5092 Strijders hebben zich al aangemeld

Wil jij ook gezicht geven aan deze strijd? Klik hier om je aan te melden

Barend

Elenbaas

laborant

Door roken voel ik mij slecht, ongezond en kan ik minder goed zwemmen en hardlopen. toch kan ik niet stoppen. Nicotine is puur vergif en zou naast cocaïne moeten staan op de lijst met verboden genotsmiddelen.

Peter

de Rijk

Vroeger nog eens contact gehad met de Nederlandse top van B A T Een uiterst geslepen club boeven Hun markt is wereldwijd en de winsten zijn enorm. Alleen de overheid KAN en MOET ingrijpen. Een Autoriteit Consument en Gezondheid?

ano

niem

X

mijn oma rookt nu bijna 60 jaar, ze is niet meer te verstaan door de zware stem die ze erdoor heeft gekregen, ook is vorige week longkanker bij haar geconstateerd, ik gun dit anderen nier, STOP SMOKING!

Ronald

Mann

psychiater

Ben arts dus ondersteun jullie initiatief!

Willem

Van Doorninck

Student

Totale mislukking van de mensheid. Ik hoop dat we kiezen voor leven in plaats van geld.

Willem

Van Doorninck

Een totale mislukking van de mensheid. Ik hoop dat we ooit kiezen voor leven in plaats van geld.

James

Gajadhar

in mijn schooltijd begon ik als tiener / puber ook vroeg met roken. Ik wou graag erbij horen. De pak sigaretten haalde ik altijd uit een automaat. Gelukkig werd dit tijdig opgemerkt door familie !!

Jorn

Meijs

Verpleegkundig ondersteuner

X

Miranda

Weterings

Huismoeder

Ik rook en ik ben verslaaft ik heb zoveel keer geprobeerd te stoppen en het lukt niet!als ik dit alles van te voren wist was ik nooit begonnen,ze showen er mee als met kleren het is mode

Tom

Zegers

Ik ben nu gelukkig meer als een jaar gestopt maar ik was een kettingroker Wie weet heb ik er toch iets aan over gehouden en voor al die andere die t maar niet lukt te stoppen steun ik graag deze.

Jurgen

Ten Pas-Klijn

Ondernemer

Na 35 gerookt te hebben, snap ik en steun ik de strijd van Anne Marie van harte! Een rookvrije toekomst voor onze kinderen moet nu de hoogste prioriteit krijgen van politiek en samenleving.

Jan

Van nelle

Eigenaar goed lopend bedrijf

Roken is lekker en het is goed voor je veroorzaakt nul problemen je krijgt de pure kanker van al die mensen die lopen te zeiken op elkaar

Reinder

Boomsma

Mijn broer zou hier iets schrijven ( longkanker, gerookt vanaf zijn 16e, ruim 4 jaar geleden gestopt). Maar hij is al dood. Zijn ontroostbare kleine zusje

Tio

Huisman

geen

Vroeger kon je roken op dagverblijven in het algemeen ziekenhuis Het stond daar soms blauw van de rook Ook op scholen en op het schoolplein op de middelbare school en zelfs de meester op school rookte sigaretten voor de klas.

Waldo

Happee

Leraar

Jaren gerookt, de laatste jaren om de zoveel tijd en nu helemaal klaar mee. Bizar dat dit gif gewoon overal te koop is en gebruikt kan worden.

Antony

Oomen

Communicatie-adviseur

Zelf 19 jaar geleden door schade en schande, en met ernstig COPD, wijzer geworden en met roken gestopt. Ik ben teleurgesteld in onze overheid, die steeds zwicht voor de tabakslobby in plaats van krachtig de gezondheid van onderdanen te verdedigen.

Anne

Foster

Vroeger bij de friettent sigaretten kopen, in de Mac roken, dingen die je niet meer kan bedenken anno 2019 maar we zijn er nog lang niet. Gelukkig heb ik naar 12 jaar kunnen stoppen met roken!

Alida

Dalman

Werkloos

Vanaf mijn 14e gerookt onder druk van leeftijd genoten die mij toen uitlachten omdat ik niet rookte. Eind 2018 is het gelukt om samen met mijn man te stoppen, maar de DRANG is er nog steeds. Zo verslavend is het!!!

Maartje

Heijltjes

Achter elkaar heb ik ze zien overlijden: opa's, buurvrouwen, vriendinnen. De meest verstoke roker als eerst, meestal overleefd met ten minste 20 jaar door de niet -rokende partner. Verschrikkelijk.

Hildegard

Tip - Tummers

Verpleegkundige

Als verpleegkundige zie ik veel gevolgen door het roken. Het wordt nog teveel gebagateliseerd, ook door de gezondheidszorg. We moeten steviger optreden tegen de tabaksindustrie en het roken. Roken verminderd in alle opzichten de kwaliteit van leven.

Jorieke

Kaat

Jeugd en gezinscoach

Ik vind het zo erg dat kinderen van rokers zelf ook gaan roken. Dat kinderen effect ervaren op hun eigen longen door een roker die altijd buiten rookt. Roken moet illegaal worden

Sandro

Stoffers

ervaringsdeskundige

Na vijf jaar geleden te zijn gestopt met roken waar ik mee begon vanaf mijn twaalfde levensjaar , begin ik nu echt heel erg last van mijn longen te krijgen , ik doe er zelf nu van alles aan om...

herman

groenendijk

voedselindustrie

ook ik heb de ongeneeslijke ziekte copd (longemfyseem) door roken gekregen op mijn 58e jaar,op 18 janiari 2018.Hoelang nog?

Hans

van der Ploeg

werkgeversadviseur

Ik kende Anne Marie via mijn partner Merel, ze waren meer dan lotgenoten en vriendinnen.

Jo

Achten

met pensioen

Sinds 10 jaar clean, na een rokersleven van meer dan 40 jaar.

Marco

Loffredo

Specialist Ouderengeneeskunde

als arts zie ik veel patiënten als gevolg van het roken

Atie

Vennik

moeder

Elf dierbaren verloren aan kanker in de laatste 10 jaren, waaronder mijn twee kinderen. Zou het ook genoeg mogen zijn?

Jacob

Segers

Een motie van wantrouw aan de voorzitter van de anti-rook-alliantie. Dit is te gek voor woorden!!

Ineke

Bakker

Ik heb 10 jaar geleden longkanker gekregen door het roken. Ik was opgegeven maar door een wonder en goeie inzet van artsen in het AVL heb ik het mogen overleven. Veel succes met jullie actie

Bas

Koster

docent wiskunde

Verschrikkelijk om jonge mensen verslaafd te maken Een obscure handelaar in een te dure auto is duidelijk fout Een georganiseerd, net-uitziend bedrijf dat aan de legale middenstand levert wordt niet snel crimineel gevonden, maar is net zo fout.

Bastiaan

Roos

Applicatiebeheerder

Na 30 jaar verslaving ben ik nu eindelijk 1,5 jaar clean. Wat een rot verslaving! Stop de tabaks industrie! Let op die kinderen!

Abdel

Daoudi

Ondernemer

Na 20 jaar een pakje sigaretten gerookt te hebben heb ik direct kunnen stoppen ermee dankzij vapen De behoefte aan een brandende sigaret verdween gewoon Wel heb ik nog nicotine in mijn liquids die ik wekelijks afbouw tot uiteindelijk zero.

Carlijn

Buis

Arts

Trek het je aan overheid!! Dat verdiend iedereen

Saskia

de Koster

Ik steun deze initiatievenin de strijd tegen de tabaksindustrie

Piet

Boorsma

Voorkomen gaat beter dan genezen.

Maricha

Reedijk

Ik ben vreselijk verslaafd geweest van mijn 17e tot mijn 58ste. Nu gelukkig clean. Roken heeft invloed op je hersenen en op hoe je emoties beleeft. Ik ben nu daarvan herstellende en ben daar heel blij mee.

Piet

Bakker

Puttjesschepper

Ik vind het zwaar asociaal als mensen roken en erg vies mijn vriend rookt en ik word er gek van het stinkt en hij krijgt zoiezo kanker kankerzooi

pa

hoetz

Kan het bijna niet aanzien, als ik jonge mensen zie roken.

Peter

van der Sanden

Software ingenieur

Tabaklucht is smerig en kankerverwekkend. Derdehands roken is gevaarlijk! De rokers zijn zich schuldig gemaakt aan poging tot moord op niet-rokers, vind ik.

Wim

Overgaag

Pensionado

Terugdringen van 20000 doden per jaar. Terugdringen van de door roken veroorzaakte zorgkosten. Ziekenkostenverzekeraars moeten rokers laten meer laten betalen aan zorgkosten. Bv. Een verhoogde eigen bijdrage.

Wim

Overgaag

Pensionado

Ik ben collectant van KWF. Ik schaam voor de intrekking van subsidie. Kan er geen collecteweek voor rokennee worden georganiseerd?

Gj

Meijer

Vertegenwoordiger

Stoppen

Arno

de Vries

Ik heb van weinig dingen spijt. Eén daarvan is dat ik ooit gerookt heb. Ik wens mijn kinderen en hun generatie een gezond en rookvrij leven.

marina

vandekerkhover

leerkrecht

por favor no sigaretas nel nostro pays gracias

Ylva

Hendriks

Beter dan Erwin Kleinjan kan ik het niet verwoorden, dus hierbij een quote uit 'De Vervangers’. “Ik vind dat er een streep gezet moet worden. Een streep waarmee we het einde inluiden van een gestoord product.”

timmy

tielemans

h

Sebastiaan

Tuerlings

regisseur • filmmaker

Dat we met de kennis van nu de tabaksindustrie nog steeds toelaten op de consumermarket vind ik - denkend aan jongeren - onverantwoord.

Ibernice

Macbean

Roken (het verleiden tot) vind ik persoonlijk crimineel gedrag. Ik vind het onvoorstelbaar dat deze praktijken door overheden zijn gedoogd en gesteund.

Esther

Van Leenen

Ondernemer

Jaren lang in gevecht om te stoppen met die vieze rot sigaretten Nu eindelijk vrij Maar mijn lieve zoon van vijftien net begonnen met roken, zo balen! Zie nu al de verslaving. Vreselijk!

PH

Le Poole

Tegen de normalisering van verslaving/tabak

Ria

Lakeman

Moeder

Ik heb een broer die uitgezaaide kanker heeft en niet meer behandeld kan worden, hij rookte veel. Een schoonzoon die ook rookt en kleine kinderen heeft

M

Lakeman

Ik wens dat rokers het steeds minder mogelijkheden krijgen doordat rookwaar moeilijk te verkrijgen is, niet in het zicht ligt en dat roken op steeds meer plekken verboden wordt. En dat hulp bij stoppen toegankelijker wordt gemaakt.

Sjoerd

Van loon

Ik heb geen persoonlijk leed ervaren door roken, ik ben niet ziek. Ik heb tot 10 jaar geleden wel veel gerookt, en mijn zoon van 18 rookt al jaren flink.

Paula

koper

thuis verpleegkundige

longkanker met uitzaaiingen in de botten.

Albertus

Buizer

Wat brood is voor de tabaksindustrie, is de ander z'n dood. De overheid moet haar tabaksbeleid snel saneren want het berust op zware lobby van diezelfde industrie. En de tabaksteelt onttrekt wereldwijd ruim 6 milj ha landbouwgrond aan de voedselproductie!

Elly

Damhuis

Decaan

Ik ben mijn vader verloren door roken en mijn moeder door meeroken.

Graham

Janz

Student

I don't smoke, but I'm exposed to second smoke every day.

henk

de piet

geen

rghirg eens

Jan

De Graaf

Oncologie verpleegkundige

Ik werk op een long-, longoncologie afdeling in een algemeen ziekenhuis en zie dagelijks de vreselijke gevolgen van roken.

Bep

Visser

Verpleegkundige & docent

Bescherm kinderen tegen deze verslaving! Er moet meer aan gedaan worden, 1/3 van alle kankers komt door het roken! Laten we wijzer zijn met elkaar en kinderen gezond opgroeien ook die in de tabaksindustrie moeten werken.

Eduard

Pijl

Zelfstandig

Roken is een kwestie van dom kuddegedrag dat leidt tot een serieuze verslaving. Het is onacceptabel dat we roken normaal vinden.

Tobias

Meijer

Na anderhalf jaar gestopt te zijn, heb ik nog steeds zin in een peuk als ik er een ruik. Tegen zulke verslavende middelen zou iedereen beschermd moeten worden.

Tobias

Meijer

Na anderhalf jaar gestopt te zijn, heb ik nog steeds zin in een peuk als ik er een ruik. Tegen zulke verslavende middelen zou iedereen beschermd moeten worden.

judith

kruijssen

oma stervend aan roken, kennissen gaan dood door roken etc.

Wil

Tollenaar

Aow

In SG Hoofddorp ‘s nachts de longkankerpatienten horen kermen en na de witte doktersjassen kwamen later de zwarte hoge hoeden de kamer met bloemstukken opfleuren voor de nabestaanden die afscheid namen. 31.196

ellengerritsen

gerritsen57

arbeidsongeschikt

ik wil graag een foto van mijn moeder toevoegen 88 jaar longkanker ..ondanks nicotinepleisters.veel morfine blijft ze om een sigaret vragen..we laten haar roken ze heeft nog 1 a twee weken te leven. roken is wat haar geest wil...zeer verslavend.

Frans

van de Zande

gepensioneert

Ik ben er van overtuigd , dat ik beschik over informatie die zeer bruikbaar is voor de zaak tegen de tabaksindustrie. Ik wens dit met jullie te delen.

Nina

Keultjes

Student

Ik wil dat ik en mijn kinderen in de toekomst rookvrij kunnen leven!

John

Snijders

Ik ben al vanaf mijn elfde aan het roken, nu gestopt en ben erg boos op de tabaksindustrie, ben er van overtuigd dat ze er middelen in doen waardoor je nog meer verslaafd raakt aan sigaretten.

estella

minnaard

student

mijn vader was een roker en ik ben daar nu allergies voor.

Wimke

De Vries

ADM medewerker

Zelf lang geleden gestopt. In omgeving vele. Gezien die kanker hebben gekregen. STOPPEN is zo belangrijk, niet alleen voor jezelf maar veel ook voor je omgeving.

Malou

Rook

Strandtenthouder

Neem iemand anders in maling!

Maartje

Loubert

Vaatchirurg

Dagelijks behandel ik patiënten die slachtoffer zijn van hun rookverslaving. Levensgevaarlijke ziektes die ik met levensgevaarlijke operaties moet behandelen. 80% van mijn patiënten behoort tot de categorie "zwaar verslaafde (ex-)roker". Sommigen verliezen een ledemaat, sommigen hun leven.....Intens verdriet.

Anton

Huber

Gepensioneerd leraar

Het is geen man, die niet roken kan. Een tevreden roker is geen onruststoker. Alaska goed tegen astma, aanbevolen door longspecialisten. Zie hier mijn jeugd. Op mijn 12e was ik al verslaafd. Eigen schuld, dikke bult. Ik dacht het niet.

Inge

Boswinkel

Orthopedagoog

Houd de tabaksindustrie tegen!

Jelte

Miedema

Ondernemer

Er moet een einde komen aan de bewuste ziekmakende tabaksindustrie!

Noortje

Schadenberg

Teamleider

Roken is smerig! Voegt niks toe aan ons dagelijks leven en geluk!

Carel

Berendregt

gepensioneerd

Na 35 jaar verslaafd te zijn geweest ben ik op mijn 50e definitief gestopt met die vuiligheid. Mijn vrouw, die nooit gerookt heeft, is me daar nog altijd dankbaar voor.

Linda

van Druten

Hart verpleegkundige

Dagelijks zie ik de gevolgen van vele jaren roken. Geen keus toen je er aan begon? nu wel!

J.A.

Van den Heuvel

Moeder

Hopelijk neemt de politiek haar verantwoording om deze tabaksindustrie aan te pakken en zo verslaving tegen te gaan/uit te bannen

Ben

Apeldoorn

gepensioneerd (ooit wetenschapsjournalist)

Zelf ooit ook gerookt maar niet veel Echtgenote al >40 jaar roker maar sinds 2 jaar roker-af, geheel op eigen kracht! Deed tientallen pogingen tegen de rookverslaving, een strijd die ik van zeer nabij meemaakte (en steunde).

Jans

Askes

gepensioneerd

Broer verloren, die de cigaret wel wilde laten staan maar dat niet kon vanwege de verslaving, aan lonkanker.

Jeroen

Fokke

Arts

Tijdens mijn werkzame leven als arts in de palliatieve zorg ben ik beconfronteerd geweest met patiënten die langdurig geleden hebben aan de gevolgen van roken. "Was ik er maar nooit aan begonnen" hoorde ik vaak.

Trudy

Hemke

Het is een schande dat de staat toe staat dat een bedrijf verslavende, ziekmakende en zelfs dodelijke producten verkoopt. En daar zelf ook nog geld aan verdient

Trudy

Walters

50 jaar verslaafd geweest eindelijk van de verslaving afgekomen nu bijna 2 jaar dit moet stoppen en dat begint bij het sluiten en invoeren van tabak Ik heb een kleindochter net 16 jaar rookt ook nu op school etc.

Rob

Vanderwildt

Gepensioneerd

Het roken was een keuze maar heeft me wel opgezadeld met COPD IV Gold. Op z'n minst óók schuldig verzuim van de tabakslobby.

Maria

Tielbeke

Ik ben ziek geworden (COPD) doordat ik verslaafd ben gemaakt.

Niek

Stevens

gepensioneerd

twee jaar geleden via "ik stop ermee" na 50 jaar asfalteringswerkzaamheden gestopt Elke dag nog blij dat het toen gelukt is want ik baalde van mezelf dat het niet eerder gelukt was dat de overheid niet ingrijpt is zo hypocriet

Peter

Thillart, van den

Veteraan/pensionada.

Zeven jaar geleden had ik longkanker van het roken en ben ik met sukses geopereerd. Derhalve behoor ik tot zover tot de minderheidsgroep die longkanker heeft overleeft.

Anne

Elzinga

Directeur

Roken is zeer verslavend drugs zonder toegevoegde waarde. De overheid staat toe bedrijven grof geld verdienen aan deze drughandel en het vermoorden van de bevolking in plaats van de bevolking te beschermen. Waarom wordt deze drughandel uitgezonderd van vervolging??????

Hans

Biermans

gepensioneerd

Ben 28 jaar geleden gestopt na het roken van zware van Nelle en (later 25-30 sigaren per dag voel ik mij nog steeds beter als toen ik rookte. Mijn longinhoud lijkt wel verdubbeld! AFBLIJVEN EN VERBIEDEN, DIE TROEP!!!

Lisette

Niemeijer

Roken is te verderfelijk om als 'vrije' keuze in het leven tegen te moeten komen. Bied het niet als optie, haal het van de markt!

Marion

Vesters

Leidinggevende kinderopvang

Ik sta geheel achter de zienswijze zoals beschreven!

Melanie

Klingenberg

Onbegrijpelijk dat sigaretten nog steeds verkocht mogen worden, terwijl we nu weten dat roken zoveel leed en gezondheidskosten met zich medebrengt! Het mag niet zo zijn dat geld in de vorm van inkomsten voor de overheid belangrijker is dan gezondheid!

Rob

SCHOEMAKER

Senior Purser KLM

Schaamteloze industrie !

Henk

ten Wolde

ik rookte vanaf mijn twaalfde, veel, altijd veel, na veel strijd op mijn 48e gestopt maar de gevolgen zijn er al, copd gold 2, hartklachten, puur vergif is het!

Zeno

Beunis

Verkoop

Vader en moeder overleden aan longkanker. Beiden rokers.

Arda

Palm

Directeur

Eindelijk na 34 jaar gestopt , maar afgelopen jaren wel 50 pogingen gedaan.

Marilla

Vens

Het is misdadig ! We leven in een tijd dat er zoveel bekend is over tabak en roken het zou verboden moeten worden. Kappen met die troep.

Paula

Koper

Wijkverpleegkundige

nooit gelukt om te stoppen. Helaas longkanker stadium 4

Marjan

Mulder

Oud journaliste

Gestart op mijn 15e, rookte uiteindelijk 1 1/2 pakje per dag, afgelopen 23 september na tig pogingen gestopt met roken en dat bevalt mij prima. Dit keer gaat het mij lukken !!

Mariska

van t Westeinde

Administratief medewerkster

Bijna 30 jaar verslaafd geweest! De schade van de rookverslaving was mij destijds niet bekend. Philip Morris zou iedere ex roker een schade vergoeding moeten betalen, iedere persoon die hij heeft weten te foppen met zijn fantastische uitvinding DE SIGARET!

Corine

Vereggen

Bewindvoerder

Na 40 jaar verslaafd te zijn geweest(destijds is er niets verteld over de gevaarlijke toegevoegde stoffen in een sigaret waardoor je verslaafd blijft), zou Philip Morris een vergoeding moeten betalen aan iedereen die onbewust verslaafd is gemaakt.

geen

roker

niks

ik vind dat sigaretten illegaal moeten worden en de mensen die ze gebruiken ook

Karin

Benjamins

Ik ben nu bezig met poging 7 of 8 , echt een rotverslaving , ben nu iets meer dan 14 dagen bezig , heb een paar gerookt , werd helemaal gek . Maar ga stug verder

Annette

Unger

Docent beeldende kunst

Mijn kreeg in September 2017 de diagnose longkanker met uitzaaing in de hersenen. De behandeling is zwaar met veel afschuwelijke bijwerkingen. Dit alles veroorzaakt door het roken.

Maureen

De Vos

Medisch secretaresse

Ik zie dagelijks de gevolgen van roken Ik werk op een polikliniek neurologie, op een centrum voor slaapstoornissen en onderzoeksafdeling Elke dag zie ik de gevolgen v roken, niet alleen kanker maar ook een bv een beroerte, hartkwaal, polyneuropathie, enz...

Bart

Cuperius

Arts-epidemioloog

Wat als roken nu in een laboratorium zou worden uitgevonden? Elke producent van dit bewezen verslavende en dodelijke middel zou in de gevangenis eindigen... Hulde aan alle actieve strijders in de zaak tegen de tabaksindustrie, moge gerechtigheid zegevieren

Anita

de Boer

Studente

Roken is slecht voor de mens. Maar ook slecht voor het milieu. Mensen moeten weten wat erin een sigaret zit. We moeten ervoor zorgen dat roken stopt.

Anja

Rukavina

Vanaf 15e gerookt, na meerdere pogingen nu weer gestopt. Ik wil niet meer verslaafd gehouden worden door die tabaksmaffia.

Emma

Fekkes

Operationeel manager

Begonnen op mijn veertiende. Nu zwanger van mijn tweede kind, mijn frustratie en wanhoop zijn ongekend. Zo veel moeite kost het om te stoppen, zelfs nu.

Lisa

Francken

peuterleidster

Als 11 jarige pafte ik al flink! Eén grote obsessie in allerlei opzichten Ik verheug me erop daar binnenkort vrij van te zijn. Succes met de rechtszaak!

Lisa

Francken

peuterleidster

Als 11 jarige pafte ik al flink! Eén grote obsessie in allerlei opzichten Ik verheug me erop daar binnenkort vrij van te zijn. Succes met de rechtszaak!

Lisa

Francken

peuterleidster

Als 11 jarige pafte ik al flink! Eén grote obsessie in allerlei opzichten Ik verheug me erop daar binnenkort vrij van te zijn. Succes met de rechtszaak!

Aleksandra

Krzywulicz

Maak van heel dichtbij mee wat de gevolgen zijn van roken

Loes

Hazelebach

Ik steun dit initiatief, de leugens op ophouden. Tabak volstoppen met de meest verslavende stoffen (waar men ziek en verslaafd van kan worden) en medicinale wietolie verbieden (waar men beter en gezond van kan worden) Hoe dwaas kan het zijn??

Aleida

Hendriks

geen

Twee van mijn vier zonen, en een schoondochter, roken onstuimig tot mijn grote verdriet. Ik zou ze zo graag duidelijk maken hoe verwoestend dat is voor hun gezondheid.

Marjo

Bonfrer

Ik wil niet langer dat de jeugd misbruikt wordt om de tabaksindustrie in stand te houden!

Marianne

Walter

Verpleegkundige

Help sigaretten de wereld uit!!!!!!!!

Lynne

P

Facility Manager

Het ontnam me mijn vrijheid, plezier en lucht en dus een groot stuk leven! Was hier maar een kliniek voor waar je intern een maand werd geholpen zodat je dat ene moment toen je 11 was kon herstellen!

Christian

Reintsema

Chauffeur

Ik ben het roken zat. Nu pas merk ik hoe verslavend het is. Ik wil er erg graag vanaf. Ik wil gezonder leven. Het wordt bemoeilijkt omdat het zo vreselijke hardnekkige verslaving is.

Willemijn

van Slooten

Student

Hoewel ik momenteel een sigaretje rook, realiseer ik mij hoe belachelijk het is dat ik hier zo frequent behoefte aan heb, terwijl ik de consequenties ervan inzie. Ik sta 100% achter Anne Marie en hoop dat deze campagne succesvol wordt!

Martijn

Gelijsteen

Assistent bedrijfs leider

Ik ben op mijn 12 gaan roken en doe dat nog steeds. Wil er van af maar lukt niet qua verslaving

Sabine

Tromp

Woonbegeleiding

Het lukt mij simpelweg niet om te stoppen. Deze verslaving heeft mij in zijn greep.

klaas

van zonneveld

gepensioneerd

rook vanaf mijn 8e (1945, bevrijding) .....tig keren geprobeerd te stoppen via cursussen, pillen, pleisters enz. Na enig succes steeds weer begonnen. Dood aan die misdadigers!

