Samen met TikTok in actie tegen de tabaksindustrie

Wanda de Kanter is als eerste Nederlandse longarts actief op TikTok, het onder jongeren populaire sociale medium. Zij waarschuwt  jongeren op TikTok dat de tabaksindustrie hen expres verslaafd maakt.  

Wij slaan de handen ineen met het onder jongeren populaire sociale medium TikTok  om kinderen te waarschuwen voor de tabaksindustrie die hen in de val probeert te lokken. Terwijl Wanda de Kanter als eerste longarts op TikTok actief is geven wij een podium aan de nabestaanden van de tabaksslachtoffers.

Via TikTok wijst De Kanter jongeren op de gevaren van een rookverslaving. De Kanter: “Als je jong bent, leef je in het nu; er is geen later. Je wilt nu roken, drinken, feesten en noem maar op. Maar als je begint met roken, is de kans dat je eraan doodgaat heel erg groot. Ik heb als longarts zoveel mensen op zo’n verschrikkelijke manier zien doodgaan. Laten we ophouden mensen die sterven aan roken de schuld ervan te geven. Er is namelijk maar één schuldige en dat is de tabaksindustrie. Ze weten al zeventig jaar dat er zoveel mensen aan dood gaan en maken de sigaret met opzet zo verslavend. Iedereen moet weten dat rokers slaaf worden gemaakt.”

Impact op jongeren en podium voor nabestaanden 
Maandelijks zijn er bijna 3 miljoen Nederlandse jongeren onder de 24 jaar actief op TikTok. Het platform is daardoor het ideale medium om deze generatie te bereiken. Joey Scheufler, oprichter van Prappers Media (de Nederlandse marktleider voor adverteren op TikTok), zegt hierover: “Wij kennen het platform TikTok als geen ander. We kennen de trends, hebben de beste influencers en weten hoe het algoritme werkt.” Prappers Media werkt gratis mee aan de campagne. “Wij pakken onze verantwoordelijkheid en zorgen voor impact”, vervolgt Scheufler. “Elk jaar sterven in Nederland meer dan 20.000 mensen aan de gevolgen van roken. Dat moet stoppen en de beste manier om dat te bewerkstelligen is dat jongeren niet meer verslaafd kunnen raken aan roken.”

Tabak moet de wereld uit en de tabaksindustrie mag geen slachtoffers meer maken, is onze missie van. Naast het bereiken van jongeren laten we  ook nabestaanden, naasten en geliefden van slachtoffers van de tabaksindustrie aan het woord.

https://sickofsmoking.nl/wp-content/uploads/2021/09/VIDEO-2021-08-12-21-25-19.mp4