronchitis en ben aan mijn 3de stoppoging bezig.

Henk

Jansen

Pensioen

Heb ook door roken copd.

Suzy

de Swart

Huisarts

In mijn dagelijkse werk en ook privé, mijn vader overleed aan longkanker, kom ik de vaak ernstige gevolgen van roken dagelijks tegen. Ik vind het crimineel dat zulke schadelijke middelen vrij verkocht mogen worden

Coen

Albers

huisarts

Misdadige praktijken in een 'ontwikkeld' land met een minister van tabak. Verslaving is een te voorkomen ziekte. Helmen en veiligheidsgordels zijn door de overheid verplicht gesteld om de gezondheid te beschermen. Met succes. Drastische beperking van roken is noodzakelijk !

Peter

Baggen

Genoeg is genoeg

Suzanna

Bruin

Teamleider onderwijs

Mensen verslaafd maken is misdadig.

roland

mekking

Ik heb er chronische bronchitis aan over gehouden

Erica

de Niet-Pot

gepensioneerd ambtenaar

Ik heb de strijd tegen mijn rookverslaving opgegeven ondanks dat ik 2x een primaire kanker (waaronder longkanker) heb overleefd.

Judith

Van Langevelde

Hoe is het mogelijk dat iets wat zo slecht is voor je gezondheid in Nederland legaal is? Economische factoren en recht op het nemen van eigen beslissing mogen in zo'n geval geen reden zijn om tabak te verbieden.

Renee

van der Lei

Al sinds 11e aan het roken. Heel goedkope sigaretten in een wit, merkloos pakje. 'Kindersigaretten' noemden we het.

Joost

van den Brekel

adviseur/trainer

na 50 jaar roken, enkele keren gestopt, toch telkens een terugval, het is fysiek, geestelijk en sociaal verslavend gemaakt door de tabaksindustrie

Ineke

Poutsma-Vos

10 Zaveldonk

Ben

Kolenberg

Gepensioneerd leraar

Willem

Nijdeken

Op mijn 40e hartinfarct gehad, te wijten aan stress en tabak. Als kind van een sigarenwinkelier was roken bij ons de norm. Eigenlijk is het infarct mijn redding geweest.

Eduard

Bachrach

Onbegrijpelijk dat er door de overheid niet meer wordt gedaan om roken door de jeugd te ontmoedigen en dat tabaksfabrikanten niet worden aangepakt.

Henricus

Bank

Vader

Na 18 jaar roken, voelde stoppen als een amputatie. Waanzin!

Irene

van den Benden

Ik heb last van rook van anderen

Lex

Bos

Met pensioen

Heb gezien hoe mijn moeder destijds overleed aan de gevolgen van roken. Dit gun je niemand. Het is op zijn zachts gezegd raar dat de verkoop van een op termijn dodelijk product is toegestaan!

Marc

Nellen

Zelfstandig

Mijn schoonvader is onlangs overleden aan longkanker Hij heeft een groot deel van zijn leven gerookt Het was afschuwelijk om zijn aftakeling en zijn lijden te zien De tabaksindustrie heeft geen bestaansrecht. Zij heeft miljoenen doden op haar geweten.

Maartje

Loubert

medisch specialist en ex-kankerpatiënt

Dagelijkse confrontatie met de ellende agv roken. Zware operaties, benen amputeren, complicaties door verzwakte gezondheid door roken (wondinfecties, longontsteking, hartinfarct). Menselijk leed, misdadig dat er aan rookproducten geld verdiend wordt. Ben ikzelf ook slachtoffer/kankerpatiënt door mijn voormalig rookgedrag?

Sjaak

Koomen

Met veel moeite overgestapt op de e-sigaret. Kennelijk bevat de 'gewone' sigaret veel meer dan nicotine.

Nelly

Sinkeler

ergotherapeut

Mijn schoonzoon rookt, daar wil ik hem vanaf helpen

Herman

van den Bosch

gepensioneerd huisarts

Gerookt van 18 tot 60 jaar. Nu lichte mate van longemfyseem, gelukkig nog geen COPD. Met veel moeite gestopt met deze vreselijke verslaving

Tara

de Graaf

Arts

Het is onacceptabel en volledig onverkoopbaar (zowel m.b.t. de gebruikte argumentatie en wat mij betreft in de toekomst letterlijk)

Magteld

de Koning

Het draait alleen maar om het geld, de omzet moet gehaald worden, ten koste van de gezondheid van onze kinderen! Laat deze misdadige praktijken stoppen en geef onze jeugd weer (frisse) lucht.

Renee

van der Lei

Al sinds 11e aan het roken. Heel goedkope sigaretten in een wit, merkloos pakje. 'Kindersigaretten' noemden we het.

Jules

Tebbe

Gepensioneerd

1

Mathijs

Jorritsma

Rookmaffia moet aangepakt worden

Annelies

Gelton

Docent

Mijn vader is op een vreselijke manier gestorven,COPD,zelfmoord door het roken.en nu rookt mijn dochter en mijn stiefkinderen, ik kan het niet aanzien?

Anna

Van der linden

Pensioen

Familieleden en vrienden zijn overleden of lijden aan roken gerelateerde kanker

Wilna

Welling

gepensioneerd

Eugène

Kamerbeek

Gepensioneerd cardioloog

Anita

Hettema

Nvt

Ik rook niet, vindt t maffia. Succes!

Ronald

Hamers

eigenaar bedrijf medisch-diagnostische programmatuur

Het land staat terecht op z'n kop als er bij een aanslag doden vallen. Onbegrijpelijk is het echter dat meer dan 50 vermijdbare doden door roken per dag niet leidt tot drastische overheidsmaatregelen ter bescherming van de bevolking.

bas

bens

SEH-arts KNMG

Dagelijks zie ik de ellende van roken op mijn werk. Je ziet een mens van levenslustige, tevreden roker binnen een paar jaar veranderen in een menselijk wrak. Dit moet stoppen. Vooral met de leugenachtige praktijken van de tabaksindustrie.

Harald

van Echtelt

Papa

Ben gestopt, half jaar, heerlijk om niet meer te roken! Hopelijk ben ik op tijd gestopt.... Ontzettend schokkend wat er onder de pet wordt gehouden! Ontzettend dapper van Anne Marie. Thnx

Marleen

Vermeulen

Mijn moeder (67) heeft COPD 'dankzij de sigaret' en heeft nog maar 31% longinhoud. Hierdoor kan ze veel minder genieten van haar kleinkinderen. Tabaksindustrie, stop met het ziek maken van mensen!

Anja

Derks

Praktijkverpleegkundige

.

Frederique

Moll

Journalist

Als je het gewoon afschaft zijn we allemaal van het gezeur af. Voorlichting werkt niet is nu wel gebleken. Wat overblijft is afschaffen

Ferdinand

Ronteltap

filmmaker

Record houder van stoppen met roken. Telkens weer laat ik me verleiden en gedraag ik me als een junkie van de tabaks industrie

Odette

Dankaart

Ik ben tegen roken, tegen het bewust verslaafd maken van mensen.

Guus

Adriaanse

Projectmanager boue

Ik heb nooit gerookt, ondanks een zwaar rokende vader. Maar in mijn omgeving veel ellende ten gevolgen van roken. Dus goede actie. Roken de wereld uit!

marjon

heijdeman

DGA

hoog tijd voor verandering!!