Marieke

de Witte

Wij hebben recht op een gezond en gelukkig leven. Niemand gaat vrijwillig roken daar is allemaal geldt ingestoken en wordt aan verdient om dit in stand te houden. Laten we staan voor een rookvrije maatschappij!

Filiz

Celik

Wat zegt het geweten van diegenen die anderen, vooral jongeren verslaaafd maken?

Sonja

Stecher

administratief medewerker

Het wordt tijd dat ook de tabaksindustrie wordt aangepakt! Rokers worden hard aangepakt, maar de tabaksindustrie werkt daaraan mee. Dit moet stoppen.

Astrid

Vereecken

Ik baal ervan dat roken zo verslavend is! Weg met die sigaretten!

Jessica

Versluijs

Coach

Op mijn 26ste gestopt, omdat mijn lichaam signalen me gaf, die ik niet kon negeren. Het is één van de stappen in mijn leven waarmee ik in mijn kracht ben gaan staan.

Tycho

De coninck

Roken moet kunnen

mevr.

Schoor

roker is altijd angstig geen voeding meer te vinden om de verslav honger te stillen Gevangen in angst door versla stoffen Rok Populatie ook vertegenw oa ih OM; geen 'level play field' mi Hopelijk wint uw logica dat dit moordis

Bart

Barbe

Pensioen

Begonnen op 10 jarige leeftijd begon met astma 3 jaar geleden blaaskanker komt door roken zegt specialist aanpakken die schoften veel succes

Lot

Van Zuuk

Coach en Regenesis therapeut bij Praktijk en Coaching Lot van Zuuk Lot van Zuuk

Roken is zo ontzettend vernietigend en er is bijna niets meer natuurlijks aan. Jongeren roken gewoon mee met de groten en kunnen zelf niet kiezen. De productie van sigaretten en tabak druist in tegen maatschappelijk verantwoord ondernemen!

Mireille

Mettes

Directeur MIR-Methode voor zelfheling

Roken is net zo verslavend als cocaïne en heroïne. Waarom mag de tabaksindustrie daarmee doorgaan? Veel succes met jullie fantastische werk!

Glenn

Kraak

Sick of smoking, being addicted, Jong dying father and usband.

jan

ricksma

Bioscoop

ik rook 5 pakjes per dag en snachts ook nog 2. beetje veel maar ik heb het geld ervoor

Marije

Koopman

Kinderarts

Kinderen hebben het recht om rookvrij op te groeien! Een puber leeft in het hier en nu, als deze start met roken denkt deze niet na over de mogelijke gevolgen. Het is geen vrije keuze om verslaafd te raken!

Jeroen

Nijk

Software Developer

Na 40 jaar roken, afgelopen weekend gestopt. Me verdiept in schadelijkheid, en me rot geschrokken hoe agressief de tabaksindustrie eigenlijk is. Had nooit gedacht dit te zullen zeggen maar: waarom is tabak eigenlijk nog verkrijgbaar??

nancy

pieters

planner

9 jaar gestopt en toch weer een jaar geleden in de verleiding gekomen maar merk dat het op een of andere manier moeilijker is om weer echt totaal te stoppen.

Faye

bogaart

Administratief medewerker

nvt

Annemarie

Sodderland

Ik ben zelf begonnen met roken op 15 jarige leeftijd en heb dit 28 jaar volgehouden, ben sinds 3 maanden eindelijk gestopt... wat een bevrijding is dit, geen slaaf meer van de tabaksindustrie!

Erno

Ruchtie

Het is zo verslavend en zo vernietigend. En het wordt express extra verslavend gemaakt. Dat moet aangepakt.

Willem-Hans

Steup

Oncologisch (long) Chirurg

Roken en sport gaan noet samen. Rookpreventie en regulatie zal de grootste lichamelijke, geestelijke en economische winst opleveren op termijn. De tabaksindustrie dient die verantwoordelijk te nemen of anders opgelegd krijgen

Erik

van Duijn

Psychiater

In mijn werk zie ik veel chronische psychiatrische patiënten die al vele jaren afhankelijk zijn van tabak. De tabaksindustrie maakt misbruik van deze kwetsbare patiënten. Roken is voor deze patienten geen vrije keuze.

Moniek

Keessen

Zzp

Roken is onvermijdelijk verbonden met kanker en daarom is het de moeite waard om de strijd aan te gaan met de machtige tabaksindustrie!

Monique

Balm

Afgekeurd / WAO

ook ik ben niet geboren met een tabacco in de hand mijn pshyche laat mij de greep naar de tabak maar doorgaan het "Menu des Levens " is achteraf gezien , een hele nare vervelende "nasmaak " .!!!

Diana

Roelofs

Beeldend Kunstenaar

40 jaar een verslaafde kettingrookster, vele stop pogingen geprobeerd, niets heeft mij geholpen.

Bas

Spaans

Ontwerper

Niet roken is het beste wat er is, alleen daar kom je pas achter als het je na 100 keer proberen gelukt is...

Joyce

Van Hamersveld

Huis moeder

Sta er helemaal achter, ooit op mijn 13e begonnen geen flauw benul dat het zo slecht was,is.. nu 37 genoeg kwaaltjes maar niet van de verslaving kunnen afkomen.

Hanna

Visser

Ik vind het erg dat onze kinderen nog steeds het gevaar lopen verslaafd te raken aan tabak.

Ronald

Vonk

Werkvoorbereider

Ik kan het niet aanzien dat mensen zichzelf 'oproken'. Een algeheel verbod zou mensen tegen de tabaksindustrie beschermen.

Gerard

Buiks

Binnendienst verkoop

Vele naasten dood door roken Ze waren niet te stoppen. Zwaar verslaafd. Tot in het hospice roken, " het helpt nou toch niet meer".

Gerard

Buiks

Binnendienst verkoop

Vele naasten dood door roken Ze waren niet te stoppen. Zwaar verslaafd. Tot in het hospice roken, " het helpt nou toch niet meer".

Bea

Storm

administratief medewerkster

Ik zie elke dag zoveel leerlingen roken. Verschrikkelijk!!!

Roelien

Giese

ontspannings therapeut

rook al sinds mijn 15e jaar stop nu met roken, zal best wel weer eens aandrang hebben maar wat er allemaal in zit dat is verschrikkelijk, ik dacht het al dat er ook rattengif in zit dat heet , arsenicum

Mylène

de la Haye

Journalist

Ik ben een sterke vrouw en ik zou stoppen op mijn 30ste, dat werd 57. Onevenredig moeilijk was het. Veel van mijn dierbaren lukt het niet om te stoppen Ook mijn zoon niet Deze strijd is voor hen.

Marjolein

Joustra

Mijn broer en mijn moeder zijn overleden aan longkanker, veroorzaakt door roken Vrienden zijn ernstig beperkt door kortademigheid tgv COPD, veroorzaakt door roken Ik ben jaren gestopt Heb een auto-immuun ziekte die mijn longen beschadigd heeft Rookverleden was de genadeklap

Henny

Roelofs

Pensioen genietenhenny.roelofs@telfort.nl

Ik heb nooit gerookt mijn man ook niet mijn zoon wel vreselijk hij kan niet meer zonder is 45 jaar hij heeft het nodig zou hem onrustig maken eigenlijk wil hij dolgraag stoppen heeft er een hekel aan.erg toch zo

Henny

Roelofs

Pensioen genietenhenny.roelofs@telfort.nl

Ik heb nooit gerookt mijn man ook niet mijn zoon wel vreselijk hij kan niet meer zonder is 45 jaar hij heeft het nodig zou hem onrustig maken eigenlijk wil hij dolgraag stoppen heeft er een hekel aan.erg toch zo

Ben

Evers

pensioen

Ik ben op 13 jarige leeftijd op aangeven van mijn ouders begonnen met roken dit was in 1965 mijn moeder zelfs op aanraden van onze huisarts Altijd een zwaar roker geweest 2 pakjes per dag Uiteindelijk gestopt na 40 jaar

Jan

Meijer

-

Ik kom maar niet van die shit af. Het zijn vriendjes van me, vanwege o.a. PTSS blijf ik terugvallen na het stoppen... grrrrrrrr

Sander

van Minnen

onvrijwillige roker sinds 1994

Jose

Thannhauser

Ik rook al va mijn 11de en na vele pogingen om te stoppen ga ik gewoon door met roken. En dat haat ik iedere dag.

Mark

Begieneman

Wetenschapper en Vader

De tabaksindustrie is, in mijn ogen, de grootste criminele organisatie in de wereld. Ik vind het schandalig dat zij legaal hun 'drugs' mogen verkopen en zoveel leed mogen veroorzaken. Deze industrie moet verdwijnen en het liefst vandaag nog!

Ilana

Wegloop

Na 24 jaar straf roken en het beleven als ‘ het hoort nou eenmaal bij mij’ ben ik ruim 2 jaar geleden gestopt na een heftige periode Als je na de waarheid nog doorrookt is het je eigen keuze.

Mar

Verhagen

Door roken heb ik nu COPD en moet ii de strijd aan met de sigaret omdat doorroken geen optie is. En het valt me heel zwaar!!

Ed

Borg

Ik ben heelaas een roker en probeer er alles aan te doen niet te roken. Alleen die zooi is zo sterk dat het niet lukt. Nog steeds in de winkels pomp stations te zien vind dit walgelijk en kan niet

Angela

Jansen

Vanaf mijn puber leeftijd rook ik Vanalles ondernomen om daarvan af te komen, oa accupunctuur, stoppen met roken bij Stiviro, 2x geprobeerd met Champix, laseren, etc Het lukt mij niet (meer) om van die verdomde sigaret af te blijven

M w

Zijlstra

Chauffeur

STINKEN, GEEN TIJD VOOR ANDERE DINGEN! ZEER SLECHTE CONDITIE! MEDICATIE! DEPRESSIE! SCHAAMTE! ZELFMOORDPOGING! DAT ALLES DANKZIJ ROKEN..!

Wnedy

Willemsen

Steeds als het me even tegenzit, val ik terug in die stinkende, geldverslindende, ongezonde verslaving. Dat gemanipuleer van de tabaksindustrie moet stoppen!

Andre

van Bovene

Roken is er zo stiekem ingeslopen en een naar deel van mijn leven geworden

Natasja

Triebels

Op mijn 12de sigaretjes van mijn ouders pakken, daarna vele jaren verslaving met anderhalf pakje per dag Ik heb op mijn 40ste de kracht gevonden om te stoppen, een hel maar mijn kinderwens gaf mij die power.

michael

van lith

mijn opa tante en 2 van mijn ooms zijn aan de gevolgen van roken overleden respectievelijk 72, 61, 65, en 60 jaar oud... en zowel mijn vader als mijn moeder vechten op dit moment tegen longkanker...

EHuub

Nijenhuis

Huisman

Sinds mijn vijftiende rook ik. Zaterdags verdiende ik iets bij in de bouw en raakte geinteresseerd in de oudere werknemers en hun pauzemomenten die iets heiligs kregen door hun shaggies.

Mark

Kievit

Procesmanager

Op naar rookvrije generaties!!!

Tanja

de Vries

Onderwijsassistente speciaal onderwijs

Groot respect voor Anne Marie! Heb zelf ook gerookt vanaf mijn 15e jaar Na 15 stoppogingen gedaan te hebben, nu sinds een jaar overgestapt op een e-smoker Ik steun Anne Marie en Sick of Smoking: in de strijd tegen vervangers

Gesina

VanL

Gz psycholoog

Sick of smoking

Rob

Smittenaar

werkzaam in de jeugdzorg

Ik heb het te doen met al die kinderen die dagelijks verslaafd raken aan het roken. Stop die ontwikkeling.

Petty

DE RUIJTER

Eigenaar lasertherapie praktijk stoppen met roken

Ik ben beide ouders veel te vroeg verloren door de negatieve gevolgen van roken en dat heeft mij gemotiveerd om zelf mensen te helpen om te stoppen met roken via lasertherapie. Mijn Succespercentage is 90%.

Jim

De bom

Broodbakker

Roken zou overal verboden moeten zijn

Freddy

Van ierland

Het stoppen met roken. Levert mij zeer waarschijnlijk een leven met een veel betere kwaliteit op. Longen zuiveren de adem weer fris en de sportschool is ook weer haalbaar d us van die bank af is dan ook een feit.

Anne

Koster

Service Manager

Na 30 jaar te hebben gerookt, zweet ik mij nu kapot en zijn mijn aderren verstopt! Ik heb nu de ziekte van Beurger. Bedankt! Ik lijk met 45 jaar al een oude man.

Tineke

Bruens

Gepensioneerd

Ik heb ruim 40jaar gerookt maar kwam tot de ontdekking dat de laatste 20jaar ik steeds meer gibg roken en steeda munder zonder kon Verder heb ik er heel echt heel veel moeite voor gedaan om er af te komen

Marcel

Van roekel

Docent Omo scholen

Ik zie de dagelijkse ellende bij scholieren,niet meer los kunnen komen van de verslaving

Pieter

Van Leeuwen

Verbiedt bewerkte tabak! sta enkel tabak toe direct van de plant!

Charon

Visser

Kok

Ik heb een longprobleem als ik mensen om me heen heb die roken of op een feestje ben geweest dan moet ik zeker 2 keer extra mijn medicatie

Karel

Kraanen

Shift Supervisor

Van mijn 11e tot mijn 35e gerookt Gelukt om over te stappen op dampen Ook niet goed, maar beter dan de sigaret Verkoop verbieden is de oplossing Als het er niet is kan het niet Helaas heeft de overheid “aandelen”

Kristel

van Wingerden

zelfstandig

De vader van mijn kinderen kwam zijn rookverslaving niet te boven en kreeg meerdere hartinfarcten als gevolg hiervan en lijdt nu aan hartfalen. Ondanks het feit dat wij al 11 jaar gescheiden zijn heb ik besloten voor hem te zorgen.

Henk

de Kater

Student

Het is belachelijk dat roken nog een taboe-onderwerp is. Kijk niet toe als iemand rookt in je omgeving in het openbaar, spreek ze aan, stuur ze weg, het is gewoon een misdrijf!

I.N.

Erkelens

Mijn man is op 42 jarige leeftijd overleden aan longemfyseem omdat hij niet kon stoppen met roken !!!!

Greetje

Keulen

De ovverheid doet schijnheilig. Asbest wordt verboden, omdat het asbestlingkanker kan veroorzaken. Roken leidt ook tot l.a. longkanker, maar wordt niet verboden omdat de staateraan verdient. Super schijnheilig.

Jan

Luttmer

Na eerst ziek thuis vervolgens op mijn 50ste volledig arbeidsongeschikt verklaard na conflict met werkgever over rookoverlast in werkomstandigheden. Niet alleen directe gezondheidsschade, maar ook indirecte gevolgen voor de samenleving moet de misdadige tabaksindustrie financieel compenseren.

Anita

Meijer

zelfstandig

Doodziek ben ik ervan, dat ik al 11x gestopt ben met roken en telkens toch weer begin

Patrick

de Coster

Ondernemer

Mijn vriendin en ik ondervinden hoeveel stress en emotie gepaard gaan bij het proces van ‘stoppen’ Nu wordt steeds duidelijker hoe we ‘in vrijheid’ totaal in de greep werden en af en toe nog steeds worden gehouden door de tabakslobby

Lotte

Jansen

Student

Vanaf nu een ex-roker. Belachelijk dat iets wat zo dodelijk is, nog steeds mag worden verkocht. Jongeren moet worden beschermd!

Ursula

Olie

Uitsmijter

Ja ik ben misschien heel dom dat ik ooit hen begonnen met roken maar dankzij Philip Morris (Marlboro) ben ik nu ongeneeslijk ziek! Ik heb 2 kids die ik alleen opvoed dus Ja,IK BEN IN SHOCK,ik wil mijn verhaal doen!

paula

koper

thuisverpleegkundige

Als nederlandse woonachtig in belgie Werkende in de thuiszorg probeerde met grote regelmaat te stoppen met roken In februari 2018 gediagnostiseerd met longkanker met uitzaaiingen De doktoren proberen mijn leven te verlengen want verder kunnen ze niets meer

Marco

Leeuwangh

Afgekeurd

25 jaar roken heeft mijn gezondheid niet goed gedaan. Copd 20/25% long inhoud plus nog onderzoek naar plekjes in de longen die er niet thuis horen.

Frank

ten Horn

Webmaster

Stoppen was verschrikkelijk moeilijk, beginnen was veel te makkelijk.

Sander

Siebrand

Leerkracht basisonderwijs

Ondanks dat ik als kind Astma had was het normaal dat mensen in mijn omgeving rookte. Kinderen hebben het recht om op te groeien zonder blootgesteld te worden aan sigarettenrook, waar dat dan ook is.

Constance

Van der kooij

Ik heb minstens 40 jaar gerookt en Het is gelukt om te stoppen. Ik ben daar blij mee en tegelijkertijd boos op de industrie die het blijkbaar geen bal kan schelen dat roken dodelijk is!!!!

Channa

Benard

Communicatieadviseur

Het lukt slechts een klein deel van de rokers om met mate te roken. Sigaretten zijn uitermate verslavend en de tabaksindustrie is misdadig.

JeahRemy

Jas

afgekeurd/werkeloos

Ik rook vanaf mijn 19de Ik kwam er op mijn 51ste achter dat ik COPD heb en een jaar geleden dat ik nog 50% longcapaciteit heb. Gebruik onbrez, seebri en berodual aerosol inhalers.

Bert Jan

Idzinga

Ondernemer

Waarom is het gebruik en verwerken van asbest vanaf 2024 verboden in Nederland ivm de kankerverwekkende stoffen en mag roken gewoon blijven door gaan!?

Barbara

Van der Smissen

Mijn minderjarige dochter is aan het roken gebracht door haar vriendje. Weer een slachtoffer van deze industrie.

Hettie

Veldman

longverpleegkundige

Teveel ellende gezien veroorzaakt door het roken

Hanneke

Schaap

Vios

Zie elke dag op mijn werk het gevolg van tabakverslaving, verschrikkelijk!

Anita

van Bezooijen

Ziet u het ooievaarsnest op de foto? De kans dat de jonkies gaan roken is nul. Zo zou het ook voor mensenkinderen moeten zijn! Sigaretten de wereld uit!

Monique

Werson

Diabetesverpleegkundige

Als ex- roker patiënten motiveren om te stoppen

Nicky

Jansen

woordvoerder NFI

Net gestopt met roken Begonnen op mijn 14e, tien jaar later gestopt Dertien jaar niet gerookt en na mijn scheiding meteen weer begonnen. Roken is geen keuze, het is een verslaving Een wereld zonder sigaretten, zodat niemand meer verslaafd raakt.

Esther

Tuinman-Sollie

stoppen met roken begeleider

Ik zie als stopcoach op de longpoli dagelijks de gevolgen van het roken, en het raakt mij nog steeds. Mensen met COPD of hart/vaataandoeningen, zwangerschappen die mis gaan, kanker ,de onmacht en het verdriet. Mijn wens, een rookvrije wereld!

Brigitte

Claessens

Dietist

Zie in praktijk wat nicotineverslaving voor een effect heeft

Matt

Hardy

Als bekende Maastrichtenaar/Limburger wil ik Mevrouw Ficq graag steunen. In de hoedanigheid Ingel vaan Mestreech,kan ik veel mensen bereiken.

Johannes

Beckman

opvoeder

Ik zie iedere roker op straat, en afhankelijk van de situatie en de persoon die ik zie roken voel ik altijd 1 of meer van de volgende emoties; verbazing, agressie,walging,medelijden,ontsnapping,gezondheid,geluk(deze laatste 3 in relatie tot mijzelf)verbijstering,ontgoocheling,ontdaan.

Marcel

van Gurp

Arts

Ik steun de rechtzaak tegen de tabak industrie.

Kuun

Jenniskens

Journalist

Vanaf mijn 13e verslaafd gemaakt, gelukkig op mijn 31e kunnen stoppen Ik heb nog lieve mensen nabij die het niet lukt te stoppen, en waar ik gezondheidsklachten zie ontstaan. Als steun aan hen sluit ik me aan bij Sickofsmoking.

Erica

Janssen

Catering

Ik vind het een super actie

Rachel

McLellan

Beeldend kunstenares

Ik ben gelukkig met succes gestopt met roken maar ik weet ook dat de verslaving nooit meer weggaat, ook al rook ik al jaren niet meer. Het laat zijn sporen na en het heeft weinig gedaan voor mijn zelfvertrouwen.

Hendrik

Maryns

leraar VO

Zie ook de film van Al Gore over waarom zijn familie gestopt is met tabak telen.

Mieke

Baken

Diëtist/voedingskundige

henk

de steen

geen

ja ik vind dat het gewoon even moet stoppen want het schijnt niet super erg goed te zijn voor de mensheud

Nadezjda

Den Hertog

Leraar

Zelf jong begonnen met roken en enorm moeilijk om te stoppen. Ik wil mijn en andere kinderen behoeden voor deze verslaving.

Henny

Smits

Onderwijsassistente

Tja....al verslaafd sinds mijn 15de...nu COPD categorie 3

Eric

van de Donk

Directeur Incasso bureau

al 5 x geprobeerd te stoppen maar helaas. de verslaving is zo groot dat het alles maar dan ook alles beheerst. Kortom tabak/sigaretten is zijn harddrugs.

Richard

Faasen

Developer

Gewetenloze industrie.

Tiny

Huisman

ex-verkoopmedewerkster

Nu Roken begonnen op 15e,omdat je erbij wilde horen op school in de groep, na vele keren geweigerd te hebben toch één keer zwak geworden, en geloof het of niet,binnen paar dagen verslaafd, nu twee maanden gestopt.

Marianne

van den Bercken

Arbeidsongeschikt

Bas

Koster

docent wiskunde

Volgens de statistieken zullen per schooljaar 4 van mijn leerlingen beginnen met roken en 2 zullen daaraan overlijden. Hoe lang nog?

Henk

Scheerooren

ICT

Titi

Bouman

nvt

Ik heb nooit gerookt, heb nooit begrepen waarom dit ' cool' zou zijn. Eindelijk is het zover dat mijn mening gedeelt wordt, laat de hele wereld vinden dat roken niet cool is!

Jan

Walter

Sinds kort gestopt met roken na bijna 50 jaar verslaving aan dit product. Er voor gekozen om niet langer mijzelf te vergiftigen. Overheden moeten meer bekendheid geven aan de additieven in tabak en het effect daarvan.

herman

mensink

chauffeur

Frances

Louwaard

Student

Belachelijk dat de tabaksindustrie hun gang kan blijven gaan met het vergiftigen van zoveel mensen. Zolang er maar geld wordt verdiend... Alle zieken en doden interesseert ze niets. Ik steek er nooit meer 1 op!💪

Marja

Damen. van dijk.

Huisvrouw

Roken ik haat het. Die sigaret heeft mijn leven verpest. Ik ben een copd patient, Gold 3/4.

Efus

Nahumury

Student

Gelukkig zelf nooit gerookt! Deze troep moet verbannen worden weg ermee.. Door deze troep strijd mijn moeder met een dodelijke ziekte. Afschuwelijk dat veel mensen niet bewust zijn van de gevolgen.

Reinier

Gerhardus

Logistiek medewerker

Met 14 begonnen dat is mijn eigen schuld maar vind wel dat deze industrie aangepakt/verboden moet worden want willens en wetend allerlei chemicaliën/gif toevoegen gaat natuurlijk veel te ver.

Mehmet

Mucuk

Medewerker gemeente rotterdam

Ik vind het pure onzin van al die stoffen in sigaretten ik rook zelf ook. Maar het kan ook zonder gif !

Sem

van de Beld

?

Ik vind het gewoon slecht en heel erg vies

Marcio

Wehman

Mediavormgever

Je vermoord je eigen lichaam met roken. We hebben het niet nodig. Oprotten met sigaretten! Ben zelf verslaafd geweest.

C.

Zagers

Fysiotherapeut (long-)

Mijn patiënten strijden elke dag om de symptomen (kortademigheid - moeheid - etc.) als gevolg van de vele pakjaren aan sigaretten te verminderen.

Wendy

Engel

HBO verpleegkundige

Rookvrij!

Carolien

Smits

praktijkondersteuner huisarts (POH)

Vroeger of later wordt die hoegenaamde "beste vriend" je grootste vijand...

Ilse

Huizinga

Dialyseverpleegkundige

Waar je buiten ook loopt of op een terrasje zit, je komt altijd wel een rokend persoon tegen en meestal kom je daar achter omdat je eerst de vieze rook hebt ingeademd. Bah.

Vincent

Haver

Arts

Roken is geen vrijwillige keuze maar een dodelijk product dat verboden moet worden.

Ineke

Muusz

Alleen al de geur van de rook maakt me letterlijk benauwd.

Jan

van den Hoek

Nooit gerookt, wel heel lang ( jaren '50, '60 en '70) passief moeten meeroken wat ik haatte. Bezwaar daartegen werd weggehoond. Gelukkig is het nu omgekeerd: niet-roken is steeds meer de standaard. Tabak exit, zo snel mogelijk.

