We zijn belazerd door de tabaksindustrie

Het is vandaag wereld-anti-tabaksdag. De dag is in het leven geroepen vanwege de nare gevolgen die je van het roken krijgt op een lange duur. Jaarlijks sterven er wereldwijd veel mensen aan de gevolgen van roken.

RTVOost, 31mei 2017

Annemarie van Veen uit Zwolle is één van de mensen die de nare gevolgen van het roken heeft ondervonden. Ze heeft 24 jaar gerookt en kreeg kanker. “Gelukkig is het nu stabiel. Alleen mijn stem is door de bestraling wel minder.”

Annemarie van Veen voert een strijd tegen de tabaksindustrie onder de noemer Sick of smoking. Ze ging de strijd aan na het zien van een documentaire over de verslavende stoffen die worden toegevoegd aan sigaretten om mensen afhankelijk te maken. “We zijn gewoon belazerd door de tabaksindustrie.”

Vele instanties sluiting zich aan bij de actie van Annemarie. Ze gaat ervanuit dat de rechter inziet dat de industrie fout is. Daarnaast hoopt ze dat zo weinig mogelijk mensen beginnen met roken. “Er zijn gelukkig minder mensen verslaafd, maar het zijn er nog steeds te veel.”


Bekijk hier de uitzending

 

 

 

Laat ook jouw stem gelden

Stem nu