Anne Marie is nog elke dag bij ons

In mei 2019 overleed Anne Marie, boegbeeld van Sick of Smoking. Haar man Rob (58) bleef achter met drie kinderen. Hij noemt haar een perfecte partner en fantastische moeder. “Ze heeft onze kinderen alles geleerd.”

“Anne Marie en ik hebben bijna twaalf mooie jaren gehad. Wie zij was is bijna niet te vangen in een paar woorden. Soms kom je in je leven iemand tegen die precies bij je past. Dat was Anne Marie. Alsof het altijd zo geweest was. Toen ze overleed, was dat een grote schok. Mijn wereld stopte. En ik moet sindsdien natuurlijk alleen voor onze kinderen zorgen. Inmiddels kijken we met zijn allen weer vooruit.”

Fantastische moeder
“We hebben samen vier kinderen gekregen. Een van de tweeling, onze zoon Robert, is helaas na een paar dagen overleden. Heel verdrietig, maar we konden dat wel goed samen delen. Anne Marie ligt nu bij Robert begraven. Ze was een fantastische moeder, ze heeft onze drie kinderen alles geleerd. Ik hoor het zelfs in hun manier van praten, hun woordenschat. Anne Marie is nog elke dag bij ons.”

Misdadig
“Of Anne Marie is overleden aan de gevolgen van het roken, kunnen we niet bewijzen. Maar het blijft misdadig dat de tabaksindustrie zoveel doden op zijn geweten heeft. Er kleeft bloed aan hun vingers. Als je bedenkt wat ze allemaal in die sigaretten stoppen om iemand verslaafd te houden… Ongelooflijk dat dat nog steeds kan. In en in triest.”

Huidige generatie
“Anne Marie wilde ervoor zorgen dat de huidige generatie, onze kinderen, nooit meer met tabak in aanraking komt. Daar heeft ze een hoop in bereikt, je ziet al dat er steeds meer verandert. Het grootste struikelblok is nu Europa. Al die verslavende stoffen in een sigaret moeten eindelijk worden aangepakt.”

Laat ook jouw stem gelden #sickofsmoking

Stop! Genoeg=Genoeg Actie