Martine

Glaser

Schrijfster

Vijf dagen per week wonen onze kleinkinderen bij ons. Fijn, maar ook noodzakelijk sinds onze dochter op 44-jarige leeftijd stierf aan longkanker. Eerder verloor ik mijn moeder aan COPD en mijn vader aan longkanker. Tabak maakt zoveel kapot.

Marijke

Sonneveld

Mijn rokende ouders gaven mij (toen 13) alleen hun advies om direct te stoppen, want: “Nu ben je nog niet verslaafd”. Mijn moeder kreeg kanker toen ik 20 was en is nooit oma geworden. Blijf van mijn kinderen af!

Emiel

van Mook

COMPLEET BIZAR dat roken (nog) bestaat en wordt gestimuleerd. Okay, heeft te maken met geld. In ruil voor, alleen al in Nederland, vele (!) duizenden doden per jaar. BESEF: vele duizenden doden per jaar... Géén ellende en smoesjes meer, tabaksindustrie!

dammas

hoogendijk

scholier

Ik wil dat de tabaksindustrie wordt gestraft voor hun aanslag op de mensheid.

John

Heinemans

Samenleven met een rokende echtgenote, die het maar niet wil/kan laten, geeft regelmatig hopeloze discussies en de nodige onvrede. Voor onze kinderen en kleinkinderen hoop ik op een leven zonder roken als zou dat iets normaals zijn !!

Nicolette

Warmenhoven

Consultant sociaal domein

Godzijdank nooit met roken begonnen, had net zo goed wel gekund. Nichtje van 16 wel. Al een jaar, dus veroordeeld tot ziekmakende en dure verslaving. Ooit zal ze met veel moeite proberen te stoppen, nu peinst ze er niet over.

Jeroen

Beck

Student

Mijn moeder rookt en ik heb last van de rook ervan. Ik heb er niet voor gekozen maar heb er toch de nadelen/last van.

Jennifer

Kool

Ik ben tegen roken.

Kooske

Franken

Nog iedere dag blij dat ik gestopt ben

Jacqueline

Ebbenhout

Huisarts

Ik steun Sick of Smoking

Inge

Vanhooymissen

Radioloog

Roken moet stoppen!

Iris

de Bildt

docent

Tegen de tabaksindustrie!!

H.J.

Marselje

Fysiotherapeut

Hoe kan je zo'n slecht product verdedigen? En de ziekten als gevolg van wegwuiven als eigen verantwoordelijkheid?

Ben

Apeldoorn

gepensioneerd (ooit wetenschapsjournalist)

Geen wonder dat het OM geen vervolging doet. Het criterium was: overtreedt de tabaksmaffia de wet? Nee, want die wet kwam vele decennia tot stand mede 'dank zij' Haagse tabakslobby-isten! Sommige daarvan zitten nu in het Europarlement....

Leendert

Oosterling

Gepensioneerd

Gijs

van der Grinten

DJ

Organisaties en mensen die zeer bewust en gecalculeerd grote groepen mensen (en dus kinderen) verslaafd en ziek maken - met alle gevolgen van dien - dienen daarvoor op z'n minst crimineel bestrafd te worden

m

de graaf

logopedist

Tabaksindustrie & Overheid medeplichtig aan longkanker.

Ingrid

Wortelboer

revolutie tegen de tabak industrie

Kari

Embregts

Begeleider

Rook al sinds puppertijd, nu al 2 jaar een psychische strijd met mezelf aan het voeren om te stoppen met roken.

Gerard

Peters

gepensionerd Oud wethouder gemeente Maastricht, oud directeur milieu gemeente Rotterdam

Bewust verleiden tot roken, waarvan de tabak industrie weet dat het leidt tot een verslaving met (vaak) dodelijke afloop, is misdadig en moet bestraft worden.

Desiree

aan de Stegge

specialist ouderengeneeskunde

Als arts zie ik veel mensen met aandoeningen die rechtstreeks het gevolg zijn van roken, zoals COPD, allerlei soorten kanker, vaatlijden, etc De oorspronkelijke sigaretten zijn verslavender gemaakt door additieven toe te voegen. Dit moet stoppen.

Jan

van Vliet

Docent

Mijn vader is 22 jaar geleden overleden aan longkanker. Hij was zo verslaafd dat hij zelfs tijdens de behandeling niet buiten roken kon. Voor mij toen onvoorstelbaar, nu begrijp ik dat stoppen heel moeilijk is nadat je verslaafd bent gemaakt.

Josha

van der Beek

Het moet gewoon stoppen. Wat een smerige en ongezonde gewoonte.

Anita

de Bie

leerkracht basisonderwijs

Rond mijn 14e begonnen met roken , omdat dat stoer en gewoon leek te zijn, op mijn 19e heftige astma en moest acuut stoppen met roken Nu al benauwd als iemand op een terras 4 tafels verder er eentje opsteekt.

Henk Pijnenburg

Pijnenburg

Verzamelaar moderne kunst

Ik heb nooit gerookt maar heb vele vrienden verloren door hun rookverslaving1

Rouke

Stellema

Docent

Ik hoop, ik hoop dat mijn leerlingen sterk genoeg zijn om de verleiding te weerstaan......

Hans

Tibbboel

gepensioneerd doch incidenteel weer werkend (in de zorg).

Rook (helaas) sinds mijn 14e. Ben meerdere keren gestopt (en op vele manieren). Toch na elke keer stoppen weer terug gevallen op die "verdomde" sigaret. Verslaafd? Jawel!

Eli

Silvrants

verpleegkundige

Ik ben bijna 20 jaar geleden gestopt en heb toenemend last van de roken van anderen in mijn omgeving. Het verbaast me dat mensen roken als een recht zien, zoiets als eten, drinken alsof het een levensbehoefte is.

Hein

van der Wal

Gepensioneerd

De tabaksindustrie moet verboden worden, te beginnen in Nederland.

Melissa

van der Sande

Wetenschapscommunicator

Ik hoop dat als mijn zoon volwassen is, de tabaksindustrie eindelijk verslagen is en roken geschiedenis is.

Paulien

Wienese

Zorgverlener

Zo vaak als kind achterin een auto gezeten die blauw stond van de rook en daardoor kotsmisselijk aankwam op plaats van bestemming. Blij dat mijn beide ouders inmiddels gestopt zijn :)

Eric

van der Sluys

Als het OM niets durft te ondernemen tegen de tabaksindustrie hoe krijgen we dan ooit een rookvrije generatie. Ik ben te lang onnodig verslaafd geweest. Dit moet een keer stoppen!

p

van dijck

ik wil niet meer meeroken op terrassen en op straat

p

van dijck

zelfstandig

ik word heel erg benadeeld door de sigarettenrook van anderen ! Op terrassen en al lopend over straat (in Japan is dat verboden en hoe heerlijk is dat)

Karam

Reitsma

Eigenaar Kristal Health Care

Ik geef ook softlaserbehandeling aan mensen die willen stoppen met roken. Ik weet dus hoe zwaar het is om te stoppen met roken!

Mia

Petri

gepensioneerd

40 jaar geleden gestopt met roken, echter als longpatiënt al die jaren last gehad van onvrijwillig "meeroken".

Nicholas

Hartley

Docent

Moedwillig mensen verslaafd maken. En ondertussen ook nog de niet-rokers mee laten betalen

Suze

Van der Maat

Leraar

Pak ze aan! Het is een criminele industrie die de gezondheid van kinderen verwoest!

Maarten

van Poelgeest

Nicotine is een HARDDRUG. Het is krankzinnig om mensen (vaak al vanaf de jeugd verslaafd) 100 % verantwoordelijk te stellen voor hun rookverslaving Degenen die zo denken, weten niet waar ze het over hebben.

Irene

Krom-Versteege

Pensionada

30 jaar non-stop gerookt. Zwaar verslaafd. Ik ben zo ontzettend blij dat ik kon stoppen! Na vele vergeefse pogingen. Hoestend rookte ik, vreselijk! Ik steun deze aktie van ganzer harte!

Judith

Linders

Sick of smoking

Margret

Bruin

Na 46 jaar te hebben gerookt, sinds een paar weken gestopt met Champix.

Arie

Van der Hoek

Geen

Het moet verboden worden om al die troep in de tabak te doen. Ca gif stoffen Dit kan de raad voor gezondheid bewerkstelligen. Dit is de enige ingang voor een proces.

Roel

List

Huisman

Op mijn 15de ben ik gaan roken, dat deed bijna iedereen toen. Vanaf mijn 20ste wilde ik stoppen. Op mijn 53ste is dit gelukt. Echte Mannen roken werd via reclame in bioscopen duidelijk gemaakt. De medische wereld wist allang hoe slecht roken was, zij hadden de longen van rokers gezien de overheid wist dit ook, maar rokers zijn een melkkoe voor de schatkist. Ik vindt het geweldig wat Benedicte Ficq en sick of smoking doen!

Nils

Nissen

medewerker financiële administratie

Ik ben nooit gaan roken, aangemoedigd door de kreet sporters roken niet Ik vind wel dat het OM te laf is om de tabaksindustrie aan te pakken. De overheid mag ook wel meer doen dan alleen maar preventie.

Joos

Hooimeijer

Verkoopster

Mijn vader is op 2 oktober 2016 gestorven aan longkanker door jarenlang roken en ook jarenlang te vechten tegen de verslaving.

Nic

van Eijden

Bouwkundige

Roken is dodelijk. Het produceren van sigaretten en verkopen daar van is misdadig.

Patricia

Van de wal

Anne-Mieke

Van den Berg

Decaan vmbo

Ex roker.... in 2006 linkerlong geamputeerd, chemo, bestralingen. Nu 2018 ook longkanker in rechterlong. WORDEN ER VERSLAVENDE STOFFEN TOEGEVOEGD AAN TABAK????

Froukje

Van der Woude

Beleidsonderzoeker

Vieze lobbypraktijken over de rug van (misschien naïef onwetende) mensen is misdadig.

Henk

van de Put

Veel rokers denken niet verslaafd te zijn aan het roken. Een van de definities van verslaving is: een onweerstaanbare behoefte om middelen te gebruiken, onafhankelijk van de lichamelijke behoefte.

Roel

Palmaers

Ik rook al sinds mijn 12e jaar en ik heb helaas nooit eerder geweten dat er bewust verslavende stoffen als ingrediënt in een sigaret worden gestopt. Als ik dit vroeger en eerder had geweten, was ik er nooit aan begonnen.

A

Hagemeijer

Een industrie die mensen opzettelijk hopeloos verslaafd maakt en de gezondheid ondermijnt moet worden gestopt!

D

Grondijs

unemployed

46jaar geleden begonnen met roken Je hoorde er indertijd niet bij als je niet rookte Diverse malen proberen te stoppen met agressieviteit tot gevolg Door toevoegingen aan tabak blijf je verslaafd Eind 2016 een hartoperatie ondergaan, nu zelfstandig gestopt.

Carmen

Verheijen

Mijn tienerzoon is net begonnen met roken. Ik vind het vreselijk.

Paul

van Winsen

Onderhoudsmonteur

Er worden minstens 70 stoffen toegevoegd die kanker veroorzaken. Met vergunning door de zelfde overheid. Het staat OOK op de pakjes. Een case heb je mevrouw Ficq ! Succes !

Linda

van Benschop-Dekker

Duur vergif!

Noura

Boutghrit

Scholier

Ik vind dat de tabaksindustrie genoeg schade heeft aangericht en dit zou een goede oplossing zijn

Jos

Van der Poel

Gepensioneerd

Bewijsbaar dodelijke producten via verslaving en jeugd (vervangingsmarkt voor de doden) produceren en marketen is crimineel. 20.000 doden in Nl per jaar. Willens en wetens mensen verslaafd laten raken aan een dodelijk product kan echt niet.

Harry

Betlem

Roker

Ik rook! Het is mijn vrije keuze! Ik ben genzen zaadbalkanker patient! Ik word doodziek van anti-rook maffia als jullie! Punbliceer dit ook! Ik Stem TEGEN jullie actie! VOOR vrije keuze! Ps, als ik eerder overleid verdient de staat!

Marga

Te Velde

Al 10 jaar actief voor Alpe d’HuZes; ik wil dat niemand meer doodgaat aan kanker. De tabaksindustrie stoppen is een van de oplossingen.

Esther

C

Ik rook niet, maar ben wel tegen de tabaksindustrie, omdat ze de sigaretten onnodig giftig maken, enkel om klanten te houden. Een industrie die letterlijk over lijken gaat.

Rina

Yeatman

.com.medewerkster

Zijn zoveel mensen die ziek worden van tabak. Kindeten die vast zitten in een autozitje achterin worden door de ouders uitgerookt.....gewoon strafbaar !!!

Manon

Wierikx

Arts

Omdat ik dagelijks de gevolgen van roken zie om me heen. En omdat verslaving een ziekte is.

Irma

Van Rijswijk

Coördinator welzijn en fotograaf

Van Mn 18e tot Mn 21e rookte ik en ben toen van de een op andere dag gestopt Helaas ben ik op Mn 40e opnieuw gaan roken maar er zit duidelijk wat anders in waardoor stoppen nu niet lukt!

Jerry

Janssen

Zzp-er

Ik haat roken, zelfs in de openbare ruimte. Zo klaar om de vervuilde uitgeademde adem van rokers voor je in te ademen. Heel vies en ongezond!!!

Lara

de Oes

Mijn vriend zijn ouders roken, dit wil ik niet voor de toekomst van mijn kinderen. Roken moet stoppen.

Tessa

Postma

Ondernemer

Na jaren verslaving aan roken te laat gerealiseerd dat je de schade nooit meer kunt herstellen.

Hans

Zoeter

Zelf rond mijn 18e gestart met roken en i.v.m. duursporten rond mijn 24e gestopt. Maar mijn oudere zus Annemarie begon op haar 15e, kon ondanks vele pogingen niet stoppen, kreeg hartfalen, COPD en borstkanker. Zij overleed op 54 jarige leeftijd.

Jaap

Speksnijder

Het is verschrikkelijk dat er een industrie wordt toegelaten die jongeren tracht te verslaven aan een dodlijk product. De verantwoordelijken van deze industrie moet zo snel mogelijk het gevang in. Het is een in en in trieste situatie.

Tobias

de Snoo

Student middelbaar onderwijs

Ik zag net op DWDD hoeveel mensen er al achter staan, hoe sterk ze in hun schoenen staan, en hoeveel schoenen dat dus zijn Voor de zoveelste keer ben ik er nogsteeds mee eens Weg met tabak.

Frank

Wijn

Producer

Lomanstraat 77H

Hennie

Vinke-Boxem

Huisvrouw

Ernstige COPD Nu 2 zware longaanvallen gehad Lukt me niet om te stoppen. Ben door tabaksindustrie niet een beetje maar verslaafd geraakt. Ik ben als 14 jarige gaan roken maar wist destijds niet hoe zwaar je verslaafd kon worden.AANKLACHT !!!!!!!!!!!

Cornelie

Van uuden

Cultuurwetenschapper

Als grootmoeder hoop ik dat mijn dochter de leeftijd mag bereiken om op haar beurt grootmoeder te kunnen zijn.

Marcel

Van der Vlugt

Gepensioneerd

Ik ben in 1998 gestopt vanwege astmatische bronchitis Ik rookt een pakje zware van Nelle in 14 dagen Opdat pakje stonden nog helemaal geen waarschuwingen Ik gebruik nu puffers en dat kost me mijn eigen risico.

Adriaan

Koppel

Insurance manager

Op mijn 11 jaar ben ik door mijn broers overgehaald lekker mee te roken NB wij werden niet gewaarschuwd door de teksten op de pakjes, wij konden de shag en sigaretten gewoon kopen ik heb meer te vertellen

Nadine

Huibers

Glaszetter

Ik ben verslaaf aan roken en wil er graag vanaf. Heb al alles geprobeerd maar het lukt niet! Ik haat mezelf omdat ik me een slechte ouder voel. En wil mijn kind beschermen tegen deze ellende.

Leonore

Rüter

na 10 jaar roken als jong mens kreeg ik een ernstige Panama-salmonellen infectie, ik werd zo ziek dat ik daarna mijn kans greep om niet meer te roken: gered door een ziekte! Misschien ook voor anderen een kans.

Diane

van der Veen

Succes

Dick

Korf

gepensioneerd

Zie ik een leuke vrouw, komt er plotseling rook uit! Heeft zelfs ook nog jonge kinderen..... Wat een slecht voorbeeld!

Tinie

Hemrika

Maria

Van Leeuwen

Geen

Heb in mijn jeugd en werkzame leven noodgedwongen tussen rokenden gezeten en vind dat dit fenomeen dat de niet rokenden onvrijwillig belast nu maar eens helemaal de wereld uit moet!

peter

van den bemt

Bewust mensen verslaafd maken aan een product waaraan 1 op de 2 mensen sterft, is gewoon moorddadig.

Florence

van Rijswijk de Jong

Gepensioneerd

Ik ben astmatisch geworden door meeroken op mijn werk. Dat beperkt mij enorm.

Karla

Nagel

gepensioneerd

In 2010 longkanker gehad na zware chemo s en bestralingen ben ik genezen van de kanker maar heb veel last van rest verschijnselen Zoals 40 procent longinhoud in de rechterlong en 60 in de linker en beschadigde zenuw uiteinden van

Tonny

Schoenmakers

Malène

Duijst

Moeder

Mijn rookvrij opgegroeide kind is na een paar sigaretjes verslaafd. Praten helpt niet want een verslaving luistert niet naar rede. Uw producten werken verslaving in de hand, dat moet verboden worden.

Marjo

van den wassenberg Janssen

Administratrice

VOORDAT de kleinkinderen gaan roken, wil ik in actie komen als ze eenmaal beginnen is het TE LAAT

wim

van der Mede

gepensioneerd

dat op het pakje staat dat het gevaarlijk is, gaat niet op. Ik ben in 1945, als 16 jarige, gaan roken, toen op elke hoek van de straat reclame stond voor sigaretten. Ik heb nu 20 jaar c.o.p.d.

Freddy

van Sorgen

Operation manager

Ik rook en heb talloze pogingen gedaan om te stoppen, het lukt mij gewoon niet Nu blijkt dat er extra middelen worden toegevoegd om een roker verslaafd te houden Dat is misdadig!!!!!!!

Elzemarij

't Hart

Mijn opa rookte en overleed aan longkanker Voedingsmiddelen zijn ook legaal tot er mee gesjoemeld wordt dan wordt het direct uit de handel gehaald Tabakslobby is ook bij OM binnengedrongen dat zij niet tot vervolging overgaan Bang voor de giganten.

Nico

Bakker

Docent

Ik heb als twaalfjarig jochie mijn vader op zijn 50e bijna zien en horen stikken Gelukkig is hij toen gestopt met roken Hij is nu 94 jaar; hij leeft nog en hij woont zelfstandig met mijn moeder Ik ben heel

M.

Baken

Innovatieadviseur

Als astmapatient en met nierkanker gerelateerd aan meeroken hoef ik verder niets meer uit te leggen. Strijd ook tegen toestaan gebruik dodelijke open haard en allesbranders

Belle

Klop

Medewerker Welzijn

O doden maar Ikea-balletjes worden direct uit de schappen gehaald, er zit paardenvlees in...?! Sigaretten blijven, ondanks jaarlijks 19000 doden

sabina en martin

de lange

moeder/theoloog en vader/directeur

Als kinderen van ooit rokende ouders willen wij dat onze 3 kinderen nooit gaan roken... Als je nooit begint hoef je nooit iets te missen!

Remko

Van vugt

Service monteur

De strijd gewonnen tegen mijn grootste verslaving ooit. En nu wil ik dat mijn vrouw ook een winkel of kroeg binnen kan gaan zonder gezondsheidsproblemen zij is namelijk long patiënt

Demion

van der Vegt

Zelfstandig ondernemer

Zelfs nu bekend is dat roken slecht en schadelijk is gaat de tabaksindustrie gewoon door. Dan voldoe je aan geen enkele regel. Waar is de maatschappelijke verantwoordelijkheid van deze industrie?

Raymond

Pichon

Het was mijn keuze een sigaret te proberen, niet om er vervolgens aan veslaafd te raken. Het frame dat je er zelf voor kiest gaat niet op als je 16 jaar oud bent.

Iwan

Faiman

Hein

Jongbloed

geen

Ik dacht dat het mijn eigen zwakte was dat ik bleef roken, maar intussen weet ik beter. Ik ben nu 9 jaar rookvrij en wil graag anderen aanmoedigen om dat ook te bereiken en de jongeren om nooit te beginnen

chantal

marschal

moeder

ik frustreer ik doe iedere week een poging om te stoppen maar vaal keer op keer dit kost mij veel energie en geld ik weet niet meer wat ik nog kan doen. help

Arjen

Keesman

arts

Dit is een bijzondere en goede actie, die heel erg nodig is !

Ton

Smulders

gepensioneerd leraar

10 jaar: Ik wilde 'groot' zijn, mijn ouders nadoen. Sigaretten stonden óveral. Zéér verslaafd geworden (>50 sig p/d) Bij de 9de poging gestopt! (26 jaar) Nooit meer gerookt.Nu zwakke longen en copd. Vreselijk om soms 'mee te moeten roken'

Christ

Verheijen

Beveiliger

Van jongs af aan een verstokte roker (16) geweest Even de moed en kracht gehad om te stoppen, echter na drie jaren gestopt te zijn, toch weer voor deze verslavende 'rotzooi' verleid en gedwongen. Zware COPD-er.

Jeroen

Pouwels

Schandalig hoe de tabaksindustrie er alles aan lijkt te doen om mensen verslaafd te maken en te houden. Daarbij schromen ze ook niet om de tabakshoudende producten veel schadelijker te maken door het filter te manipuleren.

Fransje

Kamerbeek Leemans

J.M. Nijhof

Pal

ICT'er

Nicolette

Bosveld

Zelfstandige

Ik wil mijn kind een rookvrij land geven Het is schandalig dat er producten worden verkocht om mensen ziek en dood te maken We worden bestraft voor de kleinste overtredingen maar deze grote overtreding wordt niet gestraft!!!!! Stop !!

Rudolph

Van Dusseldorp

Nvt

Gewoon deze actie moet je als niet-roker steunen !

Jos

Klinkenberg

Mijn vrouw overleed 7 jaar geleden aan de gevolgen van longkanker als gevolg van roken. Als weduwnaar voel ik me elke dag slachtoffer van de daders in de rookindustrie.

Jacqueline

De graaf

Kinderverpleegkundige

Ik doe mee, ik stem tegen de tabaksindustrie!

Jozien

van der Kooij

praktijkondersteuner

tijdens mijn werk ontmoet ik mensen met hart-en vaatziekten t.g.v. het roken. Mensen die 24 uur afhankelijk zijn van de zuurstoffles, omdat zij een longziekte hebben t.g.v. het roken.

Fatiha

Benchallal

Dokterassistente

Mijn vader heeft in oktober 2017 na 3 jaar onderzoeken de diagnose uitgezaaide longkanker gekregen Hij kon de strijd met chemo niet aan Na ee zware en zeer pijnlijke strijd is hij eind juli gestorven. Rokend tot zijn eind.

Suzan

te Pas

tekstredacteur/webredacteur

Ik heb gerookt vanaf m'n 23e Op m'n 46e ben ik gestopt Ik hoop dat ik dat volhoud, nu op ruim 4 maanden De strijd tegen de misdadige tabaksindustrie helpt mij in mijn stoppoging Ik ben daar zeer dankbaar voor.

Ingrid

Stehmann

Begin 30 te jong voor longkanker Niet dus het overkwam mij Ben er ben er 17 jaar na dato, met veel horden en stoten, nog steeds! K%@ industrie overtuigde mij destijds van dat "light" sigaretten helemaal niet schadelijk waren. Leugens......

Thea

van der Meer-Verburg

WIA

Ik heb zelf longkanker gehad, een adeno carcinome, en heb het ter nauwenood overleefd, ik ben geboren in 1953 en iedereen rookte het was en werd gezien als normaal Ook ik rookte en werd verslaafd, ben nu 13 jaar gestopt

Andre

Huberts

gepensioneerd

In 1970 kreeg mijn vader longkanker en ben ik direct gestopt met roken. Toen al hoorde hij dat het door het roken kwam. Een long verloor hij direct en de andere enkele jaren later met de dood tot gevolg.

Hanna

Visser

Het is een grof schandaal dat onze kinderen (14, 18 en 20 jaar) nog steeds een grote kans op een rookverslaving lopen!

Halbart

Völker

Bankier

Je begint als tiener en bent vervolgens levenslang verslaafd...

Gaspard

Knops

Huisarts

20.000 vroegtijdige overlijdens per jaar, elk half uur 1 in NL... Hoe hebben we zo lang zo onverschillig kunnen blijven

Anne Mieke

Lankhorst

Gore gewoonte

M.

Hoog

Arts

Ik werkte lang in de preventieve voorlichting, maar deze voorlichting kan niet voorkomen dat jongeren die het roken uitproberen een sigarettenverslaving ontwikkelen.

C.

van Schagen

Patiënt advocate Inspire2Live

Olivierlaan 3

Pierre

Persoon

Ambtenaar gemeente

Ik heb inmiddels 2x kanker overleefd. Ik weet zeker dat het roken hier een oorzaak van is geweest. Stoppen die bende, wereldwijd. Weg met deze maffia Hoop dat de overheid eindelijk eens meewerkt.en niet aan geld denkt deze keer.

Alex

Lunter

De tabaksindustrie moet nu echt stoppen en de tabaksfabrikanten voor de rechter gebracht worden Zoveel dode en zieke mensen, het is niet normaal meer. Dit moet stoppen en de verantwoordelijken voor de rechter...

