sick of smoking

Het ís niet normaal dat de tabaksindustrie zoveel slachtoffers maakt en toch ongestoord zijn gang kan gaan. Dat moet afgelopen zijn. Sick of Smoking verenigt iedereen die letterlijk of figuurlijk ziek wordt van de praktijken van de tabaksindustrie.

Steun
Sick of Smoking is ontzettend blij met dat huisartsen en medisch specialisten de strijd tegen de tabaksindustrie financieel ondersteunen. De vereniging Nederlands Tijdschrift voor Geneeskunde (NTvG), waarvan ruim 250 artsen lid zijn, stelde begin van dit jaar 100.000 euro beschikbaar voor onder meer de strafzaak tegen de tabaksindustrie.

Ook KWF  heeft zich aangesloten door aangifte te doen. “KWF is enorm geschokt door de feiten die het juridisch onderzoek van Ficq aan het licht heeft gebracht”, schrijft de kankerbestrijdingsorganisatie op haar website. “En vooral door de vaststelling dat rokers al jarenlang consequent en opzettelijk/bewust worden misleid door de tabaksindustrie. Daarom doet KWF ook aangifte en voegen wij ons in de lopende strafzaak.’

Sick of Smoking ontvangt steeds meer steun van organisaties die zich aansluiten door aangifte doen tegen de tabaksindustrie. Zo heeft Claudicationet (het zorgnetwerk dat patiënten, oefen- en fysiotherapeuten, huisartsen en vaatchirurgen met elkaar in contact brengt) en het Nederlandse Federatie van Kankerpatiënteorganisaties (NFK) aangifte gedaan. NFK behartigt de belangen van 19 verenigingen voor kankerpatiënten, met in totaal zo’n 700 duizend patiënten.

Inmiddels hebben meerdere partijen zicht aangesloten. Sinds het Antoni van Leeuwenhoek ziekenhuis begin februari 2018 bekend maakte achter de aangifte tegen de tabaksindustrie te gaan staan, heeft ene lange lijst van organisaties zich ook bij die aangifte aangesloten. Huisartsen, specialisten, tandartsen, fysiotherapeuten, (academische) ziekenhuizen, patiëntenverenigingen en gezondheidsfondsen willen allemaal dat de tabaksproducenten zich voor de rechter moeten verantwoorden voor hun misdadige praktijken. Klik hier voor de volledige lijst met aangevers.

Sick of Smoking bundelt krachten om samen in actie te komen.
Helpen kan op verschillende manieren. Kom ook in actie!

 

 

 

 

Laat ook jouw stem gelden

Stem nu