Joop

Oskam

Zelf nooit gerookt, maar wel meegerookt toen er nog geen rookverbod op werkplekken en horeca was Zelfs in sportkantine's werd gerookt! Goed dat het nu ook aangepakt gaat worden bij schoolpleinen en kinderspeelplaatsen.

p

gulickx

Ex medewerker TUE pensioen.

Ik heb in het verleden als technisch medewerker gewerkt aan project om kleine gaatjes te maken in Tabakspapieromblad voor de sigarenindustrie. Zoals er ook gaatjes zitten in vloeipapier om sigaretten te rollen,

Claudia

Faber-Botermans

arts

Als kind heb ik meegerookt met mijn ouders en hun bezoek. Dit is niet alleen smerig, maar ook schadelijk voor hun en mijn gezondheid! Ik gun mijn kinderen en mezelf een rookvrij en gezond leven! U toch ook?!

Jan

Mooij

Binnenstad Manager

Mijn vader overleed op 54jarige leeftijd aan een zeer pijnlijke ziekte " longkanker". Hij rookte veel en zijn dood weidt ik aan het roken.

Carmen

Pierik

uitgever, adem/stem/zangcoach

Ik heb zelf v.a. mijn pubertijd zelf gerookt en gelukkig gestopt jaren geleden. Helaas rookt mijn zoon al vanaf zijn 14e en daar maak ik mij zorgen over!

Stella

Kiviet

zelfstandig ondernemer

Ik steun Sick of Smoking

Y

van Lankveld

Projectleider ontwikkelingsorganisatie

Jeroen

Edel

Nix is meer leuk als je probeert te stoppen. Begin er niet aan.

Bob

Zeegers

Ondernemer

Onbegrijpelijk dat de tabaksindustrie ons anno 2018 nog steeds legitiem verslaafd mag maken aan het roken. Hoe kan het de overheid deze dodelijke drugs toestaat? Hoe lang nog laten we onze kinderen en onszelf vergiftigen door deze moorddadige industrie?

Yvonne

Noorlander

Longemfyseem door 42 jaar roken. Slachtoffer van de 70er jaren. Zuurstof 16 uur per dag. Nooit meer zooooo moeilijk.

Esmeralda

Maduro

Pedagogisch medewerker

In mijn pupertijd toen ik jaar of 14/15 jaar begon ik te roken Ik ben nu 48 en ik rook nog steeds In die tijd werdt je niet gewaarschuwd dat roken slecht is voor je gezondheid Dat is sinds pas

Doan

Heartbeats

Lifesaver

Ik vecht voor het hart van mijn broer en tegen alle oorzaken van hartfalen! Roken is dodelijk verslavend en zorgt ervoor dat mensen hier moeilijk mee kunnen stoppen Deze claim ondersteun ik van harte! Do1 #SteunHart

Thomas

de Jong

Adviseur Duurzaam gebouwde omgeving

De tabaksindustrie verpest mensenlevens

Ronald

Bosboom,

gepensioneerd

In de laatste 20 jaar heb ik getracht te stoppen, waaronder een periode van ruim 5 jaar. Heb zelfs hulpmiddelen gebruikt om er vanaf te komen. Niets mocht baten. Verantwoordelijken dienen aan de kaak te worden gesteld.

Philip

van der Hart

geen

Ik heb gerookt vanaf mijn 14e tot mijn 64e. Mijn klachten zijn bloedvatvernauwingen, benauwdheid.

Peter

Thillart, van den

Pensionado/WarVeteran

M’n vrouw was sick of smoking en is overleden aan kleincellige longkanker. Ikzelf was ook sick of smoking... maar heb geluk gehad en mìjn longkanker door chirurgisch ingrijpen overleefd, dus ook m’n rookverslaving gestopt!

klas 7b

Odykids

Leerlingen

tabak is slecht voor je gezondheid.

Charlie

van den Berg

Gepensioeneerd

Piet

van Blokland

gepensioneerd

Ongelooflijk dat een industrie zoveel kansen heeft gekregen om de gezondheid van zoveel mensen te vernietigen. Made many addicted on purpose

Flip

Bastiaan

Zelfstandig

Mijn beste handeling ooit : stoppen met roken (35 jaar geleden).

Aaf

Bijleveld

Gepensioneerd

Ook ooit gerookt, waarbij de laatste jaren dat ik rookte op zg “light” sigaretten over gestapt....gevoel dat ik hiermee mijn longen juist de ergste schade heb toegebracht... nu ruim 25 jaar geleden gestopt, beste beslissing van mijn leven!

Corine

Verkerk van den Broeke

Pensionada

Uiteraard alles gezien hebbende in de nieuwsuitzendingen op radio en Tv en ik al gestopt ben na een longkankeroperatie (1992),was er nog niet veel actie om die “kankerindustrie te stoppen” dank zij aanklager Fieck kwam er schot in de zaak.

Rineke

Verhoeven

Ik ben al vroeg begonnen met roken Toen ik jong was rookte iedereen overal Toen ik 40 jaar was kreeg Ik COPD en een paar jaar later ook long-en keel kanker Daarvan ben ik gelukkig hersteld De COPD blijft...

Mirela

Gorgan

ondernemer

Ook gestopt met roken! Het voelt als een bevrijding!

Wil

Meertens

Manager onderwijs

Mijn motivatie om deze strijd tegen de rookindustrie te ondersteunen ligt in het feit dat ik 3 jonge pubers op de bank heb zitten die ik niet bloot wil stellen aan het criminele beleid van deze rookindustrie.

Harro

Smit

Obstetrie Verpleegkundige

Ik zie wat er mis kan gaan bij de ongeboren baby's van zwangeren op mijn afdeling.

ilona

berrios Lobos Heijnen

Onderzoeksassistente

Ik stem tegen de tabaksindustrie.

Ton

Moolenaar

Pensionado

Tabaksindustrie is zware misdaad dus dient ook zo bestreden te worden.

Leny

Roovers

Gepensioneerd verpleegkundige

Heb zelf lang geleden 10 jaar gerookt en weet hoe moeilijk het is te stoppen Ben gestopt omdat ik zwanger wilde worden en mijn kind een schoon lijf wilde bieden om in te groeien.

Hugo

Schouwink

Longarts

Op naar donderdag

Fee

Romunde

Biomedische wetenschap student

Als student in de biomedische wetenschappen heb ik erg veel geleerd over de o.a. kankerverwekkende effecten van roken. Het is bizar dat een huis met een beetje asbest wordt ontruimd terwijl rookruimtes nog mogen. Dit zou moeten stoppen!

Corina

de Jong

Onderzoeker en Moeder

Een bedrijfstak die aast op het verslaafd en dodelijk ziek maken van mijn kinderen moet gestopt worden!

Claasje

van der Zwet

Huisarts

Als huisarts zie ik dagelijks patienten van wie de gezondheid en daarmee hun leven wordt geschaad door nicotine. Totale rookstop is de beste preventieve stap naar een betere volksgezondheid!

Karlijn

van Rooijen

Internist-oncoloog in opleiding

Als oncoloog i.o. wil ik mijn steun uitspreken in de strijd tegen roken. In plaats van vooral focus op levensverlenging met enkele maanden, moeten we juist zorgen voor het winnen van goede gezonde jaren door roken te stoppen.

Karel

Bos

Huisarts

Ik zie als huisarts veel mensen die het heel moeilijk vinden om te stoppen, maar superblij zijn als gelukt is!😃

Swaida

Wadan

Huisarts

Strijd tegen tabak is opkomen voor geluk en gezondheid, voor preventie van veel chronische en gevaarlijke aandoeningen en daardoor preventie van veel verdriet en hoge kosten van gezondheidszorg

Devon

Haarman

Ik voer deze strijd voor mijn vader en alle andere rokers die verslaafd zijn. Het is tijd voor actie om te zorgen dat de toekomstige generaties hier niet onder hoeven te lijden.

cees

smaal

Fysiotherapeu

Roken is niet meer van deze tijd. Jongeren zien roken als iets stoer, ouderen zijn er aan verslaafd omdat ze jong zijn begonnen. We moeten er voor zorgen dat roken niet meer stoer is!

Maartje

V

Huisarts

Als huisarts zie ik dagelijks veel ellende van roken. Ik begrijp niet dat de overheid roken nog niet heeft verboden!

Wim

Van Bergen

Ziekenhuisbeveiliger

Verschrikjelijke verslaving

Rozina

Berendsen

gepensioneerd

Ik ben opgegroeid in een rokersgezin en was daarin de eerste nietroker. Omdat op de werkvloer eveneens gerookt werd, heb ik helaas 40 jaar meegerookt. Op mijn 43ste werd astma geconstateerd.

Gerard

Reesink

Verzekeringsarts i.o.

Begonnen met 14 jaar, gestopt met 26. Zie dagelijks de ellende van roken! Stoppen met die troep!

Emile

Sprenger

Manager

Mijn vrouw verloren aan longkanker. Veel te vroeg gestorven.

Janwillem

Van den Berg

Longarts

Dagelijkse confrontatie met slachtoffers van de tabaksindustrie

Jelle

Houtsma-Grech

Directeur welzijnsinstelling

De slachtoffers van de tabaksindustrie zijn vooral de mensen die het meest kwetsbaar zijn. Het psychisch, financieel en lichamelijk lijden als verdienmodel voor de rookindustrie is misdadig en moorddadig

Andre

Jogems

Persoonlijkbegeleider

Rokers beseffen vaak niet wat voor destructie ze uitvoeren op hun eigen lichaam. Ik merk dat rokers regelmatig overlast veroorzaken en geen rekening houden met anderen.

Esther

domenie

student

-

Elske

Sieswerda

Epidemioloog en arts-microbioloog in opleiding

Van 0-18 jaar 2 packyears per jaar meegerookt en de vlag uitgehangen toen er in cafe’s niet meer gerookt mocht worden.

S.

Rossen

Van kinds af aan roken altijd vies gevonden: benauwde lucht, prikkende ogen. Vroeger stonden tijdens verjaardagen de sigaretten op tafel alsof het snoepjes waren. Ik heb zoveel meegerookt, wat voor invloed heeft dit op mijn gezondheid?

Dick

Van der Stroom

Ik schrijf dit namens mijn man,die op dit moment vecht voor zijn leven . Gestopt in 2007,maar helaas te laat ,in april 2017 diagnose NEC slokdarm carcinoom gr 3 en helaas ...ongeneeslijk.

Marike

de Gier

-

Zoals velen ben ik als tiener gaan roken. Hoe smerig ik de eerste sigaretten ook vond, ik wilde stoer zijn en erbij horen Voor ik het wist was ik verslaafd. Ben nu ex roker, maar dat heeft veel moeite gekost.

Henk

Schuurman

eigenaar

Als 11 jarige met een vriendje 3 sigaretten gerookt onder de brug. Toen wist ik: dit is niet gezond en heb nooit meer gerookt.

Anja

van IJsseldijk

traumachirurg

.

Gerda

Zwiers

Roken is niet normaal en behoort zo min mogelijk gestimuleerd te worden.

Emmy

Harms

Verpleegkundig specialist thorax oncologie Antoni van Leeuwenhoed

Mijn ouders waren zware rokers, mijn moeder is jong gestorven aan een hartinfarct agv roken, mijn vader is gestorven aan longkanker. Dagelijks zie ik de gevolgen van roken :( Het is tijd dat we het schip keren!

paul

meijer

creatief

schande dat deze serial killers nog steeds door onze regering worden ondersteund. zegt veel over het systeem waar we met z'n allen in leven.

Vereniging Arts en Voeding

Tamara de Weijer, huisarts en voorzitter

Namens het bestuur van Vereniging Arts en Voeding

Ook Vereniging Arts en Voeding zegt 'nee' tegen roken en de tabaksindustrie

Brigitte

Van der Wilk

Gepensioneerd

Ben zelf kortstondig roker geweest maar heb de gevolgen Van deze verslaving van heel, heel dichtbij gezien in de vorm van ziekte en dood door kanker Sigaretten produceren en verkopen moet als Een misdaad worden gezien en als zodanig berecht

Ester

Van de Haar

Directeur Cultuurcentrum Gruitpoort

Ik ben zelf nooit in de verleiding geweest. Nu mijn zoon van 16 nog...

Liesbeth

Koopmans

Jeugdverpleegkundige bij GGD Hollands Noorden

In mijn werk kom ik jongeren en jonge ouders tegen die ooit verleid zijn te gaan roken en grote moeite hebben om te stoppen, zelfs voor hun (ongeboren) kind. Daarom steun ik van harte deze actie!

Maria

Timmermans

Praktijkondersteuner

Als praktijkondersteuner dagelijks bezig met hulp te bieden bij stoppen roken, zo zonde als er producten in de rookartikkelen gestopt worden die het stoppen extra problematisch maakt, ongelooflijk dat je dit op je geweten hebt! !!

Anna

Evers

nvt

Ik steun dit initiatief omdat ik heilig geloof dat als er geen tabak meer verkocht mag worden,(het is per slot vergif)zeker 80 % van de huidige rokers dan wel moet en ook zal stoppen.Ik ook,al rook ik maar weinig.

Maarten

van Erkel

Fysiotherapeut

Is het nou eindelijk klaar met die troep Zo ongezond en (zeer waarschijnlijk) aan de basis van zoveel ziekten en zoveel leed En dan ook nog de kosten. Stop de industrie en iedereen die hier financieel beter van wordt.

Ralph

Kupka

Hoogleraar psychiatrie

Ik heb nooit echt gerookt, af en toe een sigaretje, soms na een diner een sigaar. Dat doe ik al vele jaren niet meer. Schone lucht is belangrijk, net als gezondheid. En roken stinkt, in alle opzichten!

Rob

Van Der Luijt

Associate Professor Genetica

Onacceptabel dat ik als niet-roker anno 2018 dagelijks word blootgesteld aan kankerverwekkende tabaksrook. Dit MOET stoppen !

James

Lawson

vaatchirurg

In mijn loopbaan, een moeizame strijd gevoerd tegen rookgedrag van mijn patienten. Verslaving die leidde tot beroertes, hartinfarcten, amputaties en uiteindelijk vervroegd overlijden

Maarten

van Erkel

Fysiotherapeut

Is het nou eindelijk klaar met die troep Zo ongezond en (zeer waarschijnlijk) aan de basis van zoveel ziekten en zoveel leed En dan ook nog de kosten. Stop de industrie en iedereen die hier financieel beter van wordt.

Jannick

Bakker

Project manager

Vanaf 15 jaar verslaafd geweest, nu al 2 jaar niet meer vast gerookt. Maar nog altijd een beetje breinziek.

Maja

Cerim

Learning & Development Manager

Ouder met longkanker fase 4 dankzij tabak en misleide informatie van tabaksindustrie

Laura

Cartier

kunstenaar

Ik heb veel last van rokers in mijn omgeving. Ik zie dat het hen niet lukt om te stoppen. Ze zijn echt verslaafd gemaakt. Veel jongeren beginnen met roken en kunnen dan niet meer stoppen. Dit moet ophouden.

Yvon

de la Bie

lerares

Roken is een nare verslaving waar ik door mijn astma altijd veel last van heb. De industrie die hiervoor verantwoordelijk is moet eindelijk gestopt worden. Roken moet overal waar mensen komen verboden worden.

Jan

Cartier

gepensioneerd

Ik zie zo vaak om mij heen hoe mensen moeten knokken om van het roken af te komen En hoe vaak het mislukt. De tabaksindustrie die mensen met opzet verslaafd maakt is een misdadige industrie.

Eva

Spier

Ik ben een moeder

Leonie

Walta

Mijn vader overleed aan longkanker, zeer waarschijnlijk veroorzaakt door roken. Het was heel verdrietig en het overkomt helaas teveel mensen. Bij iedereen die ik zie roken zou ik wel willen uitschreeuwen: Doe het niet! Stop! Nu!

Sander

Smits van Oyen

ondernemer

Stop de tabaksindustrie en (dus) de mensen die daar werken. Onbegrijpelijk dat er nog mensen zijn die zich laten betalen om onze (klein)kinderen aan het roken te krijgen. Waarom toch ?

Paul

Jonas

docent huisartsopleiding LUMC

Eindelijk aan het juiste adres! Dank jullie voor dit initiatief namens mijn kleinkinderen en alle mensen die worstelen om van hun verslaving af te komen.

gerard

roeters

geen

roken is niet goed .dat weet nu ieder een behalve de tabak fabrieken.

Bart

Van den Berg

Directeur

Ongelooflijk dat producten die bewezen dodelijk zijn, legaal verkocht mogen worden in ons land Laat de accijnzen alsjeblieft geen tegenargument zijn Hoe komt het dan dat de politiek zich druk maakt over verkeersveiligheid, fijnstof, geluidsoverlast omdat ze gezondheidseffecten zouden hebben?

Marcella

Quant

Aow

Mijn man overleden aan longkanker door het roken, mijn zoon wil er graag vanaf, heeft nu ook een zoontje, maar lukt niet ! Ik vind dat zo erg! Steun dus echt de actie!

Ingelise

Stringer

Vertegenwoordiger

Mijn vader is uiteindelijk overleden aan roken Hij overleefde longkanker, kwam aan de zuurstoffles door COPD en stierf aan een aneurisma (bij de broek voor etalage benen) De laatste 30 jaar van zijn leven had hij niet meer gerookt.

Marloes

van Laar

voedingsverpleegkundige

In het ziekenhuis zijn we dagelijks ooggetuige van de gevolgen die roken heeft op de gezondheid rokers zelf, maar ook meeroken en de impact op het milieu Niet rokers kiezen hier al helemaal niet voor. Ik steun!!!

SineFuma

Rookvrij!Ook jij?

Voor een rookvrij leven

Onze missie is dat er niemand meer overlijdt of ziek wordt door de gevolgen van roken. Wij gunnen iedereen een rookvrij leven en steunen dit initiatief dan ook volledig!

Kim

van Beek

Evenementen organisator

Als jonge mantelzorger van mijn verslaafde moeder met ernstige hersenbeschadiging en intussen flinke COPD is zowel mijn moeders leven, mijn vaders leven als die van mijn broer, zus en mijzelf niet zoals het had kunnen zijn.

Marion

Hoefnagels

Longpatient

Ik heb astma en bronchiectasien in beide longen. Roken is gif naar binnen werken. Het is smerig, verslavend en je gaat er dood aan. Ik ben heel blij dat het nou eens groots wordt aangepakt!

Ina

Sijbring

Verzorgende IG

Gerookt vanaf mijn 13e tot 43ste jaar. Vaak geprobeerd te stoppen, uiteindelijk is het, na meerdere pogingen, gelukt er van af te blijven. Nu 15 jaar geleden.

Kelly

Nijhof

Journalist

Ik steun dit voor de gezondheid van mijn kinderen, van hun vader, ik steun het voor andermans kinderen, ouders, ooms, tantes. Ik steun het omdat het onrecht is wat de tabaksindustrie aanricht, met recht crimineel. Een vuist is nodig!

Eva

Assink

Ik steun deze strijd omdat ik voor mijn dochter een rookvrije toekomst wens. En ik vind roken niet meer van deze tijd!

Rachel

Vermaas

Moeder/weduwe

Het verlies aan de dood door roken van verslavende tabak. Overleed mijn man per 22 februari 2017. We zijn er kapot van.

Edith

Schoo

Fotograaf

Te lang verhaal ... gewoon compleet gestoord dat we roken nog Okay vinden terwijl zoveel mensen lijden en strijden tengevolge van .....

Karel

van Koppen

Om geldelijk gewin willens en wetens mensen de dood in jagen, gewetenloos.

Oscar

Breetveld

Psycholoog

Ik heb zelf nooit een trek genomen en nooit gerookt, maar mijn moeder rookte twee pakjes sigaretten per dag. Duidelijk meegerookt, heb nu astma en sterke allergie voor aerosols. Stop dus het meeroken!

Liesbeth

Koel

Ik ben opgegroeid met glaasjes sigaretten op tafel tijdens een verjaardag. Heb vorig jaar longkanker gekregen. Wil niet dat kinderen later ook die strijd aan moeten

Inge

Kainama

Verpleegkundige

Zelf ex-roker, en werkzaam in de zorg waar ik ook veel te maken heb met de gevolgen van rokers.

Jan

van Zelm

Chauffeur

Erna

Kennedy

zelfstandig

Na een rokersverleden van 36 jaar straf roken en proberen te stoppen eindelijk in 2000 gelukt en NOG iedere dag blij daarmee. Smaak terug, vrij ademhalen terug, NIET meer aan de teugels van de tabaksindustrie. Baas over eigen longen!

Wim

van Bergen

Beveiliger ziekenhuis

Roken is gewoon smerig

Willem

Wisselink

Vaatchirurg

Deze zaak kan het begin zijn van wereldwijde strafrechtelijke vervolging van de moedwillig manipulerende tabaksindustrie die nu vooral zijn zinnen heeft gezet op het verslaafd maken van de jeugd in de derde wereld.

Annelies

Mestrom

Rookte al meer dan 40 jaar, nu sinds een maand gestopt maar wat is het toch moeilijk. Nu vliegen de kilo's eraan weet dus niet op dit een geslaagde poging wordt.

Isabelle

Tiggelaar

Geneeskundestudent

Goed initiatief! Het moet niet legaal zijn dat een fabrikant moedwillig mensen ziek maakt.

Elise

Wessels

Geneeskundestudent

Stop roken

Anne

Schouten

Geneeskundestudent

Stop roken

Floor

Slooter

Student

Ik ben Floor en ik ben boos

Ina

Fischer

yogadocent, mindfulnesstrainer

Tig stoppogingen gedaan vanaf mijn 16e Lange tijd nog part-timeroker geweest Totdat mijn moeder doodging aan blaaskanker Een zeer linke vorm van kanker die grotendeels wordt veroorzaakt door roken.

Gidon

Van Dongen

Senior Servicedesk Medewerker

Ik ben nu dik 2 jaar gestopt, daar ben ik steeds meer blij om!

Mohamed

Taheri

Laat kinderen rookvrij spelen!

Cora

Baan

prof. dr. in de huisartsgeneeskunde en interne geneeskunde o.a.

Perforatie van de filter in sigaretten... hoe schandelijk en hoe maffioos is de tabaksindustrie! Verder is de dosis nicotine in sigaretten te regelen... waarom dan nog nicotine überhaupt!? Weg met nicotine, stop de maffia!!!

Romee

Reijsenbach de Haan

Arts

Fantastisch initiatief

Jacco

van Burken

IT

Ik hoef niet perse nooit meer te roken, maar wil wel eens af en toe als IK daar zin in heb een sigaretje kunnen nemen zonder daarna de neiging te hebben het pakje in een dag leeg te roken..

Caroline

van Leuven

Bestuurslid

Roken is gewoon slecht en iedereen die daar nog een verdediging voor heeft, komt met een slecht verhaal. In een betere wereld past roken niet. Wat mij betreft wordt het helemaal verboden.

M.

de Jonge

echtgenote

Mijn man heeft zwaar astma, raakt hevig benauwd door sigarettenrook, ook in de buitenlucht. Een terrasje pikken of een boodschap doen in de binnenstad is onmogelijk. Daarom: stop het roken! Ook voor de NIET-roker.

Ignas

De Lange

Gepencioneerrd

Ik heb 60 jaar geleden bij D.E. de besturing vann een cigarettenrookma ine gemaakt. zuigtijd,zuigkracht en interval instelbaar. Bij verscillende instellingen werd ALTIJD een ander teergehalte gemeten. De fabrikant heeft bij deze meting dus altijd gelijk.

Ans

Bouter

Poëzievertaler

Na vanaf mijn 16e gerookt te hebben, werd op mijn 49e net op tijd een tumor in mijn linkerlong verwijderd. Ik heb geluk gehad, maar meestal ben je te laat! Longkanker is een geniepig iets.

Maarten

Sneep

Mijn vader is in 2012 overleden aan de gevolgen van roken.

Marijke

Verdijk

Na 20 jaar roken ben ik vorige maand voor de zoveelste keer gestopt.Mijn vader van 62 heeft verstopte kransslagaders door het roken. Roken moet de wereld uit!

Marcel

Blom

Mijn vader overleed aan de gevolgen van roken en zelf heb ik COPD overgehouden aan zijn rookgedrag.

P.

De Groot

Nvt

Dankzij de tabaksindustrie ben ik (15 jaar) verslaafd geraakt aan sigaretten en shag. 53 was ik toen ik plots zwaar benauwd werd, week ziekenhuis, gestopt met roken, wel copd en dagelijks puffers. Met dank aan de kankerveroorzakers tabaksindustrie! Stop Dit!

Kevin

Versluis

Koerier

🤬🤬🤬🤬🤬🤬

Kirsten

Jooren

Heel graag een rookvrij leven voor mijn dochters en natuurlijk allen kinderen.

Onno

van der Stelt

Roken dient zo snel mogelijk uitgebannen te worden.

Jan

Smita

Zzp

Er moet een einde komen aan de ramp die roken heet!

Henkjan

Olthuis

Manager

Zelfs nu mijn kinderen al middelbare school leeftijd hebben, het is nog steeds niet uit te leggen waarom mensen roken

Henriette

Hendriks

Ambtenaar

Met 2 zonen die astma hebben, is mijn dochter tijdens haar pubertijd toch verleidt om te gaan roken Inmiddels is zij bijna 30 en lukt het niet om te stoppen. Het wordt tijd voor een rookvrije generatie!!!

Bert

Weilers

Owner

Levens lange niet-roker

Emile

Biesheuvel

Gepensioneerd

Zelf nooit gerookt, maar van rokende familieleden en collega's van dichtbij meegemaakt wat een sluipmoordenaar de sigaret is gebleken. De tabaksproducenten zijn nietsontziende kooplieden van de dood

P.

Honing

n.v.t.

n.v.t.

Angelique

Oortgiesen

Ook slachtoffer van 10 jaar geestelijke mishandeling, begon op 17e wou jaar later al stoppen eindigde 5 dagen geleden wegens zwangersschap ( blijkbaar de enige reden die me genoeg motivatie kon bezorgen ondanks ik gezond leven op 1 heb staan!)

Jan

van der Mooren

Vanaf mijn 12e gerookt. Veel stoppogingen. Nu al een aantal jaren een roker die niet rookt. De tabaksindustrie maakt levenslang gevangen. Heeft veel gekost: geld en enorme worsteling om te stoppen. Nu maar afwachten... hopelijk krijg ik niet alsnog longkanker.

G.

Michels

Beide ouders zware rokers, mijn vader verloren aan COPD, mijn moeder is nu ook ziek. Zelf ook gerookt - het is een pest en een killer.

Bertus

Buizer

Algemeen directeur Buizer Advies B.V. - duurzame landbouw en energie

Roken is extreem slecht voor de gezondheid en daarom een aanslag op het lichaam. Opzettelijk knoeien met het praktisch invullen van de wettelijke regels is fraude en een dubbele aanslag op de menselijke gezondheid. Dit moet bestraft.

Femke

Stuut

Student, gastouder, leerkracht, moeder

Weg met de macht van de tabaksindustrie! Wij gaan voor een rookvrije generatie!

hg

pieters

wajong

ik rook al sinds mijn 12e dus bijna 38 jaar kan er niet vanaf komen

Pauline

van Buuren

Docent

Ik ga mijn allerliefste liefste lief verliezen aan longkanker. We zijn nog maar zo kort samen, hebben nog zoveel plannen...

Ruurd

Offringa

ben verslaafd geraakt omdat het vroeger stoer was om te roken, er werd niet gewaarschuwd voor verslaving, en gezondheidsrisico's

Lia

van der Poel

chronisch ziek

Ja ik ben een ex roker, ja ik heb er copd van gekregen en nu help ik copd lotgenoten om van hun rookverslaving af te komen, met een speciale groep op FB.

Fons

Nijpels

Oud-voorzitter Nietrokersvereniging CAN

De tabaksindustrie is de meest misdadige industrie die ooit heeft bestaan De mafia zijn hier kleuters bij Zij wisten al sinds de jaren '40 wat ze aanrichten, en toch gingen ze door Alleen vanwege de woekerwinsten. Puur misdadig!

Gerrit

Bergveld

Gepensioneerd

Ben zo blij dat ik niet meer rook!!

tonny

kurver

huurder van soc. huurwoning

buren zijn rokers.rook komt mijn huis binnen.verhuurder vindt dat roken in de tuin is toegestaan.ik ben al 2 jaar bezig om dit te stoppen.het helpt niets.

Rita

De Bruijn

Secretary

I was addicted to tobacco for over 30 years and finally managed to stop smoking 15 years ago. I support any action that would stop other people from becoming addicted.

Bernard

Wetters

gepensioneerd

Ik trek mij het lot aan van de slachtoffers van de tabaksindustrie. Ik heb zelf nooit gerookt.

Bob

de Groot

Als kind op jonge leeftijd verslaafd gemaakt en jarenlang aan het lijntje gehouden. Nu gelukkig rookvrij. Op naar een rookvrije generatie

Jan Willem

Klunder

Arts

Ik steun de aanklacht tegen de tabaksindustrie! Op naar een rookvrije generatie!

Dirk

van Erve

Ontwerper & Pianist

Rookgedrag vind ik naast schadelijk ook erg asociaal. Je zadelt heel je omgeving op met de nare geur en schadelijke lucht. Hoe minder mensen roken, hoe gezonder en leefbaarder ons kleine landje (en planeet) ;D

Wim

Evers

Gepensioneerd

Ik ben in het verleden verslaafd geweest aan roken en gelukkig ruim 40 jaar geleden gestopt, met heel veel moeite. Ik heb in mijn familie mensen zien doodgaan aan longkanker. Ik verwijt de tabaksindustrie opzettelijk dodelijk handelen.

Lucienne

Römer

Functioneel beheerder

Mijn moeder heeft ernstige COPD agv jarenlang roken. Inmiddels rookt ze al geruime tijd niet meer (super knap) maar de gevolgen kampt ze nog dagelijks mee. Dit moet stoppen !!

Paul

Gobée

Arts, Universitair docent Anatomie LUMC

Al jaren vind ik een bedrijfstak die leidt tot zoveel doden en zieken crimineel, die strafbaar hoort te zijn.

Lars

Kristiansen

Controls Engineer

Go Benedicte en Anne Marie! Een hele goede actie. Na 15 jaar roken weet ik waar het over gaat en hoe belangrijk dit is. Het gaat jullie lukken het tij te keren.

Gerda

Risselada

Administratief medewerker

De tabaksfabrikanten zijn moordenaars. Het ergste is dat jonge kinderen verslaafd raken.

Nienk T.G.

Alzerda

Ambulant Begeleider Jeugdhulp Friesland

Ik rookte vanaf het moment dat ik gemaakt ben al mee Vanaf mijn 12de levensjaar ben ik zelf begonnen met roken Vanaf ongeveer mijn 20ste rookte ik al gauw twee pakjes per dag, NU 4 dgn gestopt. Een zwaar gevecht!

Monique

Spelbos

Leerkracht

Een exroker

Nele

Schansman

GZ-psycholoog

Ik ben absolute fan van Benedicte Ficq!

Mirja

Van Dijkhuizen

Praktijkverpleegkundige huisarts

.

Henny

Laan

Ik steun Sick of Smoking

Marco

Loffredo

Specialist Ouderengeneeskunde

Dagelijks kom ik de gevolgen van het roken tegen als ouderen arts.

Conny

Nooijen

Verpleegkundige

Ik heb zelf gelukkig nooit gerookt, maar vind het heel erg dat de tabaksindustrie al jaren zo hun gang heeft kunnen gaan, zonder dat ze daarvoor gestraft worden! Dat je er geen grip op kunt krijgen, terwijl het dodelijk is!

Alexandra

Visser

fred

de Graaf

Arnoud

Jager

Fysiotherapeut

Als fanatiek tennisser heb ik door astma vaak last van rokende mensen naast de baan. Graag zou ik willen dat dit stopt

John

van Dort

Accountmanager

Roken is op geen enkele manier te rechtvaardigen. Het is misdadig dat een product dat zo slecht is voor de consument verkocht kan blijven worden! De verkoop van tabak moet onmiddelijk verboden worden.

Marcha

Su

Dappere Anne-Marie, Wanda en Benedicte, ik zie genoeg mensen in mijn innercircle die echt verslaafd zijn aan roken. Dat doet pijn. Ook zijn ze absoluut niet voor rede vatbaar en worden verblind door de verslaving.

Nancy

Valk

Praktijkverpleegkundige bij huisartspraktijk

In de huisartspraktijk begeleid ik dagelijks de slachtoffers van hartinfarct, CVA of ander vaatlijden, vaak veroorzaakt door roken. Ook begeleid ik mensen die willen stoppen met roken en zie hun worsteling met deze verslaving. Stop het huidige rookbeleid!

Judith

Spook

Na 50 jaar verslaafd te zijn geweest, is het nu genoeg!

Paul

Overtoom

Onze zoon van 27 jaar rookt. Hij is slachtoffer van de poging tot doodslag van de tabaksindustrie

Catharina

Raes

Weduwe

Op 4 jaar tijd ben ik mijn beste vriend, mijn echtgenoot en mijn 2 honden aan kanker verloren. In diezelfde periode heb ik bovendien zelf moeten strijden tegen borstkanker. Ik was graag opgegroeid in een maatschappij waar roken verboden was

Henk

Duivesteijn

Ben een zware roker geweest en 2 1/2 geleden coldturkey gestopt. Heb 10 jaar COPD Gold 3 en moeite met trappen lopen en lichte inspanningen. Dit alles mede door het roken. De tabaksindustrie moet aan banden gelegd worden.

Ingrid

Egtberts

Birgit

Smit

Mijn vriend rookt al meer dan 35 jaar. Ik ben een anti-roker en geef toe, ik heb deze verslaving onderschat. "Als je wilt, kun je stoppen". Nee dus .. Het is mentaal en fysiek een niet te winnen strijd.

sander

koning

verhuizer

Hoe komt het toch dat ik als ex roker nog steeds die doodelijke peuk wil roken Ik ben al drie jaar gestopt Deze verslavingsTechniek is vreselijk! BenHeelblijdatDeMedische wereld is opgestaan Deze boeven, want dat zijn het! mogen hun straf niet.ontlopen

Anja

de Deugd

Maatschappelijk werker

16 was ik toen ging roken. Inmiddels 6 jaar gestopt, maar wel astma. Ik werkte in een ziekenhuis waar zelfs de longarts rookte! Inmiddels zijn er 4 vrouwen, allen moeder overleden aan de gevolgen van roken!

Anna Maria

Domburg-Sancristoforo

Gepensionnerd universitair docent

Mijn man is twee jaar geleden op de leeftijd van 66 jaar aan longkanker gestorven. Hij had vanaf zijn pubertijd shag gerookt. Mijn dochters roken met mij groot verdriet ook. Ik heb vroeger ook gerookt, maar al lang gestopt.

Jos

Steenmeijer

Geen drug/genotsmiddel veroorzaakt overlast, schade en leed zoals tabak dat doet. Verbied tabak!

Let

Meerbos

Na jarenlang drum en van Nelle en meeroken door werk in de horeca, overgestapt op additief vrije American Spirit en rookverbod. Hierdoor(?) na 25 jaar kunnen stoppen met roken..

Anna

Jans van Muijden

Copd

Natturlijk de ik mee. Oor die fabrikanten gaan wij ex rokers en rokers dood

Joost

Nauw

Consultant

Mijn moeder is in 2016 gediagnostiseerd met longkanker uitgezaaid naar haar hersenen. 9 maanden later, na een lange lijdensweg is ze overleden. Ze heeft haar hele leven gerookt.

Tonny

Sluijs

Stop tabak vandaag nog!

Jo

Smits

Het is tijd dat de handel in roken stopt

E.M.

Boogaard

Ik steun Sick of Smoking

Ronald

IJntema

Groenvoorziening

Mijn jonge broer Erik blijft nog verslaving aan de roken en Erik ook geprobeerd om stoppen met roken gedaant en niet gelukt!! Ik ben kwaad op de tabaksindustrie!

Jan

Danes

roken moord

Frans

Lubbers

Opzichter Groen gemeente Oosterhout

Ben zelf allergisch voor sigarettenrook en heb familie, vrienden en kennissen die door roken ziek zijn geworden en gestorven.

Cees

van Straaten

software engineer

In puberteit, kleine 50 jaar geleden, zonder veel kennis over welke risico's van roken dan ook, gaan roken Meerdere keren gepoogd te stoppen, zonder succes Tussen 50 en 55 jaar bleek ik COPD te hebben (30%) Direct, zonder problemen gestopt.

Suus

Van der meer

Nvt

Als kind in een auto met zusje+broertje, terwijl ouders beiden roken. Nu zieke (knop) kindjes en mijn ex rookt gewoon door

Marina

Rueb

Ik heb mijn opa van moeders kant nooit gekend: hij is 3 maanden voor mijn geboorte overleden aan longkanker Hij was een zware roker Mijn oma was dus al vroeg weduwe...

Maurits

van Jaarsveld

Ik acht de tabaksindustrie verantwoordelijk voor de overlast die ik ervaar van rokers Ik kies er niet voor om in de rook van een ander te zitten en overal peuken te vinden Rokers moeten geholpen worden en niet kapot gemaakt.

Nicky

Voorwerk

Student, administratief medewerker

Van mn 16e tot 21ste gerookt, daarna gestopt. De beste beslissing in mijn leven. Ik heb geen moeite gehad om te stoppen maar ken zat mensen die dat wel hebben. Het stimuleren van dergelijk ongezond gedrag is schandalig!

gerrit

van roekel

kaderts astmacopd/huisarts

ik heb dagelijks de ellende van het roken meegemaakt.

Christiaan

Rasch

ondernemer

Laat dit het moment zijn dat deze onzin eindelijk stopt!

Pepijn

van der Weide

Ondernemer

Ik strijd tegen de roekeloze tabaksindustrie, die zonder enig respect voor het menselijk leven jaarlijks duizenden mensen de dood in jaagt. Dat moet stoppen.

Marianne

Brouwer

Kinderarts-pulmonoloog

Niemand wil toch dat kinderen gaan roken of blootgesteld worden. Iedere dag zie ik ouders die dat niet willen, maar toch niet kunnen stoppen, vanwege de verslaving. De tabaksindustrie moet gestopt worden om kinderen te verleiden tot starten met roken

Ramzy

Alioui

Manager (financieel)

Het wordt tijd dat de tabaksindustrie stopt met het stelselmatig moorden van de mensheid.

Jan

Addink

Pensionado

In mijn leven heb ik van 19 jaar tot mijn 40e gerookt en daarvan longkanker gekregen Ik heb tot nu toe geluk want de kanker is ‘genezen’ Wat mij betreft: Roken en tabak moet de wereld uit Het is vergif

Jack

De Meyere

Fondsenwerver

Ik heb zelf lang gerookt en was ook verslaafd. Ik vind deze strijd dus ook meer dan de moeite waard. Heel veel succes!

Eveline

Lodder

Ik heb mijn huid verwoest door het roken. Hoe het er van binnen uit ziet wil ik niet weten.

ursula

van doesburg

zelfstandig onderneemster

Ik rook sinds mn 20e en ik heb astma sinds mijn 26e Ik wil zo graag stoppen maar iedere keer als ik dan stop, dan lukt het mij maar een paar weken en rook daarna weer meer!

Stan

van Eck

gezondheidsredacteur

Als niet-roker ben ik de overlast meer dan beu. Dat verwijt ik niet de rokers, maar de tabaksindustrie met hun manipulaties.

Mark

Appeldoorn

Manager

Ooit ook in de valkuil gestapt. Gelukkig wel gestopt. Nu wil ik dat mijn zoontje Max opgroeit in een rookvrije wereld.

Bas

de Zeeuw

na 26 jaar verslaafd geweest te zijn aan roken is het me met heel veel moeite gelukt om te stoppen met roken Mijn vader lukt het niet en heeft inmiddels longkanker. Dit moet stoppen.

Marco

Van Steekelenburg

Mijn vader is 15jr gelden op 61jr leeftijd overleden, als gevolg van jarenlang roken. Veelste jong. Direct gevolg van de criminele tabaksindustrie!

Walter

Pen

Zelfstandig

Stop de verkoop van sigaretten in Nederland , het stinkt en je word er nog ziek van ook . Het is net zo illegaal als drugs en dat is ook niet op iedere hoek van de straat te koop .

Paulette

Koenis

Fysiotherapeut

Niet nog meer kinderen verslaafd maken aan deze dodelijke ziekte

Eric

Van den Berg

Huisarts

Dagelijks zie ik als huisarts de gevolgen van (mee)roken! Kanker, hartvaatziekten en COPD.dit kan en moet anders!

abdelkarim

elbardiai

Piw'er

geachte heer/mevrouw graag wil ik me bij uw aangifte voegen, daar ik al vanaf mijn 13e rook en op geen enkele manier kunnen vinden om van deze dodelijke verslaving af te komen Ik wil graag aangifte doen.

Oog

op Blaricum

red de kinderen.

Gus

Hertogs

Pas in mijn dienstijd gaan roken, omdat andere dat ook deden tijdens mijn rijopleiding, 1-07-2007 na talloze stoppogingen eindelijk van deze gore ziekte/gewoonte verlost Mijn dank is eeuwig aan Allen Carr, nicotinepleisters en speciale medicijnen.

Rainer

Wahlmann

met pensioen

sinds mijn jeugd (vanaf 13) gerookt, verslaavd (tot 80sigaretten/dag) gestoppt met 55 jaren, asthma en neurodermitis met 60 jaren

Marion

van Dam

tekstschrijver

Dat drugs als tabak en sigaretten in winkels nog altijd naast de drop en snickers te vinden is, vind ik al jaren een signaal naar kinderen, dat het allemaal zo slecht niet kan zijn.

Alec

Dijkshoorn

Sales manager

Als ex roker snap ik de verslaving heel goed.

Tsjalling

Kamstra

N.v.t.

Het was erg moeilijk om er vanaf te komen. Maar vooral om er vanaf te blijven door de rookgemeenschap waar ik in leef.

Ron

van der Velde

taxichauffeur

Verleden jaar getroffen door longkanker. Dit jaar de andere long. Misschien leef ik nog volgend jaar. Stop met die troep regering Rutte stop deze ellende.

Joep

ten

cameraman

Het enige waar ik echt spijt van heb in het leven, is dat ik ooit ben begonnen met roken.

Niels

Straathof

Verkoper

Ik ben geen roker maar steun deze strijd tegen de constante leugens in reclames. Fabrikanten moeten gedwongen worden eerlijk te zijn over hun producten. Dit geldt zowel voor sigaretten als ook voor de voedingsindustrie.

Jolanda

Gensen

Mijn lieve man Wilco is 44 jaar geworden. Hij was verslaafd geraakt op zijn14e. Longkanker. Hij heeft afschuwelijk geleden. Geen morfine bestand tegen die helse pijnen. We waren zo gelukkig samen. Mijn leven is al 6,5 jaar een hel.

Dico

Kuiper

Kandidaat Raadslid PvdA033

Ik Ben Zelf geen roker. Dat gun ik iedereen.

Anke

van Tuyll

Bibliotheekmedewerker

Ik vind het schandalig dat de tabaksindustrie stoffen toevoegt om mensen extra verslaafd te maken aan zoiets dodelijks als tabak.

Bram

Kale

Mijn vader rookte vanaf zijn 14e en kon er niet mee stoppen. Hij kreeg kanker en overleed vorig jaar. Ook mijn moeder heeft haar hele leven gerookt. Zij heeft nu COPD en lijd daar zwaar onder. De tabaksindustrie dood mensen.

johan

koch

grafisch ontwerper

Voor altijd verslaafd aan die verdomde kutsigaret dankzij de boeven van de tabaksindustrie. Laten we ze opknopen aan de hoogste boom. Veel succes tijdens de rechtzaak! 👍

Sophie

B

Iedereen die ik ken die rookt wil ervan afkomen, maar lukt het hun niet. Het schaad de gezondheid van de rokers onwijs, de gevolgen zijn mensontwaardigend en de gevolgen van roken kost de maatschappij enorm veel geld. Dit kan niet!

Mirjan

Bonnes

Huisarts

Bij de kleinste verdenking op bedreiging van de gezondheid worden producten uit de schappen gehaald. Dan is het niet uit te leggen dat sigaretten nog steeds verkocht mogen worden.

Fentine

Eimers - van de Pol

Ondernemer

Vanaf 14 jaar gerookt met ongeveer een pakje per dag, nu bijna 8 jaar gestopt maar wel copd opgelopen door het roken

Aalbert

van den Hazel

Functioneel beheerder

Rokers zijn in feite de slaven van de tabaksfabrikanten. Drugs dealen wordt bestraft maar deze lieden laat men maar hun gang gaan. Daar moet een einde aan komen! Stop daarom de tabaksindustrie!

angelina

wagemans

jong begonnen met roken. Diverse pogingen tot stoppen gedaan maar toch nog niet afgekickt

Marc

De roeck

Zelfstandige

35 jaar verslaafd , na ontelbaar veel pogingen gestopt, na lezen van artikel over uw gevecht. Het heeft bijna mijn huwelijk gekost! De economische, fysieke, mentale schade die de sigaret veroorzaakt daar kan ik u echt mee helpen pleiten!

Sylvia

van de Garde

Redacteur

De tabaksindustrie verdient een pijnlijke dood omdat ze daaraan verdiend heeft

A.

de Jong

nvt

Ik wil niet langer opdraaien voor de kosten van rokend Nederland. Als niet roker dragen we de kosten voor alle zieke rokers. De oorzaak hiervan ligt bij de fabrikanten. Daarom sluit ik me aan bij deze aangifte!

Annemieke

Kersten

Docent

Ik wil een tegen geluid geven aan de tabaksindustrie. Ze hebben al te lang te veel mensen benadeeld. En ik wil een rookvrije jeugd. Ook op de scholen. Het is de hoogste tijd.

Sylvia

Potharst

Ik steun Sick of Smoking

Heleen

Verkerk

Communicatie Adviseur

Als moeder van drie opgroeiende pubers herken ik de angst dat je kinderen verslaafd raken. Ik ben daarom een voorstander van een verbod op tabak of een enorme prijsverhoging. Ik geef daarom mijn steun aan deze actie.

Leonie

Walta

Mijn vader overleed aan longkanker, zeer waarschijnlijk veroorzaakt door roken. Het was heel verdrietig en het overkomt helaas teveel mensen. Bij iedereen die ik zie roken zou ik wel willen uitschreeuwen: Doe het niet! Stop! Nu!

Bregje

de la Fuente-Dekkers

Senior verpleegkundige

Van leven ga je dood, van roken heel veel jaren eerder en vaak akelig.

Paula

Mommersteeg

Universitair docent medische en klinische psychologie

Roken en minder mentale fitheid zijn sterke risicofactoren voor hartziekten. Kwetsbare groepen zijn hier sterker de dupe van.

Nicoline

Bambach

Radiodiagnostisch laborante

Ik steun van harte dit initiatief .Ook mijn kind ging roken met 14 jaar, gelukkig nu gestopt omdat ze nu veel beter beslissingen kan nemen.

Jolanda

Prins

Al sinds mijn tienerjaren verslaafd - ik snap niet dat sigaretten nog verkocht mogen worden.

Amparo

Van Gorp

Ik heb een ongelofelijk hekel aan sigaretten, rook en de ziektes die ze brengen. Weg ermee.

M,

Kleijn

.

Ben met mijn 12 jaar begonnen en rook nog steeds af en toe.

Elsbeth

Hordijk

Arts

Graan voor Visch

Ward

Grootens

Eigenaar Trainingsbureau

Een sigaret is een sluipmoordenaar

Jacqueline

Tukker

Huisarts

Ik zie vrijwel dagelijks de vervelende gevolgen van roken

Yvonne

Exel

Moeder en wijkziekenverzorgende,LL MBO 4 verpleegkundige

Graag zou ik zien dat er aandacht wordt besteed aan hoe pubers toch te laten stoppen met roken.

Bert

van Bremen

Huisarts, kaderarts astma/COPD

Ik zie te veel ellende in mijn omgeving en werk. Het voelt als het blussen van een veenbrand.

Arthur

Kolks

Hoofd Gastvrijheid

In deze tijd dat we allemaal weten hoe verslavend en ziekmakend sigaretten zijn kan het toch niet zo zijn dat deze overal te koop zijn Een rookvrije generatie moet opstaan en roken moet afgebouwd worden.

Jasper

Heeren

Veiligheidskundige

Vrienden en kennissen roken en kunnen maar niet stoppen. Hun conditie en gesteldheid neemt zichtbaar af

Elly

de Jonge

Manager

Ik begrijp niet dat de overheid wel ingrijpt op zalm en eieren waar mogelijk iets mis mee is en sigaretten overal te koop zijn 😡

Jan

Gerrits

Innovator, Ondernemer

Erg smerig op terrasjes. Rokers houden daar hun peuk ver van hun eigen neus en pal onder de mijne en steken binnen een meter na elke uitgang waar ze door kwamen weer eentje op. Daar moet ik dan weer door.

Mélanie

Van der Meer

Assistent export

Eindelijk iemand die echt actie onderneemt, ik sta er volledig achter.

Remon

Versleijen

Arbeidsongeschikt

Een keer als puber shag gerookt om stoer te doen en te proberen, vond het ontzettend smerig desondanks nog dagenlang rondgelopen met een verlangen te roken. Gelukkig heb ik veel zelfbeheersing en hadden ouders heel streng verbod tegen roken opgelegd.

Floor

Fabi

Communicatieadviseur

Na jarenlange strijd heb ik de sigaret verslagen. Het gun mijn kinderen een rookvrij leven!

Niek

Stevens

53 jaar gepaft te hebben en sedert december 2016 gestopt Ik hoef niet meer te denken: heb ik mijn sigaretten en aansteker bij me? Ben geen slaaf meer Ik ben zelf weer eigen baas. Ik leef echt nu.

Marc

Benistant

Het is al erg dat roken (en meeroken) veel schadelijker blijkt dan we dachten ! Ik erger me ook aan al die vieze peuken op straat ! Die horen thuis in een prullenbak, net als kauwgom, plastic en ander afval.

Dorothy

van Gestel

Longkanker

Bram

De waard

Supermarktmedewerker

Wat er gebeurd is heel crimineel. Wie dat doet moet zich verantwoorden en niet meer verschuilen.

Evelyne

Scheps

Klassiek Homeopaat/ orthomoleculair.voedingscoach

Ik heb zolang ik leef meegerookt. Nog steeds zie ik ouders in de auto roken terwijl hun kinderen daarin zitten opgesloten. Stop met de lucht te vervuilen. Verbiedt het roken overal en helemaal!!!!!

Marije

Bosboom

Fysiotherapeut

Ik zie dagelijks mensen die ten prooi zijn gevallen aan de gevolgen van roken als therapeut De tabaksindustrie heeft ze misleidt Het is verschrikkelijk om iemand al na vijftig meter te zien hijgen van de COPD.

Jan

Verschuur

Tabaksfabrikanten moeten aangepakt worden omdat ze verantwoordelijk zijn voor de ellende van vele duizenden mensen in Nederland die verslaafd zijn aan tabak, de overlast en schade die rokers veroorzaken aan niet-rokers en de dood van duizenden tabaks-verslaafden.

Remco

Kibounda

woonbegeleider

Sigarettenrook heeft een negatief effect op de gezondheid van mensen.

M.

Tichelaar

N.v.t.

Ik ben over als vrouw van 64. Wij waren met 6. Pap 61, mam 72 tweelingzus 48, jongste zus 42, en broer54. Allemaal dood aan longkanker..... Wilden allemaal stoppen tijdens hun ziekte. Lukte niet! Schande.

Marieke

Helmus

verslavingsarts KNMG

Dagelijks ondersteun ik mensen die van hun tabaksverslaving af willen en haal daarvoor alles uit de kast! Veel mensen zijn tot op het bot gemotiveerd, maar krijgen steeds te maken met terugvallen. Ik wil dat de tabaksindustrie stopt!

Irma

van der Toorn

huisvrouw

Ik steun Sick of Smoking

Rene

Vink

Ik was in no time verslaafd en rookte een pakje sigaretten per dag De eerste sigaret in de ochtend was altijd smerig Maar de behoefte was elke keer veel sterker Na 10 jaar is het gelukt te stoppen

Chiel

Baarslag

Software engineer

30 jaar gerookt, nu COPD (longemfyseem) waardoor een groot deel van het longweefsel is aangetast. Goddank 18 jaar geleden kunnen stoppen dankzij Alan Carr

Hans

Reusink

Project Manager

Vanaf 21 jaar verslaafd geweest, stoppen was niet mogelijk, door ziekte in 2013 uiteindelijk Rookvrij geworden. Ben nu nog bang voor mijn gezondheid na 24 jaar zware roker te zijn geweest.

Arjos

Vendrig

Zoon van een overleden roker

Met een rokende vader die op zijn 63ste (in 1997) overleed aan longkanker hoop ik nu dat mijn kinderen (beginnende pubers) niet de vervangrokers worden van de opa die zij nooit gekend hebben!

Dirkje

van Gent

ex roker

Ik steun Sick of Smoking

Annemiek

Westerdaal

30 jaar gerookt, 2 jaar gestopt. Net bekomen van een hartinfarct. Tabaksindustrie aanpakken & verbieden!

Roland

Kager

Ja, ik vind dat de tabaksindustrie gestopt moet worden in het afhankelijk maken van jong en oud en in het ziek maken van rokers en hun omgeving

Gertjan

van der Goot

Ondernemer

Je eerste sigaret lekker vinden bepaald bijna met zekerheid dat je verslaafd raakt. Absoluut compleet verbieden!

Linda

van Beek

VSio GGZ

Als verpleegkundige Specialist io in de verslavingszorg zie ik dagelijks de connectie tussen tabaksverslaving en verslaving aan alcohol en drugs Het stoppen met tabak vergroot de kans op het kunnen stoppen en gestopt blijven van andere drugs. Tijd voor actie!

Wytse

de Jong

Bijna 27 jaar gerookt. Blij dat ik er nu al 10 jr vanaf ben. Steun deze actie van harte!

Robert

Hofman

Muziekindustrie

Sigarettenjunk tot paniekaanvallen toe.

Bart

Nooitgedagt

advocaat

al jaren verslaafd, meest verbijsterend dat bewust hoestremmers worden toegevoegd om de lichamelijke weerstand tegen roken te breken, het OM kan niet anders dan vervolgen, groot respect voor de eerste aangeefster, de longartsen De Kanter en Dekker en collega Ficq!

Vincent

Mol

Storings monteur

Ik ben begonnen met roken op mijn 14de Vorig jaar zijn mijn ogen open gegaan door het welbekende boek van allan car Ik heb 2 dochters van 3 en 5 ik hoop dat ze nooit dezelfde fout maken als mij.

Jeroen

Crouzen

Geneeskunde student

Voor alle honderden patiënten die ik al voorbij heb zien komen op het werk t.g.v. roken en de duizenden die ik nog voorbij zal zien komen.

ageet

schaap

commercieel Administratief medewerker

Sinds een jaar eindelijk gestopt met roken na jaren van strijd! Ik stem omdat ik vind dat er nu echt actie moet worden genomen tegen deze verschrikkelijke industrie!!

Byke

Monsma

Projectmanager Huisvesting en Facilitaire Zaken

Ik ga voor besparing aan leed en kosten, zodat financiële middelen kunnen worden ingezet voor onderzoek om longkanker te behandelen.

Astrid

Jansen Holleboom

Huisarts

Als huisarts en als moeder van 3 pubers zie ik hoe verslavend roken is. Mijn missie: rookvrij Nederland, rookvrije wereld.

pien

witteveen

directeur Stichting Be Aware

Stichting Be Aware geeft in meer dan 600 klassen voorlichting over gewoonten en verslaving en wij zien iedere dag hoe moeilijk het is voor jongeren om de verleiding van roken te weerstaan.

Barbara

Brouwer

Sr consultant

Mijn oma en vader zijn aan roken overleden. Sigaretten en shag zijn geen keuze Het is een verslaving,50% sterft Ik vond stoppen erg moeilijk, blijf mijn leven lang een verslaafde. Schaf tabaksverkoop af. Geef verslavingszorg gratis dat is het minste

Peter

Zwarts

Applicatiespecialist

Mee eens; deze verwoestende onzin moeten we een halt toe roepen! (sprak hij als ex-roker)

Fianne

Faber

Coach en trainer

Ik ben ex-roker. Ben begonnen met roken toen ik 14 jaar was, met het merk dat onze schooldirecteur rookte. Toen rookten zelfs leraren voor de klas. Idioot! Tegenwoordig weten we beter, toch? Blijkbaar niet, daarom steun ik dit initiatief!

Jennifer

Meerburg

Op naar een rookvrije samenleving

hennie

voeten

arts

45 jaar gerookt, het wordt mijn dood en ik kijk machteloos krachteloos toe! Ik heb 10 broers en zussen en het gaat opvallen: de oudsten die WEL roken vallen eerder om dan de niet-rokers vaatchirurgie, hartinfarct kanker/ of nog niks!!

Jan

Mourik

ict

Door roken longemfyseem gekregen en blijvend "gehandicapt" Als roken niet zou hebben bestaan en het nu op de markt zou worden gebracht zou het zeker lijst 1 van drug komen te staan. Succes.

Sandra

Wouters

Maatschappelijk werker

Op mijn 12de begonnen....en uiteindelijk pas op mijn 52ste echt kunnen stoppen. Het is niet de nicotine...er zit meer verslavend spul in waarvan we nooit op de hoogte waren en dat vind ik misdadig.

T

Knobbe

Roken zou een eigen keuze moeten zijn.

Esther

van der Horst-Gezer

Moeder van twee kinderen

Geschokt! Nu pas word ik me bewust wat een schade de tabaksindustrie opzettelijk aanrich. Mijn vader, moeder, man, oom ze zijn allemaal van hun kwaliteit van leven berooft door sigaretten en tabak. En toch viel het kwartje nooit bij me?!?!?!?!?!?

TED

SCHEEKE VAN HILST

pensionada

Heb 2 keer keelkanker overleefd. Na veel roken rook nooit nmeee. Maar kan ook niet tegen rokende mensen.

Albert

van Esch

Gewerkt in de horeca

De vervangers. Geweldig documentaire. Zelf rook ik al vanaf mijn vijftiende (!) jaar en heb enkele keren geprobeerd te stoppen. Ik voel me nu alweer erg gemotiveerd. Maar, welbeschouwd, blijkt de politiek dus óók behoorlijk hypocriet!

Ronald

Duinmeijer

Applicatie ontwikkelaar

Mijn vader is te vroeg overleden als gevolg van roken. Mijn oudste zoon rookt ook

Paul

van Veen

ICT

Ik ben gestopt vanwege mijn afhankelijkheid naar de rokersindustrie.

Bram

Keulers

Plastisch chirurg

Ik zie dagelijks de nadelige gevolgen van roken. Deze zijn enorm. Voor mijn kinderen hoop ik dat ze dit bespaard kan blijven.

Elisabeth

Van Hoesel

Gepensioneerd

Roken is zooooo verschrikkelijk slecht voor je lichaam, UD’s voor de roker zelf, maar ook de zg Meerokers worden hierdoor geschaad We moeten niet alleen de tabaksindustrie aanklagen maar ook onze overheid die dit gif vrij op de markt laat

Ineke

Eickmans

Pensionada, voorheen manager jeugdzorg

Ik ben om! Ben sterk voorstander van “eigen verantwoordelijkheid”, maar deze verleidingen zijn niet te weerstaan.

Nelly

Van Geelen-de Zwart

Pensioen

Mijn man hield zich wakker op de brug(op Zee) met zijn eeuwige peuk in de hand, hij rookte vanaf zijn 14e jaar en ging dood aan longfybrose. Hij hoestte ALTIJD, MET ZUURSTOF AAN BED OVERLEDEN OP zijn 64 e jaar.!

J

Driessen

Afgekeurd door copd

Ik ben ziek door het roken, heb ernstig longemfyseem en als ik had geweten dat het zo slecht was, had ik er nooit aan begonnen.Het was een verslaving.

Astrid

Minnee

Urollog

Blaaskanker is ook vaak veroorzaakt door roken. We opereren deze mensen, moeten soms de blaas verwijderen en een urinestoma aanleggen. Regelmatig is het dan al te laat, blijken mensen al uitzaaiingen te hebben en overlijden dan binnen korte tijd.

Coby

de Jonge

Eigenaresse dierenspeciaalzaak

2 keer opgenomen in het ziekenhuis met een longaanval. Diagnose copd. Roken vanaf mijn 18de. Meeroken vanaf mijn geboortedag

Klaas

Harm

directeur

Ik steun Sick of Smoking

Martijn

Bastiaans

Ervaringsdeskundige GGZ

Hulde aan de waarheid, roken is dodelijk. Heb mijn beide ouders eraan verloren en ben zelf bijna 2 jaar gestopt zodat mijn kinderen rookvrij kunnen leven❤️

Riëtte

Keijzer

Gastvrouw

Dat fabrikanten extra verslavende middelen in hun sigaretten gebruiken kan écht niet!

Roos

d'Aumond

Ben ontzettend geraakt door de Radar Extra documentaire; wat een evil sons of bitches! Ik wil geen cent meer bijdragen aan deze moordenaars en ben gestopt met roken (okee, ik deed een maand over een pakje, maar toch...)!

Rinske

van de Goor

huisarts

De helft van de rokers overlijdt door het roken. De productie en verkoop van zo'n verslavend dodelijk product is onethisch en hoort strafbaar te zijn.

Fred

van Leeuwen

Huwelijksfoto 1956 van mijn ouders. Hertrouwd na wederzijds partnerverlies. Ons huis stond vaak blauw; mijn vader rookte er 30-50 dagelijks, filterloos. Elf jaar na deze foto overleed hij, 52, via bloedvatverstopping blind geworden. Inmiddels 4 v.d. 8 kids over, (mee)gerookt.

Oscar

Gennissen

DGA

A verslaafd via meerolken met 2 ouders die 2 a 3 pakjes per dag rookten, vervolgens meer dan 35 jaar gerookt nu landurig gestopt maar bang en er van overtuigd dat de 1e sigaret me weer "hookt".

Harm

Nouwens

ondernemer

Ik rook al vele, vele jaren en het wordt steeds meer. De sigaretten worden ook steeds verslavender.

pim

Jaburg

Ik rook al sinds mijn 12de jaar Ouders rookten ook Mijn vader is overleden aan kanker vanwege roken Ondanks asma rook ik ook nog steeds. Kan niet stoppen, wel geprobeerd. tabaksindustrie is moord met voorbedachte rade.

Marije

Heuvelink

Vakinhoudelijk teamondersteuner GGZ

Als moeder van een opgroeiend kind wil ik graag een rookvrije toekomst voor hem.

Peter

Welling

Gez.zorg

Net ca. gehad.

Boudewijn

Berkhout

Broker Marine Insurance

Een product dat zo evident schadelijk is voor de gezondheid en verantwoordelijk is voor zoveel vroegtijdige sterfte, zou in een beschaafde samenleving geen bestaansrecht dienen te hebben. Roken is geen vrije keuze van mensen, maar een verschrikkelijke verslaving!

Luc

Taal

Researcher

Mijn beide ouders zijn gestorven aan de gevolgen van roken Ik constateer dat mijn beide kinderen, - inmiddels jongeren-, al gerookt hebben ondanks de goede voorbeelden en de opvoedingsinspanning van mijn vrouw en mij thuis Er MOET iets gedaan worden.

Marian

van Essen -Westerhoff

Ik ben begonnen op mijn 11de. En op mijn 60 ste kan ik nog stééds niet zeggen dat ik ben gestopt! Ik ben BIJNA kampioen stoppen! Zo vaak ben ik gestopt en net wat vaker weer begonnen!

Arent

Steenstra

Begeleider woongroep

13 jaar lang gerookt. Een hel om te stoppen en nog steeds moeite mee.

Arie

Lenoir

directeur

mijn dochters roken/rookten, ik hoop dat zij kankervrij blijven!

Andrea

Van der Bas

Zoveel mensen krijgen te maken met de gevolgen van roken... En dan toch is het legaal?

Fred

Van elst

Zelfstandige

Bijna 40 jaar rookte ik, ben denk ik wel 30 keer gestopt en nu ook weer De strijd is moeilijk maar het moet nu lukken Mijn zus en vader zijn gestorven aan longkanker een verschrikkelijk proces om te zie.

Sefin

Polis mati

Magazijn medewerker

Ik rook vanaf mijn 15de ik ben nog jong roken heeft veel voor mij verpest ik begin langzaam gezondheidsproblemen te krijgen ik wil dat ze het verbidden ik ben er klaar mee

Aharon

Ben david

Muzikant

Ik rook al 50 jaar en ik kan niet mee stoppen ik ben nu 60 en nu al ben ik hartpatiënt. Ik wil ook klacht in te dienen tegen de tabak industrie .kunt mij mee helpen

Emmy

Stolwijk

Docente

Mackayware

Hanneke

Van geffen

Ondernemer

Zo veel mensen gaan dood aan de troep die erin zit, ook in mijn omgeving, dat het echt strafbaar moet zijn! Het is niet een keus om verslaafd te zijn, anders zouden niet zo veel mensen steeds opnieuw willen stoppen.

paul

vonk

pensioen

misdadig dat omwille van gewin in de sigaretten verslavende.giftige, stoffen worden toegevoegd

Jacqueline

Brouwers

Huismoeder

.

Loïs

Keijzer

Ik strijd mee voor een wereld zonder sigaretten!

Ineke

Koelman

Longconsulent

Coby

van Schieveen

Johan

Nes

Zoveel ellende en dood gezien om me heen van het roken, 2 zwagers overleden aan dichtgeslibde kransslagaders, beste vriendin al 15 jaar in rolstoel en aan het zuurstof door COPD Roken moet onmogelijk (duur) gemaakt worden, verboden voor de jeugd!

Wilma

Deijl

Praktijkondersteuner huisarts

Het wordt tijd dat de tabaksindustrie ter verantwoording wordt geroepen voor het veroorzaken en in stand houden van de verslaving aan nicotine .

Sjoukje

Haga

Administratief medewerker

Al zestien jaar verslaafd, laat het asjeblieft verboden worden!

Marianne

Kok

Spijt van niets behalve dat ik ooit ben gaan roken❗️

Marianne

Baptist

gepensioneerd

Mijn moeder streed, toen ik jong was, al tegen de tabaksindustrie, had nooit sigaretten voor visite (wat vroeger normaal was) en stierf aan longkanker (mee-roker). Ik heb altijd moeten mee-roken tijdens vergaderingen, uche-uche. Wat een terreur!

Carolien

Polderman-Götte

Huisarts

Stop de tabaksindustrie, want tabak is een moordenaar!

Koen

Willemsen

Consultant

Stop met het vergiftigen van onze maatschappij!

Paul

Plantinga

Op weg naar een gezondere maatschappij met minder zorgkosten

Gerrit Jan

Hoogeland

Bestuurder Jeugdzorg

Ik ben heel blij dat ik 35 jaar geleden ben gestopt met roken en hoop dat de tabaksindustrie doorkrijgt dat ze nu echt eens moeten stppoen met het verslaafd maken van mensen.

Ellen

Princen-Tapia Quilodran

Opleidingsfunctionaris

Men verdient zijn geld middels een dodelijk verslaving. Dit moet behandeld worden als het strafbare feit dat het is. Met de kennis van nu is dit doodslag, of tenminste medewerking aan onwettige euthanasie.

Leo

de Boer

Mijn dame vecht al 2 jaar tegen longkanker..............................................

Dion

van Helvoirt

Student

Zelf rook ik niet, alleen zie ik de vernietigende en verslavende kracht van de sigaret en de bijbehorende tabaksfabrikanten. Ik zie mensen die dichtbij me staan kapot gaan hierdoor. Daarom probeer ik hiervoor op zijn minst een halt te roepen.

Caroline

Dullemond

OncologieVerpleegkundige

Ik ben erg geschrokken van de verhalen over de tabaksindustrie, ben ik als roker me nooit bewust van geweest dat het zo werkt. Ik ben ondertussen gestopt met roken en wil ook dat de tabaksindustrie stopt met hun criminele praktijken.

elli

zwart

docente taijiquan

Freek

Kortman

Ik ben 16 jaar geleden gestopt (met heel veel hulp) met roken Nu ben ik er nog steeds elke dag mee bezig! Gelukkig is bij mij de schade beperkt gebleven, maar bij mensen in mijn directe omgeving bepaald niet.

Johan

Köhler

Gepensioneerd gezagvoerder KLM

55 tabak gerelateerde doden per dag. Zo mag het niet langer !

Jose

Maas

Consultant

Roken de wereld uit om te beginnen in Nederland. Tabaksindustrie = zware criminaliteit!!

Machiel

Salomons

Alg directeur

Niets dan lof voor de inzet en toewijding van Pauline en Wanda in hun terechte strijd tegen de nietsontziende, op winstbejag strevenede tabaks industrie!

Heidy

Bolwijn

Ik ben klaar met met meeroken (en het negatieve effect daarvan) met rookverslaafden in mijn omgeving. Zoals op straat, terrassen, bij ingangen, bij werkpauzes en helaas ook bij me thuis (al houdt hij super veel rekening met me)

Lucia

Kleinegris

Jolanda

Meere - Nijdam

Trouble Shooter / Mediator / consulent

Hopelijk ooit een rookvrije wereld zodat onze kinderen en hun kinderen gezond oud kunnen worden.

Brandon

Pakker

Filosoof

Het is volstrekt immoreel om de mens als middel te gebruiken om meer winst te genereren. De feiten spreken voor zich, en hier ligt een duidelijke taak voor de overheid. Menselijk leed weegt zwaarder dan de inhoud van de schatkist.

J.

Groenheijden

Ik heb een broer, een zwager en een vriendin verloren, die zijn overleden aan de gevolgen van een hartstilstand en longkanker Dit alles met "dank" aan het roken ! De lijdensweg van o.a een longkankerpatiënt is gruwelijk Dit moet stoppen!

Laura

Boonstra

Wijkverpleegkundige

Ik kom dagelijks in contact met patienten die door het gevolg van jaren lang roken allerlei ziektes hebben. Ik zou graag zien dat ik deze patienten niet of nauwelijks meer hoeft te verplegen.

Jelger

Hendriksen

financiëel adviseur beleggingen

Verloor grootvader en oom aan longkanker. Ergste manier om te overlijden.

Sjaak

Molenaar

Stafadviseur Spaarne Gasthuis

Johan

Allard

IC-CC-Ambulanceverpleegkundige

Als verpleegkundige in de acute hulpverlening maak ik dagelijks mee hoe het roken persoonlijke levens verwoest en sociale/familie-levens alsmede de maatschappij (hoog ziekteverzuim - hoge behandelingskosten - (te)vroege dood) zeer ernstig ontwricht.

Meintje

Haringsma

Journalist

Twaalf jaar geleden werd ik wees Binnen 3 weken had ik geen ouders meer Mijn moeder had longkanker, mijn vader nierkanker Hun lijden was verschrikkelijk, wij moesten dealen opeens zonder ouders te zijn Door het roken De hel was onbeschrijfelijk.

Henk

Ochse

Retired

Nabij meegemaakt deze long ziekte.

Emile

Verhoeven

Pijntherapeut

Twee jaar geleden keelkanker geconstateerd, gevolgd door tweemaal verhemelte-carcinoom Mijn overigens geweldige hoofdbehandelaar in het AVL zei dat er een causaal verband is met mijn 40 jaar roken waarmee ik elf jaar terug gestopt ben. Bizar. Overleven nu.

Irma

Vogels

communicatie-adviseur

Omdat ik de huidige en toekomstige jeugd het roken wil besparen Ik ben op jonge leeftijd gaan roken, dat is voor mij een van de oorzaken van de borstkanker waarvoor ik behandeld moest worden. Weg met die rotzooi!

Mariette

Steffens

Zoals zoveel mensen ooit als tiener er echt 'ingestonken' De grootste fout in mijn leven!Hopelijk ben ik op tijd gestopt, maar oh, wat was dat een gevecht!! Had ik maar beter geweten.

Johan

Van Luik

Directeur

Sebastiaan

Kloos

Dichter

Ik ben gestopt omdat ik er klaar mee was. Gelukkig nog niet ziek. Dank ikstopermee.nl

Marlieke

van Wersch

Mijn man, Jeroen Kamphoff is 29 januari 2009 gestorven aan longkanker. Deze longkanker is veroorzaakt door roken. Hij was pas 57 jaar.

Gonnie

Perree

Joris

Schildknecht

Zzp-er

Op mijn 11e begon ik met roken, volop jaren 70, “iedereen” rookte nog Een paar jaar later rookte ik dagelijks al 20 peuken Vanaf mijn 17e probeerde ik te stoppen, hele nachten lag ik te blaffen Vanaf 22e rookvrij, gelukkig

Marlies

Van Heijningen

Docent

Mijn broer is overleden aan longkanker. Familie rookt nog steeds veel en is er zeer verslaafd aan geraakt. Op school zie ik leerlingen nietsvermoedend aan het roken beginnen.

Carina

Van Bugnum

COPD GOLD 3

Na 20 jaar roken en 15 jaar gestopt te zijn alsnog acuut COPD GOLD 3 gekregen, zonder enige aanleiding.

Dorothy

Hannes van Gestel

Leeftijd 58 jaar. Mama van 2 jonge volwassen meisjes al zeker bijna 10 jaar gestopt met roken. Longkanker

Marcel

van Gestel

Hoofdwerktuigkundige

Mijn 58 jarige zus heeft niet-kleincellige longkanker stadium 4. Ze is sinds ongeveer 7 jaar een ex-roker.

Roelien

Ytsma

Gepensioneerd

Dick

Pomp

Gepensioneerd

50 jaar gerookt Gestopt in 2013 toen een dichtgeslibde aorta ascendans werd geconstateerd. Begin 2016: blaaskanker. De uroloog zei " Dat is een rokersblaas". Genezen via immunotherapie. Nu nog twee jaar regelmatige nabehandeling om herhaling te voorkomen.

Hans

Nobbe

Makelaar

Helaas mijn lieve vriendin verloren aan longkanker... Ze mocht net 51 jaar worden.

Ludy

Feuerberg

MANP GGZ verpleegkundig specialist

Vanaf zestien jaar tot mijn dertigste levensjaar gerookt. Na 5 pogingen om te stoppen ben ik definitief gestopt. Ik ben blij dat dit is gelukt. Ik raad iedereen aan om niet met roken te beginnen of om te stoppen.

Frans

Ponsioen

Gpensioneerd

Ik heb gerookt tot mijn veertigste jaar. Door intensieve sport ben ik er gelukkig van af. De productie van sigaretten moet worden verboden.

Geert

Bosma

Ik was zelf op de lagere school al verslaafd aan roken. Ik jatte vloeitjes van mijn vader en zocht peukjes waar ik sigaretten van draaide. Ik achtervolgde ook mensen in de hoop dat ze hun brandende sigarettenpeuken weggooiden.

Sigrid

van Kleef

Architect

Ik ben zelf gelukkig nooit bezweken vd druk op de middelbare school waar roken cool was maar ik was overduidelijk heel erg uncool. Ondanks dat heeft het me niet getrokken. Maar ik zag veel klasgenoten voor de druk bezwijken.

Titia

Poortermans

Gepensioneerde verpleegkundige

Hans

van den Broek

Fysiotherapeut

Zeer tegen roken. Mijn vrouw overleden aan longkanker tgv roken.

Annemie

Van Thoor

Beleidsmedewerker

Stop met die rotzooi, op naar een rookvrije toekomst.

willem

boender

reporting specialist

ik wil mijn zus terug en ik hou mijn hart vast na 25 jaar gestopt te zijn

Iteke

Kramer

Algemeen manager

Vanuit mijn werk en persoonlijke overtuiging wil ik graag dat iedereen zo gezond mogelijk is en blijft. De tabaksindustrie levert daar geen bijdrage aan.

martina

Jongsma-Klijnstra

Mario

Geraci

Directeur

55 doden per dag. En de overheid laat dit toe... Bah. Verbieden dus dit gif. Neem het voorbeeld aan van de paus, die heeft per 1 Januari besloten de sigaretten verkoop te verbieden. De beste man verdient hiervoor een standbeeld.

Y

V bussel

Mijn zoon roept al jaren, waarom mogen sigaretten verkocht worden als het zo slecht voor je is? Geen antwoord op, belachelijk ook dat dit mag en kan!!!

Rob

Wisman

Schandalig dat de tabaksindustrie al zoveel jaren een absoluut (aantoonbaar) onveilig en verslavend product op de markt heeft kunnen brengen, zonder daarvoor ter verantwoording te worden geroepen door de overheid of de maatschappij. Ik ben daar ziek van!

Martien

van den Ende

Rioolbeheerder chauffeur recycler

na dertig jaar roken, eindelijk al 5 jaar sigaretten vrij !!!

Mischa

Smeding

Begraafplaatsmedewerker

In deze tijd geen plaats meer voor ziekmakende tabak!

E

Bijma

Ben al een paar keer gestopt 6 jaar toen 2 jaar, maar wordt in mindere tijden steeds getriggerd in de winkel of benzinepomp zodat ik er weer aan verslaafd ben.

Stefan

Hoogendorp

Begeleider GGZ

Elke roker heeft zijn smoesjes om te kunnen blijven roken Maar het blijft ongeloofelijke troep Ik als ex-roker zie graag een stop op de sigaret! Wie heel graag het risico wil verhogen op kanker moet gaan roken. Bescherm jezelf. Stop!

R.M

Meij

Moeder

Roken moet de wereld uit voor ons en onze kinderen. Het mag niet als normaal gezien worden. Rokers moeten stoppen niet alleen voor hun zelf maar ook voor onze kinderen

Wil

Bierlee Weeda

Afgekeurd

Ik rook al vanaf mijn 15e jaar heb verschillende keren geprobeerd te stoppen het lukt mij steeds maar niet ben zo bang om ziek te worden

Ernst

Huigens

Programmeur

Ik heb me 30 jaar laten verleiden door deze industrie Mijn kinderen zijn er gelukkig vrij van maar het is een boeven industrie De regering is er voor om ons te beschermen tegen dit soort industrieën.

René

Meeuws

Nijmegen

Hein

van der Wal

Gepensioneerd

Was als dertienjarige verslaafd, rookte zware Van Nelle, Gauloises en Black Beauty. Zo snel en diep gaat een verslaving. Heb vijf serieuze stoppogingen gedaan en ben godzijdank op mijn 40ste gestopt.

Jaap

Reinders

Mens

Het is niet alleen de tabaksindustrie maar ook zeker de overheid ( heden ) die zo hypocriet zijn als de pest Er wordt goud geld verdient over de rug van de verslaafde mens Tabak, Alcohol, Medicatie ( legale drugs )

Trudy

Walters

Nvt

Ook als kind verslaafd geraakt 50 jaar gerookt veel geld uitgegeven om te stoppen nu eindelijk gelukt met champix dat middel helpt echt‼️

Henk de

Visser

ingenieur

Beroepsmatig werk ik aan risico-beperking vanuit Europese regelgeving. Een hoofdgedachte daarbij is, dat fabrikanten aansprakelijk zijn voor letsel ten gevolge van hun producten indien zij aantoonbaar tekort geschoten zijn om de daarmee samenhangende risico’s tot een acceptabel nivo te beperken.

Marcel

Theebe

"1 op de 3" is echt niet altijd een ander: mijn lieve stoere vader gaat eraan dood.

Talitha

van ewijk

Ondersteunend bewind

Ik zou graag een zo rookvrije wereld voor mijn kind willen.

Irene

de Vries-Eggen

AD(H)D Coach

Ik heb een zoon (23) die rookt en begonnen is in zijn pubertijd. Het lukt hem niet om te stoppen.

Marla

Smits

Mede-eigenaar Grieks Cafetaria

Zelf nooit gerookt, altijd meegerookt, misschien daarom 8jr geleden zwaar kanker gehad, gelukkig overwonnen! Helaas partner zware roker die ik niet weet te overtuigen helaas...

Wilma

Vermeulen

Huismoeder van 2 pubers

Mijn dochter heeft astma en is gaan roken. Ze denkt het in de hand te hebben. “Het ontspant zo fijn.” Zelf was ik 11 toen ik voor 22jaar verslaafd zou zijn. Laat dit stoppen ajb

Manon

Navarro

Ieder initiatief om een producent/distributeur/ van dergelijk gif tot verantwoording te roepen, wil ik steunen. De verantwoordelijkheid ligt NIET alleen bij de consument. Dat geldt voor sigaretten, voedsel, medicijnen.

jaa

Olthof

gepensioneerd

Ingrid

Flik-Oostvogels

Geen.

Na jaren gerookt te hebben nu COPD. Als ik dit van te voren had geweten dan had ik nooit gerookt.

Roland

Nijssen

Fresh air everywhere ! Enough is enough ! Protect our kids ! Rook kun je niet bij jezelf houden, het verspreidt door de lucht, dus de tabaksindustrie benadeelt niet alleen rokers, maar iedereen ! Denk ook eens aan astma-patiënten !

Jeroen

Kuijper

Field Engineer

Na het verbod op chocoladesigaretten, pijpen van drop en sigaren van marsepein is het nou mooi tijd om de echte tabakswaren te verbieden.

Ad

Schets

Zowel mijn vader als schoonvader zijn gestorven aan longziektendie, achteraf gezien, met roken te maken hadden. Zelfs de longarts, die mijn vader behandelde,was een zware roker. Gelukkig weten we nu beter. Laten we met die wetenschap iets doen

Liesbeth

Onderwater

Begin nooit met roken.

Marjolein

Von Barnau Sythoff

Jaren 70 Glaasjes met sigaretten op feestjes, op vakantie meeroken op de achterbank Zelf begon ik ook, Middelbare school Erbij horen Opa en vader stierven aan longkanker Mijn moeder, man en ik zijn met moeite gestopt, voor de kinderen. Gelukkig!!

Bert

Piepers

wia/wao

ik ben 62 jaar en rook nu 50 jaar, in laatste 25 jaar heb ik meerder keren met eigenlijk alle hulpmiddelen geprobeerd te stoppen met roken vanwege COPD. Na meerdere hartinfarcten afgelopen jaar het nogmaals geprobeerd echter verslaving

Ronald

Neuteboom

Dochter van 14 op risicoleeftijd. Hoop dat ze niet gaat roken.

Gaby

Spoeltman

Operatieassistent

#sickofsmoking

Lieke

Teurlings

Geen

Heel veel stoppogingen gedaa

S

Aarts

Elk gesprek door de overheid over de zorgkosten is lachwekkend zolang er sigaretten verkocht mogen worden

Rogier

Van Aert

Ondernemer

Stop de tabaksindustrie

Romina

V.

....

Edwin

van de Mosselaar

Werkeloos, mede door DOCP gevolgen/zwakte

ALs veertienjarige verlokt tot roken, omdat het zo stoer was. Nu zwaar verslaafd ondanks rokerslongen. hierdoor lichamelijk uitgeput en zwaar verzwakt. Vele malen getracht te stoppen, maar de verslavingsdrang en het gemis te groot.

paul

christiaan

Aan de Kralingse Plas staan twee molens Ze maken er snuiftabak. Verkopen mag niet meer, zo besloten de Europese ministers. De kankerproducten van de tabaksindustrie mag men overal verkopen, maar natuurzuiver snuiftabak niet. www.snuifmolens.nl

Wies

Ronda-Rossenaar

Genoeg ellende gezien van mensen met longkanker door mijn werk in de zorg

Eugene

Kamerbeek

Zoveel rokers met hart- en vaatziekten gezien ... Een sigaret per dag is al dodelijk.

Rutger

Pekelharing

Directeur

Mijn schoonvader, zware roker, heeft benen vol wonden en heeft eindeloze aandacht nodig. Hij blijft maar roken. Mijn echtgenote blijft maar roken. Mijn zoon is er ondertussen ook mee begonnen. Ik vind dit vreselijk.

Benno

Poutsma

Jan

De brabander

Monteur

Ik ben het zat dat ik heel de dag door rook van anderen in adem

Christine

Karman

ondernemer, software ontwikkelaar

Sinds 1970 heb ik een chronische bindvliesontsteking, volgens de oogarts veroorzaakt door meeroken. Soms erg pijnlijk. Zelf heb ik nooit gerookt.

Paul

Kalker

Medisch congresorganisator

Roken: wettelijk verbieden wat mij betreft!

Machteld

de Groot

Moeder

Uiteraard had ik die eerste nooit op moeten steken 20 jaar geleden maar door de verslavende stoffen die er nu toegevoegd worden lukt het mij niet om te stoppen Vandaar dat ik mij aansluit zodat de jeugd van nu beschermd

jan

van der waa

Gerardus

van der Sluis

met pensioen

Thuis heb ik altijd meegerookt.Mijn vader en broer zijn gestorven met kanker.

René

Alink

Prima initiatief. Veel succes!

Ed

Dobbelmann

Dat ondanks bekend is dat de sigaret de grootste kankerverwekker op aarde is, deze nog steeds gemaakt en verkocht mag worden is mij een raadsel Ik zou mijzelf dan ook diep schamen wanneer ik geld zou verdienen aan de verkoop

Jacqueline

Wentink

zelstandig

Als mijn kind gaat roken zal ik huilen tot hij gestopt is.

Karin

Doolhof

Ik was 11 jaar, toen ik begon met roken. Ik ben nu 54 jaar, dus ik rook 44 jaar. Ik schrik er zelf van. Het lukt maar niet om te stoppen. Erg he... zwaar verslaafd aan die stomme sigaretten.

John

Blomsma

Woningstoffeerder

Na alles geprobeerd te hebben ben ik zeker van mening dat de tabaksfabrikanten mij bewust en voorbedacht verslaafd houden aan de sigaret Mijn gezondheid gaat steeds meer achteruit maar stoppen is geen optie, puur door de verslavende chemie !!

Harmke

Hiemstra

gepensioneerd

gestopt in zomervakantie 2002; eerste weken heeel veel gefietst en daarna deerde de rokenden om mij heen mij gelukkig niet langer !! Ben ook blij met mijn nieuwe ogen na staaroperatie .....

Maarten

van der Klaauw

Bankier

Pieter

beek

jeroen

maulany

klaar met roken!!

Guido

Gerritsen

Projectmanager

Verstokt roker van m'n 15e tot m'n 46e. Na veel pogingen eindelijk erin geslaagd om te stoppen. Sinds december 2010 gelukkig geen sigaret, sigaar of pijp meer aangeraakt.

Désirée

Verstege

Dagelijks bestuur cliëntenraad

Ben helaas nog steeds verslaafd. aan de shag Heb al meerdere stoppogingen gedaan Heb Astma met lichte Copd Heb nog nooit zo'n verslavend middel meegemaakt en voel me een sukkel, dat het stoppen maar niet lukt Wil het zo

Lenn

van der Laan

Docent

Opgegroeid in een rokersfamilie Zelf 18 jaar gerookt Met heel veel moeite zeven maanden geleden gestopt In mijn omgeving roken nog behoorlijk veel mensen, inclusief partner. Wat mij irriteert is de moeite die het kost om er af te komen.

Anne

Strobos

Ondernemer

Op 22 november 2017 verloor ik mijn moeder aan de gevolgen van longkanker.

Tessa

van Wijk

Huisarts

Als huisarts zie ik veel ellende in de spreekkamer tgv roken. Natuurlijk patienten met longkanker, maar ook de kleine kwalen zoals hoesten en infecties en de schadelijke gevolgen van meeroken bij mn kinderen. Dit moet te voorkomen zijn!

Rob

Møller

stop roken

Willem

Asselbergs

Mijn vader stierf op 59 jarige leeftijd aan een hartaanval. rookte 20 cabalero’s Per dag. Mijn schoonvader heb ik op 72 jarige leeftijd aan longkanker zien sterven. Oorzaak cigaretten.

Wilco

van der Heijden

pensionado

Ik heb wel tientallen pogingen gedaan om te stoppen, zowel met als zonder hulpmiddelen en steun van mijn huisdokter Ik zou niets liever willen dan die peuk eindelijk eens aan de wilgen te hangen Het beheerst mijn leven elke minuten

Mirza

Zukanovic

Operator voedingsmiddelen

Ik doe mee aan de strijd omdat ik voel mezelf opgelicht door tabaksindustrie voor mijn gezondheid Toen ik begon met roken waren er geen waarachuwingen dat het veroorzakt kanker en dat t erg schadelijk is Genoeg met vergiftiging van volk

Frank Victor

Witvliet

pensioen

ik verloor mijn vader èn mijn schoonvader tgv longkanker Beiden zware, verslaafde rokers Mijn vader 2 pakjes Pall Mall plus 10 sigaren per dag, mijn schoonvader een pakje Drum per dag. Beiden stierven een verschrikkelijke dood.

Gerrit

Bruinsma

Logistiek manager

Stop

René

haurat

hôtel eigenaar

bonjour, ik wil graag doneren en t shirt kopen en tevens meedoen aan de strijd !! maar ik woon in het buitenland ( Frankrijk ) en ik kan geen geld overmaken , kunt u mij uw bankgegevens doorsturen ?

Paul

van Wijnen

ondernemer vastgoed

Henk

Kooy

Merijn

Heikens

Door peer pressure in mijn tienerjaren voor het kankerstokje bezweken Na ruim 20 jaar het stokje er bij neergelegd maar nog dagelijks nicotine behoefte die ik alleen maar kan stillen met een e sigaret. Helaas nog steeds een strijd.

Karina

De Haan

adviseur/ onderzoeker sociale domein

Ook de omgeving raakt ziek van sigarettenrook. Al sinds begin jaren ‘80 actief in werksituaties en thuis: Roken? Niet hier, maar buiten.

Bert

Bruines

Stop met vergiftigen van je eigen lichaam en dat van iemand anders. Wees gezond!

Mark

Nijenhuis

Ondernemer

Het wordt tijd te bewijzen dat té veel mensen er echt niet vrijwillig mee kunnen stoppen en de verantwoordelijkheid bij de tabaksindustrie ligt bij het in stand houden van deze ellende.

Otto

van Amstel

Dakloos

Mijn vrouw is verslaafd aan roken. Haar gezondheid wordt elke dag slechter. Ze heeft epileptie en darmproblemen. Ik merk dat door het roken ze steeds zieker wordt

Dick

Doerr

oud-directeur overheid

Zelf Nimmer gerookt. Wel alle ellende ervan zien.

Otto

Van Amstel

Dakloos

Mijn vrouw is verslaafd aan roken. Haar gezondheid wordt elke dag slechter. Ze heeft epileptie en darmproblemen. Ik merk dat door het roken ze steeds zieker wordt

Maarten

Kuilen

Wijkverpleegkundige

Ik lever terminale thuiszorg. Ik zie dagelijks hoe vreselijk, slepend en pijnlijk het sterfbed van een kankerpatient is.

Ron

Blok

Logistiek medewerker

35 jaar ben ik verslaafd geweest en gehouden aan misschien wel de meest gevaarlijke stofjes ter wereld ...nicotine en teer. Onbegrijpelijk dat dit nog verkocht mag worden! Onbegrijpelijk dat de fabrikanten hier nog mee weg komen. Dit mocht echt stoppen!

Paul

van Akkeren

Gepensioneerd onroerendgoedmedewerker

Heroïne valt onder het strafrecht terwijl roken onder de zelfde en vergelijkbare zwaarte valt, even schadelijk en verslavend is De overheid werkt hier aan mee en is eveneens strafbaar maar komt hier mee weg Er is een groot inkomens belang,

Gonda

Elsas

Op mijn vraag aan de overheid waarom tabak niet op de lijst van verboden stoffen staat, kreeg ik als antwoord "omdat het altijd legaal is geweest". Zaagt geen hout in mijn optiek. Het moet verboden worden!

Marlies

Eilers

verpleegkundige

Mijn moeder. Heeft 55 jaar gerookt en is op haar 60e gestopt na jarenlange verlaving zoveel mislukte stop-pogingen, ''slaaf van de sigaret'' noemde ze zichzelf Na 2x borstkanker was de maat vol En toch uiteingelijk aan uitgezaaide longkanker overleden.

Willie-jan

Van de beek

Productiemedewerker

Zelf ben ik er niet meer maar voor mijn 2 kinderen 2006 kreeg ik te horen dat ik longkanker had ik rookte vanaf mijn 14 jaar toen wist ik niet dat het mij langszaam dood maakte

Frans

Maassen

Pensioen

Ik doe het voor hen die er niet vanaf kunnen blijven!!!!!

Arend

De Heus

Commercieel manager

Op mijn 42 heb ik een hartinfarct gehad. De relatie met roken is gelegd, ondanks dat ik toen al 5 jaar gestopt was...

Ed

Vissers

Vergunningverlener gemeente Den Haag

2 1/2 jaar geleden gestopt. Voelt als bevrijd. Maar wel COPD opgelopen. De tabaksindustrie moet stoppen

Jan

M

Vrijwilliger ziekenhuis

Behoed onze kinderen voor deze verslaving en de verschrikkelijke gevolgen.

Frank

Rodrigues de Miranda

ben geboren met slechte longen in gezin waar vader rookte .ben hyperreactief . ik voel bij roken (passief) direct benauwdheid

Paul

van Akkeren

Gepensioneerd onroerendgoed medewerker

Jonge mensen roken zonder besef hoe gevaarlijk roken is. De tabaksindustrie weet hoe schadelijk roken is en gaat door met de productie terwijl heroïne met dezelfde achtergrond wel strafbaar is!

Guido

BONGAERTS

Docent

Jarenlang gerookt. Diverse keren willen stoppen nooit gelukt. Nu anderhalf jaar rookvrij, maar daardoor een ontregeld ademhalingssysteem met COPD astma en..

Tal

Wilkins

Fysiotherapeut

Tabak heeft geen enkele positief aspekt Het maakt vele levens kapot En dat alleeen voor financieel gewin De tabaksindustrie maakt cigaretten steeds verslavender en ongezonder Ze zijn verantwoordelijk voor ca 19 000 doden per jaar in nederland alleen.

Yvonne

Brinkerink

Afgekeurd

Op het VO kreeg ik sigaretten vd leerkrachten. Sinds de lagere school haalde ik elke dag sigaretten voor mijn moeder. Roken werd gestimuleerd. Ik kwam er nooit meervanaf. Nu astma en COPD.

Muriël

Belle

Student

Roken is gewoon ranzig.

Marcel

Oosting

Docent VO

Ik ben door de tabaksindustrie verslaafd gemaakt toen ik jong was. Schandalig.

PATRICK

HOFKENS

joop

spiegelberg

Strategisch Contractmanager

nu 6 jaar rookvrij, wat een opluchting.

sana

chand

roken is superslecht en we worden niet genoeg geinformeerd hierover. daarnaast te belachelijk voor woorden dat je het overal zomaar kan kopen. Ik hoor steeds meer om me heen dat mensen kanker krijgen en overlijden. Dit moet stoppen! Weg ermee!

Rebecca

De Kruijff

Huisvrouw

Ik rook al 33 jaar, 1 pak shag in de 2 dagen. Ik heb al 2 pogingen gedaan om te stoppen met roken , 1x 8 maanden en 1x 2 maanden.. ik vind het smerig maar ik moet roken.

Tanja

Van de Velde

In mijn jonge jaren (half elf) hooked geraakt en verslaafd tot op het bot. Nu blijkt dat de tabaksindustrie hier bewust op heeft getarged in die periode 45 jaar terug. Bedankt voor een afweermechanisme waar ik niet om heb gevraagd!!!

Willem

Dirksen

Ik steun de strijd tegen deze nietsontziende industrie, en ben blij dat ik na 35 jaar roken nu 4 jaar gestopt ben, en veranderd ben in een goede hardloper :-)

Onno

Hegt

Gepensioneerd

Op dertiende jaar begonnen met roken omdat mijn vader het me gaf. Het lukt me echt niet om te stoppen

Liesbeth

Brouwer

Managementondersteuner

Mijn dochter (37 jaar) is verslaafd en kan niet stoppen. Ik walg Vd tabaksindustrie !

Bram

Meima

Onderzoeker

Kan je nog in de spiegel kijken?

Anna

Van den Elzen

Kinderarts

Als kinderarts zie ik negatieve invloed van roken dagelijks voorbij komen. Er zou veel strenger tegen meeroken opgetreden moeten worden.

Maarten

Hazewinkel

Student

Als student heb ik de laatste tijd veel onderzoek gedaan naar roken en de tabaksindustrie. Zelf was ik al niet-roker, maar nu ook anti-roken.

Lenny

Mulder

Geen

Mijn man is verslaafd aan het roken van 2-3 pakken sigaretten per dag. Ik haat de tabaksindustrie en zou ze allemaal in de hel zien belanden! Zovele doden op hun geweten. Nog erger dan welke oorlog ook.

Chris

Roth

Er sterven dagelijks mensen aan de gevolgen van roken. Ook in mijn omgeving. Ik heb al meerdere rookverslaafden in mijn omgeving gehad die aan longkanker stierven in een periode van hun leven waarin zij jonge kinderen hadden. Tragisch en verdrietig.

Rob

SCHOEMAKER

KLM Cabinepersoneel

Vanaf m’n 22e tot m’n 33e gerookt...... Spijt als haren op mijn hoofd

Mark

Bosschert

arbeids ongeschikt door roken

begonnen met roken op 14 jarige leeftijd. door gerookt tot maart 2014, toen een hersen infarct gekregen (oorzaak nicotine). daardoor halfzijdig verlamd geraakt. toen gestopt met roken uiteraard

Marjan

Duinmeijer

Werkt in de verzorging

Er zijn zoveel mensen die werkzaam zijn in de zorg en stugge door-rokers blijven... ondanks de ellende die ze zien bij de cliënten, die door roken hun lichaam en leven verwoest hebben . On- be-grijpe -lijk

Henk

van Gelderen

ondernemer

Ik ben gestopt op 61 jarige leeftijd, toen mijn beste vriend bij mij in de auto stapte en zei: ik heb vierdegraads longkanker. Hij was ook 61 en ook roker. Hij was vier dagen later dood! Klote verslaving, weg ermee!

Floris

Van rijn

We maken ons zelf en de samenleving kapot

Saskia

Pot

Ik wil zo graag stoppen! Was ik maar nooit begonnen!

Judith

Keyzer

Wondverpleegkundige

Ook al is het nu bijna 30jr geleden dat ik stopte, ik kan me levendig herinneren hoe lastig dat was. De 10e poging slaagde. In mijn werk zie ik dagelijks de treurige gevolgen van roken.

Carien

Van Horne

Hbo-hoofddocent

Het is gewoon misdadig wat de tabaksindustrie doet. Dat moet gestopt worden.

Ella

Van der molen

De overheid moet hier harder in optreden.

Marieke

Weyzig

Functioneel beheerder

Ik heb heel lang tegen de verslaving gevochten. Ik wilde echt niet meer en toch lukte het niet.

Andre

Hartel

Zelfstandige

In 2010 diagnose terminale longkanker. Kanker overwonnen, terug gekomen en weer overwonnen. Overtuigd dat je kanker de baas kunt worden. www.kankerbehandelen.nl

Wen

Dermaaraan

Tandartsassistente

22 jaar gerookt. Ben voorgelogen over de hoeveelheid teer en nicotine. Er zit meer rotzooi in dan tabaksbladeren. Dit moet stoppen!

Dick

van der Toorn

nvt

Longemfyseem en longkanker, niemand wenst dat te krijgen.

Antoinette

Gelissen

Dierenarts

Mijn moeder heeft zolang ik haar ken altijd gerookt. Gestorven aan alvleesklierkanker dat oa sterk beïnvloed wordt door roken. Ikzelf heb nooit gerookt, kreeg er juist een hekel aan. Weg met die sigaretten!

Frans

Maassen

Ben 20 jaar geleden gestopt. Toen ben ik veel gaan hardlopen. Ik heb een goede conditie maar ben wel benieuwd hoe lang nog. Heelveel succes met het proces ❤️

Gonneke

Winyer

Radioloog

Screening vind ik bespottelijk zolang 25% vd Nederlanders rookt. Stop het roken, ga zo door!

jan

blom

Ik ben 74 jaar oud. In mijn jeugd was er een sigarettenreclame met de tekst "Doctors recommend North State Cigarettes. Ik ben 35 jaar verslaafd geweest en lijd nu aan COPD. Ik houd de gehele sigarettenindustrie daarvoor verantwoordelijk.

Raza

Abdoel

Plantenteler

Rook sinds 11de ben paar dagen geleden gestopt klaar ermee

Evert-Jan

Ulrich

Docent

Gewoon mee stoppen!

Danielle

De Wit

Remedial teacher

In 1985 is tijdens onze vakantie in Italië mijn vader (43) aan een hartaanval overleden Hij rookte veel Er kwam geen signaal, hij voelde zich niet slecht Hart-en vaatziekten zijn sluipmoordenaars De sigarettenindustrie is dominant en heeft vrij spel. Killing

FRED

VAN DILLEN

Taxi chauffeur

Vijf geleden gestopt en nu toch de realisatie dat dat veertig jaar te laat was. Maar toch blij nu het mij gelukt is bij poging tien . En nooit meer roken nu

Hesna

Azgagh

Mama

Ik rook, het is frustrerend dat ik boos kan worden omdat ik moet roken, (mijn moment), als moeder om te lachen, meer te huilen. Ik haat het, ik haat mezelf erom

Ruta

Jezerskyte

Sportfysiotherapie

Laten onze kinderen een gezonde leven hebben! !!

Elfrieda

Meijerink

Gepensdioneerd

Ik heb gerookt maar niet intensief 18 jaar geleden gestopt en nooit meer een sigaret aangeraakt Heb in de verslavingszorg gewerkt en weet hoe moeilijk bet is te stoppen Fabrikanten neem jullie verantwoordelijkheid en stop er mee.

Olga

Bekkers

Kapster

Ik hoop voor alle jonge kinderen dat het niet meer te verkrijgen is. Dat ze het inderdaad niet meer zien in hun omgeving. Omdat het zo vreselijk verslavend is!!!

Desy

Berndsen

Strategy manager

Geld verdienen aan de verslaving van een ander is slecht en verwijtbaar.

Alexandra

Rijkse

Tandarts

Als tandarts proberen mijn team en ik dagelijks patienten te coachen in het stoppen met roken Bloedend tandvlees, diepe pockets die slechte respons hebben op inspanningen van zowel patient als behandelaar Frustrerend! Alle ellende begint al in de mond!

Cynthia

Kind

Moeder

Ik wordt gek van t feit dat ik niet kan stoppen, lekker voorbeeld voor mn dochter.

Jan

Vlug

Strafpleiter

25 jaar gerookt, 15 jaar gestopt. Pas als je alle mythes doorprikt kun je stoppen. De arme roker kan pas (heel kort) gelukkig zijn als hij ook het duiveltje heeft gevoed. Stoppen moet.

Daisy

Bösing

Kantinemedewerkster

30 jaar verslaafd aan roken, astma/copd! Zo bang en niet kunnen stoppen. Dagelijkse angst om vroeg te overlijden aan een rookgerelateerde ziekte!

Cecile

Timmer-Poublon

grafischvormgever-narrowcasting

Dagelijks last van het rookgordijn en fijnstof- Als kind was mijn pa à la minute gestopt met roken omdat ik leed aan astmatische bronchitis. Kinderen zijn nog steeds de dupe van het rookgedrag in de directe omgeving.

Jeannette

Meijer

Juriste/ mediator

Mijn lieve Man Bert, van jongs af aan gerookt, kreeg hart en vaatziekten, maar kon niet stoppen met roken. Hij overleed in 2014 aan hartfalen. Zijn dochters waren toen 15 en 17. We missen hem verschrikkelijk.

Ilse

Van Eekelen

Servicedesk medewerker

mijn vader (zware roker) op 65 jarige leeftijd aan longkanker overleden Zelf nooit gerookt maar mijn oudste kind (21) niet van roken af kunnen houden tot mijn verdriet. Laat deze actie helpen mijn jongste van 6 niet te laten roken....

René

Maris

Bestuurskundige

Jaren gerookt ondanks ademhalingsproblemen en een maagzweer. Verslaafd. Maar inmiddels jaren bevrijd van die ongein dankzij belofte aan mijn kinderen.

Marc

Witteman

burgemeester

Sinds 2017 weet ik dat ik uitgezaaide longkanker heb, volgens de dokter nog 1 jaar te leven Op mijn 15e ging ik roken, gewoon omdat het zo 'hoorde'. Als dienstplichtig soldaat kreeg ik nog sigaretten in mijn noodrantsoen.

Ernie

van Dam

directeur

ben op mijn 14e jaar met roken begonnen en er zeer verslaafd aan geraakt altijd Marlboro rood gerookt.

Aron

Vuurpijl

AV-Specialist

Ik ga niet dood om iemand anders zijn portemonnee te vullen

Monique

Spruit

docent

Al 37 jaar rokend. Nu COPD en gestopt. Het is een strijd maar ik ben van plan nooit meer te roken.

Zaid

Ouaziki

Procesregelaar

Het wordt tijd dat de tabaksindustrie aangepakt wordt.

Ab

Woudstra

gepensioneerd

Tot 1974 rookte ik 5 pakjes zware van Nelle per week, kreeg een stevige griep en ben toen gestopt. Legde het geld een jaar apart en kocht er een racefiets voor en fiets nog steeds.

Gauke

Vermorgen

redacteur

België

Floor

Kik-Heerebout

HR-adviseur

Mijn man is al heel lang verslaafd, maar ook vader van onze 13-jarige dochter. Ik baal ervan dat hij niet kan stoppen. Vroeger zei hij altijd: 'Ik stop als ik klachten krijg.' Nou, die heeft hij. Maar stoppen ho maar!

Ellemieke

Wiljes, de

Docent wiskunde en biologie

Sindskort rook ik niet met hulp van medicijnen, verkrijgbaar bij de Huisarts; champix Na de uitzendingen van radar besef ik hoe crimineel de werking van de tabaksindustrie is. Als roker wist ik dat een sigaret schadelijk is

Julliette

Fernandez

administratief medewerkster

Ik ben begonnen met 13, was stoer op school, nu bijna 42 jaar, 2 jaar gestopt, en toch ziekte gekregen die hieraan gerelateerd is Ik acht de politiek, de winkels en de douane hier verantwoordelijk voor.

Mireille

Wolfers

Onderzoeker gezondheidsbevordering

Beide ouders veel te jong verloren aan het kankerstokje. Wist ik maar dat roken slecht was toen ik op mijn 15e begon verzuchtte mijn vader in de jaren ‘90 voor hij op zijn 68e aan gevolgen van longkanker overleed.

wilma

slijters

chauffeusse

beide ouders gestorven aan longkanker beide rokers vanaf jonge leeftijd zelf nooit gerookt

Elmar

Collaris

Sterkstroom Installateur

10:45 uur 2018 zou ik mijn laatste sigaret roken en tijdens de nieuwjaarsduik had ik er ook totaal geen moeite mee. Maar dan kom je thuis en verval je weer in oude gewoontes. Kut sigaretten

Carla

Leonhardt

Accountmanager

Schandalig dat je verslaafd gemáákt wordt door alle toevoegingen!

Debby

Mulder

Ondernemer

Ik heb me jaren geschaamd dat ik n roker was, Ik rookte stiekem v mijn kinderen. Heb tal van stoppogingen gedaan. Ik ben met astmatische bronchitis geboren. Na 2 longontstekingen op mijn 46 ste gestopt. Kanker sigaretten!

Daan

Borjeson

Communicatieadviseur

De tabaksindustrie is net zo fout als een heroinedealer. Je verdient geld terwijl je weet dat je levens kapot maakt!

Kathelijn

De Decker

Vandaag 2 weken gestopt Ik wil het ECHT NIET (meer) Er is niets leuks aan sigaretten Enkel roken om ontwenningsverschijnselen tegen te gaan die zo sterk zijn. Verslaafd sinds mijn 14e... HELP! Ik wil niet... nooit meer. HELP!!

Willem

van Essen

Geen

Mijn ouders Rookte en erg veel, mijn broers en zus en ik zijn ermee opgegroeid ik was 14 normaal dat we mee moesten roken zelfs op school de docenten rookten in de klas Ouders zijn nu overleden we zijn hartpatiënten

Anna

Haarsma

Drie zwagers zijn al overleden voor en kort na hun pensioen aan longkanker. Die smeerlapperij moet ophouden met jongeren aan het roken zien te krijgen! In Australië zijn ze al een heel eind op de goede weg....... nu wij!

Annamarie

Westerkamp

Verzorgende

Jarenlang gerookt, God zij dank nu al 15 jaar een ex roker! En dat blijft ook zo!

Jeroen

Zimmerman

chauffeur

Toen ik twaalf was begon ik met roken. Mijn twee jaar oudere zus rookte toen ook al. Mijn vader heeft zijn hele volwassen leven gerookt. Een week na zijn vijfenzestigste verjaardag is bij hem longkanker geconstateerd.

Inge

Van zeist

Ass.begeleidster zorg

Ik rook al bijna 40 jaar...ik wil er van af!!!!

Sjaak

Maasdijk

Kreeg een aanval dat ik geen lucht meer had, 112 gebeld en naar ziekenhuis daar werd geconstateerd lucht inhoud nog maar 12 procent Ik probeer al jaren te stoppen maar dat lukt niet echt een paar dagen, en dan moet

Hans

van Balen

Pesionado

Ben er na bijna 45 jaar roken nu ruim 14 maanden van af. Het kost mij nog steeds moeite. Deze verslaving is misdadig. Succes met de zaak.

rik

vos

Hovenier

jong begonnen met roken ik kon het na een paar peukies niet weerstaan maar het werd echt niet leuk toen ik wou stoppe mijn zoon En het lukt me nog steeds niet, meerdere malen geprobeerd HELP STOP VERKOOP

jeroen

van Essen

buschauffeur

Ik ben net als zoveel andere op jonge leeftijd begonnen met roken omdat je er anders niet bij hoorde vroeger Ik ben op14 jarige leeftijd begonnen en heb zeker al20 stop pogingen gedaan.en rook helaas nog steeds.

aharon

ben david

muzikant

in het kort ik ben' al mee dan 50 jaar zwaar roker en ik rook nog ik kom niet vanaf , ik wil aangifte doen tegen de tabaksindustrie foto met mijn kinderen ze zijn ook verslaafd mijn dochter van 37

Arianne

Smakman

Ik begon toen ik 13 jaar was. Jong, onwetend dat ik puur vergif inhaleerde. Hoe kan het zijn dat een complete industrie juist jonge kinderen "hoopt" verslaafd te maken? Alles voor geld. Omdat geld levens mag kosten?

Karina

Lange

Ik ben werkelijk Sick of Smoking! Ik denk dat ik zo`n 1000 pogingen heb gedaan om ermee op te houden, maar ik ben dus echt verslaafd. Overal kan je het kopen, dat moet toch ook aangepakt worden!!!

Sjors

Hempenius

Teamleider

Gestart op zo ongeveer min 13-e levensjaar heb ik gerookt tot mijn 30-ste. Na het meemaken van een afschuwelijke doodstrijd dankzij roken, ben ik gestopt. Mijn kinderen later geleerd hoe schadelijk roken is. Gelukkig met succes.

Jolanda

Suuring

Geen meer

Westindieplein 12

Herma

van de Giessen

Directeur

Weer een slachtoffer van het roken. Joost Karhof, het is gewoon moord!

lara

aerts

journalist

Maak een einde aan de lobby van de tabaksindustrie, schud politici wakker.

Bertus

Buizer

ondernemer duurzame landbouw en energie

De Welle 48 8939 AT

Patricia

Mullenders

16 Opsnijder

Sophie

Landman

Omdat er zoveel roken is het moeilijk niet mee te roken. Door passief roken wordt ik ook ziek. Ik moet steeds meer hoesten als door passief te roken. Ben al hartpatiënt en kan rook er niet bij hebben.

marijke

hilbink

het mnaakt je niet alleen lichamelijk ziek maar ook geestelijk en toch maar doorroken

Tom

Achtermaan

Als tiener met een knagend geweten toch gaan roken, tot ik er na ongeveer 10/12 jaar echt helemaal klaar mee was. Nog altijd stoor ik me aan rokende vrienden, collega's of onbekende. De grootste schuld ligt bij de tabaksindustrie.

L

Ching

Walstraat 87-8

Agnes

Van der Heiden

Teamcoach

Bij mij thuis hoorde roken er " gewoon " bij. Na 25 jaar roken ben ik gestopt. Zo fijn, dat gun ik iedereen!

Dirk

Bakkeren

Klinisch chemicus

Kan iemandcmijbuitleggenbwaarom wel wel spreken van drugsverslaafden en niet van rookverslaafden maar van rokers?9

martin

hendriks

gepensioneerd

heb geen verhaal

Arie

Stuijt

Oranjestraat, 4

Ronald

Gijzen

Managing Director MHFM

Er zijn al teveel mensen door de tabaksindustrie vermoord!

Irene

Beijer

Clientondersteuner

Ik rook al veel te lang, bijna 45 jaar Zo vaak gestopt Een jaar Een paar maanden,weken Helaas laat ik mezelf toch weer verleiden tot opnieuw beginnen Het staat me tegen. Ohhh was t maar niet te koop.

F

de Groot

25 jaar gerookt waarvan 25 jaar pogingen om te stoppen.

marvin

veldman

super student

roken stinkt en is slecht voor je

Carina

Smit

Nelly Boudewijnsstraat

Fleur

Hildebrand

Student

Het is smerig en stinkt en schadelijk voor iedereen

Jos

van der Knaap

ZZP

In een door de overheid gepredikte duurzame samenleving, is diezelfde overheid verplicht om deze witte borden criminelen aan te pakken. Het zal een lange harde strijd worden, dus vandaag beginnen

Joost

van Riel

Ca. 20 jaar gerook en in 1 keer gestopt aangezien ik mijn been had gebroken. Mijn vrouw zou niet voor mij halen en ik vond dat prima. Alweer 8 jaar gestopt gelukkig.

Niels

Reijnen

Accountmanager

Rook zelf en voel me gewoon belazerd. En vind dit alles corrupt

Daniël

Van Duijn

Filmmaker

Kankerstokkies kankerstokkies, wie wil er een kankerstokkie? Wie zou dit product kopen als het recht voor zijn raap werd verkocht? Talloze sterfgevallen en schade aan nog niet geboren kinderen, het is te zot voor woorden Gebruik dus het woord kankerstokkie

Nico

Schreurs

ex. Directeur

Vroeger wel eens gerookt. Programma gezien van (Radar) . Onthutsend hoe er gemanupuleerd wordt met de waarheid door overheid en de tabaksindustrie.

Flora

Nacer

Student

Roken is niet sexy, het is gedoogd vergif. Daarom kan ik alleen maar hopen dat de tabaksindustrie wordt aangeklaagd en de volgende generatie zijn longen niet vuil hoeft te maken op het schoolplein.

Jedidja

Fortuijn

arts i.o. tot psychiater

In de psychiatrie roken veel patiënten We doen of het emotioneel te zwaar is om te stoppen, omdat hun stoornis al zo zwaar is Maar ondertussen is de levensverwachting bij ernstige psychiatrische aandoeningen 15 jaar korter! Stoppen redt levens!

Doekele

Hendriks

Dierenarts

In de mooie zestiger en zeventiger jaren kregen we gratis pakjes cigaretten aangereikt door leuke reclame meisjes, wij waren de beoogde sportieve replacement smokers

Sandra

van der Wal

Ik heb geen woorden voor wat de tabaksindustrie de mensheid aandoet. Het is de hoogste tijd om hen te stoppen!

Mark

Sprenkels

Stoppen is het mooiste cadeau dat je jezelf kan geven.

Bennie

Prins

Pensioen

Eerst de overheid aanpakken

Rob

Vergeer

Adviseur

Constance Gelderblomlaan 72

Rob

Vergeer

Adviseur

Constance Gelderblomlaan 72

Ans

Nijkamp

Medewerker activiteiten

Ik ben sinds mijn 20 e aan het roken, al 4 stoppogingen gehad en niet gelukt, zelfs met een operatie aan de stembanden is het niet gelukt. Ik baal ervan en wil hraag stoppen, maar lukt niet,...

Daan

Vlot

Student geneeskunde

Roken, neen!

Cailin

Kuit

Ik probeer al jaren van het roken af te komen Dan lukt het een tijdje en dan gaat het toch weer mis Ik vind het moorddadig dat wij opzettelijk ziek worden gemaakt en dat dit nog steeds doorgaat door onze

Cailin

Kuit

Ik probeer al jaren van het roken af te komen Dan lukt het een tijdje en dan gaat het toch weer mis Ik vind het moorddadig dat wij opzettelijk ziek worden gemaakt en dat dit nog steeds doorgaat door onze

Sarah

Doldersum

Esdoornlaan 180

Agnes

Van der Heiden

In ons gezin werd geen alcohol gedronken Koffie MET sigaret was meer de standaard. En ik deed mee, als 15 jarige. Na 25 jaar ben ik gestopt. Zo fijn dat ik niet meer rook. Dat gun ik iedereen.

Bastian

Dijkstra

International sales manager

Ziekelijke industrie die zichzelf in stand houdt en willens en wetens mensen ziek maakt en vergiftigd Auto's, voedingsmiddelen en speelgoed moeten aan de hoogste veiligheids- en gezondheidseisen voldoen, terwijl sigaretten geen andere werking hebben dan verslavend, ziekmakend en uiteindelijk dodelijk.

Tessa

van der Poel

Leerling verpleegkundige op een longafdeling

Ik ben momenteel leerling verpleegkundige op een longafdeling in een ziekenhuis. Ik zie dus dagelijks van heel dichtbij wat roken met mensen kan doen. Zoveel ellende en verdriet zou bespaard kunnen blijven als de tabaksindustrie niet bestond.

Ingrid

De lijser

Docent verpleegkunde

Ik ben erg tegen roken, het stinkt ook nog ns. Is superongezond en kost de gezondheidszorg veel geld

Jacques

De Milliano

huisarts, oprichter en bestuurslid Artsen zonder Grenzen

Dagelijks zie ik in mijn huisartsenpraktijk de desastreuze gevolgen van roken. Ook zie ik dat de tabaksindustrie de derde wereld als de markt van de toekomst beschouwt. Hoogtijd dat deze gifmengers gestopt en strafrechtelijk vervolgd worden.

Kees

van Dam

Zelfstandige

Super dat de tabaksverslavingsindustrie nu aangepakt wordt. Nog een tip: laat ze ook betalen voor alle ontwenningsprogramma's Zij hebben de mensen verslaafd gemaakt, mogen ze ook betalen voor om er vanaf te komen!

Kees

Schouten

Gepensioneerd

De Genestetlaan 1

Henk

ten Wolde Ramaker

chef autospuiterij

heel jong begonnen met roken, 12 jr, toen overal sware shag vrij verkrijgbaar, ook voor kinderen, met heel veel moeite gestopt na talloze mislukkingen 0p mijn 49e, nu kortademig en COPD

Henk

ten Wolde Ramaker

chef autospuiterij

heel jong begonnen met roken, 12 jr, toen overal sware shag vrij verkrijgbaar, ook voor kinderen, met heel veel moeite gestopt na talloze mislukkingen 0p mijn 49e, nu kortademig en COPD

J

Van Dantig

Alles is al gezegd

Ernst

Piepenbrink

Nooit meer benauwd , moe , energieloos en depressief door roken . Na 46 jaar verslaving eindelijk gestopt ! Wat voel ik mij nu fantastisch , zo vol energie en vrij !

Maartje

Barents-Poerink

Fuutstraat 6

Ellie

Bouwman

Docente Nederlands

Stop roken.

Maartje

Barents-Poerink

Fuutstraat 6

Angelina

Schets

Afdelingshoofd woningcorporatie

Mijn moeder is gestorven aan de gevolgen van het roken ik heb gezien hoe zij vanaf haar 60e enorm snel kwaliteit van leven inleverde op het laatst kon zij de WC niet eens meer halen Niemand mag dit meemaken

Marian

van Marle

Mijn slanke, sportieve broer is 2 jaar geleden plotseling 'omgevallen' nadat hij zijn leven lang heeft gerookt. Daar heb ik buitengewoon de pest over in. Vooral omdat hij wel beter wist.

Saskia

Kamerbeek

Zelfstandig ondernemer

Ik ben er in getuind, mijn kind krijgen jullie niet!

Renee

Zielhorst

Verpleegkundige

Mijn partner doet verwoede pogingen om te stoppen, maar het lukt hem niet Als verpleegkundige heb ik mensen zien sterven aan COPD en longkanker Ook heb ik vele amputaties gezien. Ikwens dit mijn partner niet toe

Mascha

Bevers

Huisarts

Stop met verleiden van de jeugd; steeds meer jongeren gaan weer roken!

SJ

Cnossen

zzp'er

Heb 40 jaar gerookt; mijn man en ik zijn in 2012 voorgoed gestopt. Met mij gaat het nu goed, maar mijn man is ongeneeslijk ziek: hart- en vaatlijden. Ik vrees dat hij niet meer lang leeft...

Jan

van Beelen

Chiropractor

Mijn beide ouders en mijn enige zus zijn op veel te jonge leeftijd overleden aan de gevolgen van roken. Gelukkig ben ik er nooit aan begonnen. Het is naar om zoveel middelbare scholieren verslaafd te zien.

Evelyne

Loman

Doktersassistente

Mijn beide ouders zijn vroegtijdig aan de gevolgen van roken overleden Ik mis ze ! Zelf heb ik gerookt v a mijn 15e tot 37e toen ik pril zwanger was van mijn zoon is het mij gelukt te stoppen gelukkig.

Kim

Bakker

Ergotherapeut

Mijn moeder had COPD en heeft na een longtransplantatie nog ruim 12 jaar geleefd. Maar ze is nooit van haar rookverslaving afgekomen. Die verschrikkelijke sigaretten. Waarom worden die nog verkocht? Onbegrijpelijk.

Giselka

Gutschow

Aan de tabaksindustrie: neem uw verantwoordelijkheid en steun ons in de strijd tegen de verslaving.

Jeanice

schijns

Activiteitentherapeute

Mijn man rookt al vanaf zijn 14e Alles geprobeerd om te stoppen Is vorig jaar geopereerd aan een doorgebroken slokdarmkanker Ondanks complicaties weer aan het roken! Ik voel me boos en machteloos Hij probeert te minderen maar het gaat niet

Hans van den

Akker

Componist

Zoveel mensen moeten begraven die gestorven zijn van de gevolgen van het roken. En dat is moord!

Geertrui

Lauwaert

Bediende

Ik ben na de geboorte van mijn 5e kind - in een boze bui sigaretten gaan kopen (35 j.) en sindsdien niet meer kunnen stoppen. Ik stopte al met koffie, alcohol en suiker. Maar sigaretten lukt me niet.

Anne

Elzinga

Directeur

13 jaar gerookt, maar gelukkig ook al weer 17 jaar gestopt. De massamoord van de tabaksindustrie moet worden gestopt.

Maarten

Slagter

Project Controller Plan Nederland

sinds ik gestopt ben met roken ben ik fitter, vrolijker en heb ik meer geld

Willem

van Rijn

Scheelenstraat 159

Remco

Reckin

Barmederwerker

Dr Philipsstraat

Thomas

van Grafhorst

notaris

Heel goed om iets te doen tegen deze waanzin.

Liesbeth

Van der Weide

Werkzoekende

Ik rook vanaf mijn 15e, heb sinds kort campus gebruikt om te stoppen, helaas nare bijverschijnselen, heb moeten stoppen hiermee. Ik baal ontzettend, wil er zoooo. Graag af, maar hoe, ik ben te verslaafd, help mij

Boi

van den Hoogen

zelfstandige ict

Ik probeer al jaren te stoppen, heb ook elektrisch gerookt met en zonder nicotine maar ik mis de teer, ik kan niet zonder lijkt het wel.

Yassin

Ettaher

miijn jeugd en leven is terminale schade aangericht door al die gif

Cees

Brandjes

Architect/dga

Op mijn 13 begonnen met roken op de Lts onder druk van stoere ouderejaars Puberaal Contrair met Verstandige Volwassene Gemotiveerd door Verstandige Vrienden op THDelft met heel, heelveel moeite herhaaldelijk gestopt. Vrije wil is zwaar beproeft. Aanpakken die cynische boeven.

Hermie

Wieske

Verpleegkundige

Ik zie dagelijks de gevolgen van roken. Als iemand verder moet met COPD en welke impact het heeft op de kwaliteit van leven. Vreselijk om te weten dat de tabaksindustrie over lijken gaat!

Alexander

glisovic

Ik ben nu 30 en, heb zeker tot me spijt 15 jaar gerookt, nu ben ik ermee gestopt omdat ik dacht ja heb ik hier wel plezier aan, waarom doe ik dit waarom verlies is zo veel goede vrienden ..

Catharina

Wijnen

Gepensioneerd

Al veertig jaar roker. Al vaak pogingen gedaan. Acupunctuur etc. Al jaren nicotinekauwgum. Toch begin ik steeds weer Ondanks slechte tanden rimpels en hartproblemen, Max 2 per dag. Nog steeds te veel. Het beest van verslaving. Ik wordt gezien als slappeling.

johanna

de gier

administrateur

zelf ben ik met roken gestopt destijds toen er een nationale actie was van een arts gepubliceerd m i werkte dit als reclame spot" om te kunnen stoppen met roken Ik ben er zeer dankbaar voor ook al

Han

Mutgeert

Arbeidsdeskundige

Een goede vriend van mij is verstokt roker. Hij wil graag stoppen, maar hij kan het niet....

Lian

Helms

Rijksambtenaar

Ben weer gestopt met roken maar het blijft een grote valkuil Ik durf ook niet te zeggen dat ik nooit weer ga beginnen het ergste vind ik dat mijn zoon ook is gaan roken. Rotverslaving!!!

Johannes

Latumeten

IT'er

Rook al 20 jaar, als kind in de handen gevallen van de tabaksindustrie. Meerdere pogingen gedaan om te stoppen maar zonder resultaat. Ik blijf proberen te stoppen.

ronald

schaink

neringweg 345

Niko

Koffeman

Misselijkmakende industrie